Ухвала
від 03.03.2023 по справі 683/619/23
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 683/619/23

1-кп/683/184/2023

УХВАЛА

03 березня 2023 року Старокостянтинівський районний суд

Хмельницької області

в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2

сторін кримінального провадження

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

розглянувши в відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань в місті Старокостянтинові Хмельницької області кримінальне провадження за №12022243100000364 від 17 листопада 2022 року

за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчинені кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України

встановив:

До Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт з додатками по кримінальному провадженню №12022243100000364, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17 листопада 2022 року, за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України.

У підготовчому судовому засіданні прокурор вважав, що обвинувальний акт відповідає вимогамст. 291 КПК України, посилався на відсутність підстав для прийняття судом будь-якого з рішень, передбачених п.п. 1-4 ч. 3ст. 314 цього ж Кодексу, у зв`язку з чим висловив позицію щодо можливості призначення цієї справи до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

Представник потерпілого подала до суду заяву, якою просила проводити підготовче судове засідання без її участі.

Обвинувачений не заперечив проти призначення судового розгляду цього кримінального провадження.

Заслухавши думку учасників підготовчого судового засідання, вирішуючи питання, передбачені ч. 3 ст. 314 КПК України, суд виходить із такого.

Судом під час підготовчого судового засідання не встановлено підстав, передбачених п.п. 4-8, 10 ч. 1 або ч.2 ст. 284 КПК Українидля закриття кримінального провадження.

Суд вважає, що обвинувальний акт відповідає вимогамст. 291 КПК України, яка містить вичерпний перелік вимог, які до нього ставляться.

Дослідивши матеріали кримінального провадження в обсязі, необхідному для прийняття рішень, передбачених ч. 3ст. 314 КПК України, суд прийшов до висновку, що кримінальне провадження підсудне Старокостянтинівському районному суду Хмельницької області.

З огляду на те, що під час підготовчого судового засідання не було встановлено підстав для прийняття рішень, передбачених п.п. 1-4 ч. 3ст. 314 КПК України, суд вважає, що на підставі обвинувального акта у цьому кримінальному провадженні слід призначити судовий розгляд та з цією метою вирішити питання, пов`язані з підготовкою до судового розгляду.

Заслухавши думку учасників підготовчого судового засідання з приводу складу осіб, які братимуть участь у судовому розгляді, суд вважає, що судовий розгляд цього кримінального провадження слід здійснювати за участі прокурора, обвинуваченого, представника потерпілого.

Ухвалою слідчого судді Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області від 11 січня 2023 року для ОСОБА_4 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою по 06 березня 2023 року включно.

Відповідно до ч. 3 ст. 331 КПК України незалежно від наявності клопотань, суд зобов`язаний розглянути питання доцільності продовження тримання обвинуваченого під вартою до спливу двомісячного строку з дня надходження до суду обвинувального акту, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру чи з дня застосування судом до обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За наслідками розгляду питання суддя своєю мотивованою ухвалою скасовує, змінює запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, або продовжує його дію на строк, що не може перевищувати двох місяців.

Прокурор в судовому засіданні заявив клопотання про продовження строку тримання під вартою обвинуваченого ОСОБА_4 ще на 60 днів, оскільки ризики, які існували на момент обрання даного запобіжного заходу не зменшились, тому жоден з більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, передбаченим ст. 177 КПК України.

Обвинувачений не заперечив проти продовження даного запобіжного заходу.

Заслухавши думку прокурора, обвинуваченого, дослідивши матеріали кримінального провадження, суд вважає за доцільне продовжити тримання обвинуваченого ОСОБА_4 під вартою з наступних підстав.

ОСОБА_4 звинувачується у вчинення тяжкого злочину, за який законом передбачено відповідальність у виді позбавлення волі до 8 років, наразі засуджений і відбуває покарання за ч. 4 ст. 185 КК України у вигляді позбавлення волі строком п`ять років в Державній установі «Шепетівська виправна колонія (№98)». Вбачаються підстави вбачати неусвідомлення необхідності та небажання змінити свій спосіб життя, стати на шлях виправлення, схильність до вчинення правопорушень. Судовий розгляд на даний час ще не розпочатий. Судом також враховується тяжкість покарання, що загрожує обвинуваченому в разі визнання його винуватим у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення. Це зумовлює продовження тримання обвинуваченого під вартою.

Будь-яких даних про зменшення чи відсутність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, для застосування стосовно обвинуваченого більш м`якого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою, в судовому засіданні не встановлено.

Обставини, які є перешкодою для продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, передбачені ч. 2 ст. 183 КПК України відсутні.

Таким чином суд приходить до висновку, що вказані обставини виправдовують подальше тримання обвинуваченого під вартою та вважає за необхідне продовжити строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно обвинуваченого ОСОБА_4 ще на 60 днів.

Згідно із ч. 1 ст. 316 КПК України після завершення підготовки до судового розгляду суд постановляє ухвалу про призначення судового розгляду, який відповідно до ч. 2 вказаної статті, має бути призначений не пізніше 10 днів після постановлення ухвали про його призначення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 314-316 КПК України,

постановив:

Призначити судовий розгляд по кримінальному провадженню, внесеному у Єдиний реєстр досудових розслідувань за №12022243100000364 від 17 листопада 2022 року за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчинені кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області на 13год.40хв.08березня 2023року.

Продовжити ОСОБА_4 , обвинуваченому у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, строк тримання під вартою на 60 днів, по 05 травня 2023 року включно.

Копію ухвали направити начальнику ВП №1 Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області та начальнику Хмельницького слідчого ізолятора для виконання.

Викликати в судове засідання учасників судового провадження.

На ухвалу в частині продовження запобіжного заходу може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду через Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області протягом семи днів з дня її оголошення, а обвинуваченимв той же строк з моменту вручення йому копії даної ухвали.

Суддя

СудСтарокостянтинівський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення03.03.2023
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу109336996
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —683/619/23

Ухвала від 14.06.2023

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Вирок від 13.03.2023

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Вирок від 13.03.2023

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

Ухвала від 03.03.2023

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Завадська О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні