Ухвала
від 01.03.2023 по справі 383/383/23
БОБРИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 383/383/23

Номер провадження 2/383/211/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 березня 2023 року Бобринецький районний суд Кіровоградської області в складі головуючої судді Адаменко І.М. в приміщенні Бобринецького районного суду Кіровоградської області, розглянувши матеріали цивільної справи №383/383/23 за позовом ОСОБА_1 до Бобринецької спеціальної школи Кіровоградської обласної ради про визнання бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення компенсації,-

ВСТАНОВИВ:

27 лютого 2023 року до Бобринецького районного суду Кіровоградської області надійшла справа за позовом ОСОБА_1 до Бобринецької спеціальної школи Кіровоградської обласної ради про визнання бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення компенсації.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями Бобринецького районного суду Кіровоградської області від 27 лютого 2023 року вказану справу розподілено головуючому судді Адаменко І.М.

Статтею 3ЦПК Українивизначено,що провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Також відповідно до п.5) ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Але, в порушення вказаної норми, позивач у позові не зазначив виклад обставин із зазначенням доказів, що їх підтверджують.

Так, позивач вказав, що відповідач не розглянув його звернення у строки, визначені Законом України "Про звернення громадян", при цьому у позові не вказано змісту цього звернення, та відсутнє посилання на нього як на доказ, тому вказана вище позовна заява підлягає залишенню без руху, так як оформлена з порушенням вимог ст.177 ЦПК України.

За змістом ст. 187 ЦПК Українисуд відкриває провадження у справі за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Згідно ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175 і 177 цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 185 ЦПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Частина 3 ст. 185 ЦПК України вказує, що якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цьогоКодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи вищевикладеніобставини,вважаю доцільнимзалишити позовнузаяву ОСОБА_1 до Бобринецькоїспеціальної школиКіровоградської обласноїради провизнання бездіяльності,зобов`язання вчинитипевні діїта стягненнякомпенсації без руху та надати строк для виправлення вказаних вище недоліків позову, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, роз`яснити позивачу, що в разі невиконання ухвали в зазначений судом строк позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачу.

Керуючись ст. ст. 3, 175, 177, 185, 260 ЦПК України,суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Бобринецької спеціальної школи Кіровоградської обласної ради про визнання бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення компенсації залишити без руху.

Запропонувати позивачу ОСОБА_1 виправити недоліки позову протягом десяти днів з дня отримання даної ухвали, а саме, зазначити виклад обставин із зазначенням доказів, що їх підтверджують.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовну заяву вважати неподаною та повернути позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя І. М. Адаменко

Дата ухвалення рішення01.03.2023
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу109329517
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання бездіяльності, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення компенсації

Судовий реєстр по справі —383/383/23

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Постанова від 06.11.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Письменний О. А.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Бобринецький районний суд Кіровоградської області

Адаменко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні