Ухвала
від 28.02.2023 по справі 645/6897/21
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 28.02.2023Справа № 645/6897/21 Провадження № 2-о/554/189/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28.02.2023року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави у складі:

головуючого судді -Материнко М.О.,

за участю секретаря Закори Т.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Полтава в порядку окремого провадження цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи : ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по Індустріальному та Немишлянському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м. Харків ), про встановлення факту батьківства,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Октябрського районного суду м. Полтави перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту батьківства.

Представником заявника адвокатом Биченко А.О. заявлено клопотання про призначення по справі судової молекулярно-генетичної експертизи, на вирішення якої поставити наступні запитання:

- Чи є ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , біологічним батьком неповнолітніх дітей - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ?

Прохає доручити проведення вищевказаної експертизи експертам Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Також прохав зобов`язати Харківське обласне бюро судово-медичної експертизи відділення №2, яке знаходиться за адресою : м. Харків, вул. Амосова,35 передати біологічні зразки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 до Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, який знаходиться за адресою : м. Харків, вул. Ковтуна,34.

Дане питання прохав вирішити у його відсутність та відсутність заявниці.

Заінтересовані особи ОСОБА_3 , ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилися, направили на адресу суду заяви про розгляд справи у їх відсутність.

Представник заінтересованої особи - Відділу державної реєстрації актів цивільного стану по Індустріальному та Немишлянському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м. Харків ) в судове засідання не з`явився.

Відповідно до ст. ст. 76,102 ЦПК України висновок експерта є одним із доказів, на підставі яких суд встановлюєнаявність або відсутність обставин ( фактів ), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 1 ст.103ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов :

1)для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо;

2)сторонами ( стороною ) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку , що для з`ясування обставин, які мають значення для справи, необхідні спеціальні знання, а тому клопотання про призначення експертизи підлягає задоволенню.

Згідно з вимогами ст.252ЦПК України провадження в справі на час проведення експертизипідлягає зупиненню.

Керуючись ст.103ЦПКУкраїни , суд -

УХ В А Л И В:

Клопотання представника заявника задовольнити.

Призначити по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи : ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Відділ державної реєстрації актів цивільного стану по Індустріальному та Немишлянському районах у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції ( м. Харків ), про встановлення факту батьківства судову молекулярно-генетичну експертизу, на вирішення якої поставити питання :

- Чи є ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , біологічним батьком неповнолітніх дітей - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ?

Проведення експертизи доручити експертам Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України ( 61036, м. Харків , вул. Ковтуна,34 ).

Зобов`язати Харківське обласне бюро судово-медичної експертизи відділення №2, яке знаходиться за адресою : м. Харків, вул. Амосова,35 передати біологічні зразки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 до Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, який знаходиться за адресою : м. Харків, вул. Ковтуна,34.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України.

Витрати за проведення експертизи покласти на заявника ОСОБА_1 .

Одночасно суд роз`яснює сторонам вимоги ст.109ЦПК України - у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для зясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

В розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи.

Копію ухвали направити до Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи ( відділення №2 ) для виконання.

Провадження по справі до отримання висновку експертизи призупинити.

Ухвала суду може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду через Октябрський районний суд м. Полтави шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцятиднів.

Суддя М.О. Материнко

Дата ухвалення рішення28.02.2023
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу109288135
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Судовий реєстр по справі —645/6897/21

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Ульяніч І. В.

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Ульяніч І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні