Ухвала
від 02.03.2023 по справі 513/250/23
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 513/250/23

Провадження № 2/513/128/23

Саратський районний суд Одеської області

У ХВ АЛ А

02 березня 2023 року Саратський районний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді Миргород В.С.,

при секретарі Челак В.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в смт.Сарата Одеської області позовну заяву ОСОБА_1 до Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини суд,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Саратського районного суду Одеської області перебуває вищезазначена справа.

Ухвалою суду від 16.02.2023 року провадження у справі було відкрито в загальному порядку та призначено підготовче засідання.

Позивачка ОСОБА_1 в підготовче засідання не з`явилась, була повідомлені належним чином про дату, місце та час розгляду справи, шляхом направлення SMS повідомлення, яке нею отримано. До суду позивачка направила заяву про розгляд справи за її відсутності.

Представник відповідача в підготовче засідання не з`явився, був повідомлений належним чином про дату, місце та час розгляду справи шляхом направлення оголошення про його виклик на електронну адресу зазначену в позовній заяві. 02.03.2023 року, відповідачем по справі Саратською селищною радою Білгород-Дністровського району Одеської області, до суду направлено заяву про розгляд справи за відсутності їх представника.

Відповідно до ч. 3 ст. 211 ЦПК України, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

У відповідності до ч.3 ст.211, ст.223 ЦПК України, суд визнав за можливе розглянути справу за відсутності сторін, належним чином повідомлених про день, місце та час розгляду справи на підставі наявних у справі доказів.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Положеннями статті 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 7 ч.2 ст. 197 ЦПК України суд у підготовчому засіданні з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч.3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку щодо необхідності закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.189,196-198,200 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче провадження у справі за позовною заявою позивача ОСОБА_1 до Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району Одеської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини закрити.

Призначити дану справу до судового розгляду по суті на 22.03.2023 року о 09-30 год. у приміщенні Саратського районного суду Одеської області, за адресою: 68200 смт.Сарата вул. Крістіана Вернера,105 Одеської області.

У судове засідання для розгляду справи по суті викликати учасників справи та попередити про наслідки неявки до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Суддя В. С. Миргород

СудСаратський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення02.03.2023
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу109292917
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —513/250/23

Рішення від 11.05.2023

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Миргород В. С.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Миргород В. С.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Миргород В. С.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Миргород В. С.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Миргород В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні