Ухвала
від 27.02.2023 по справі 0601/2-887/11
АНДРУШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 0601/2-887/11

Провадження № 6/272/2/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 лютого 2023 року

Андрушівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді - Карповця В.В.,

за участі секретаря судового засідання - Степанчук Т.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Андрушівка подання начальника Андрушівського відділу державної виконавчої служби у Бердичівському районі Житомирській області ЦМУ МЮ (м. Київ) Андрія Шатила про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 , суд -

встановив:

Начальник Андрушівського відділу державної виконавчої служби у Бердичівському районі Житомирській області ЦМУ МЮ (м. Київ) звернувся до суду з поданням про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 . В обґрунтування подання зазначив, що на виконанні у державного виконавця перебуває виконавче провадження № 30479044 від 21.12.2011 з примусового виконання виконавчого листа № 0601/2-887/2011, виданого Андрушівським районним судом Житомирської області про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, не працюючого, аліменти на користь ОСОБА_2 на утримання дітей: сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі 1/3 частини з усіх видів доходів, але не менше 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи стягнення з 30.11.2011 року і закінчуючи повноліттям дітей. Боржник ОСОБА_1 рішення суду не виконує, на неодноразові виклики до Андрушівського РВ ДВС ГТУЮ у Житомирській області не з`являється, кошти та майно належні ОСОБА_1 , на які можливо звернути стягнення відсутні. Станом на 31.12.2022 заборгованість ОСОБА_1 по сплаті аліментів становить 170524,72 грн.. Ухвалу суду про привід боржника виконати неможливо, у зв`язку з відсутністю останнього за місце проживання. За місцем реєстрації боржник не проживає, його місцезнаходження невідоме.

Представник Андрушівського відділу державної виконавчої служби у Бердичівському районі Житомирській області ЦМУ МЮ (м. Київ) в судове засідання не з`явився.

Боржник ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився. Про дату час та місце розгляду справи повідомлявся за останнім відомим місцем проживання.

У відповідності до ч.2ст.247 ЦПК України, в зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали подання, дослідившм матеріали справи, суд дійшов висновку, що подання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Частиною 1статті 438 Цивільного процесуального кодексу Українипередбачено, що розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Відповідно до частини 1статті 36 Закону України «Про виконавче провадження» від 02.06.2016 № 1404-VIII, у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Згідно ч. 1ст. 40Закону України "Про виконавче провадження", у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини державний виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини. У разі необхідності розшуку транспортного засобу боржника державний виконавець виносить постанову про такий розшук, яка є обов`язковою для виконання органами внутрішніх справ.

В ході розгляду подання судом встановлено, що на виконанні в Андрушівському відділідержавної виконавчоїслужби уБердичівському районіЖитомирській області ЦМУМЮ (м.Київ)перебуває виконавчий лист №0601/2-887/2011, виданий Андрушівським районним судом Житомирської області від 21 грудня 2011 року про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , громадянина України, не працюючого, аліменти на користь ОСОБА_2 на утримання дітей: сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , в розмірі 1/3 частини з усіх видів доходів, але не менше 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно, починаючи стягнення з 30.11.2011 року і закінчуючи повноліттям дітей. Постановою старшого державного виконавця було відкрито виконавче провадження № 30479044 від 21.12.2011 по примусовому виконанню зазначеного виконавчого листа та копію постанови надіслано сторонам виконавчого провадження. Боржник ОСОБА_1 аліменти на утримання дітей не сплачує, в результаті чого утворилась заборгованість, яка станом на 31.12.2022 становить 170524,72 грн.

Боржник ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . В ході проведення виконавчих дій ОСОБА_1 неодноразово викликався державним виконавцем до ВДВС, однак на виклики не з`являється. Під час виїзду державного виконавця за місцем проживання боржника було встановлено, що останні тривалий час там не проживає, його місцезнаходження не відоме, про що складено відповідні акти. Ухвалу суду про привід боржника виконати неможливо, у зв`язку з відсутністю останнього за місце проживання.

Таким чином, рішення Андрушівського районного суду Житомирської області від 21 грудня 2011 року на даний час боржником ОСОБА_1 не виконано, та не здійснено будь - яких дій спрямованих на його виконання, що суперечить вимогам частини п`ятої статті 19 Закону України "Про виконавче провадження".

Відповідно до ч.1 ст.438 ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Враховуючи те, що боржник ОСОБА_1 , за викликами державного виконавця Андрушівського РВ ДВС ГТУЮ у Житомирській області не з`являється, про причини неявки не повідомляє, ухвалу про його привід виконати неможливо, його місце знаходження не відоме, суд вважає за необхідне застосувати до боржника примусовий привід.

На підставі викладеного, керуючисьст. ст. 36, 40 Закону України «Про виконавче провадження», ст.ст.260,353,438 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Подання начальника Андрушівськоговідділу державноївиконавчої службиу Бердичівськомурайоні Житомирськійобласті ЦМУ МЮ(м.Київ)Андрія Шатилапро оголошеннярозшуку боржника ОСОБА_1 задовольнити.

Оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП - НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Виконання розшуку доручити відділу поліції № 2 Житомирського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Житомирській області (12501, вул. Різдвяна, 7, м. Коростишів).

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Житомирського апеляційного суду на протязі п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

При цьому, у відповідності до п.п.15.5 п.15 Розділу ХIIIПерехідних Положень ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до Житомирського апеляційного суду через Андрушівський районний суд Житомирської області.

Суддя:В. В. Карповець

Дата ухвалення рішення27.02.2023
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу109353246
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення розшуку боржника ОСОБА_1 , суд

Судовий реєстр по справі —0601/2-887/11

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

Ухвала від 21.12.2019

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

Ухвала від 11.04.2017

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

Ухвала від 17.11.2016

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

Рішення від 21.12.2011

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Карповець В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні