Постанова
від 14.02.2023 по справі 389/412/22
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

іменем України

14 лютого 2023 року м. Кропивницький

справа № 389/412/22

провадження № 22-ц/4809/350/23

Кропивницький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах Чельник О.І. (головуючий, суддя-доповідач), Єгорової С.М., Мурашка С.І.

за участю секретаря судового засідання Антошиної А.В.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - Відкрите акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Кіровоградгаз»,

розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами спрощеного позовного провадження апеляційну скаргу Відкритого акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Кіровоградгаз» на рішення Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської областівід 18 жовтня 2022 року у складі судді Українського В.В.,

ВСТАНОВИВ:

У лютому 2022 року ОСОБА_1 звернулася в суд з позовом до Відкритого акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Кіровоградгаз» (далі по тексту - ВАТ «Кіровоградгаз») про зобов`язання вчинити певні дії.

В обґрунтування позову посилалася на те, що вона є власником житлового будинку, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , і є споживачем житлово-комунальних послуг, зокрема природного газу, у будинку встановлений лічильник газовий. У даному будинку вона користується газом рідко, бо постійно проживає в АДРЕСА_2 . За період з 01 січня 2020 року по 01 грудня 2021 року ОСОБА_1 використала природного газу в обсязі 2034 куб. м, за розподіл природного газу виходячи із кількості спожитого газу сплатила кошти у розмірі 2422,10 грн, таким чином повністю розрахувалася за отриману послугу. Однак, ВАТ «Кіровоградгаз» наполягає на тому, що існує заборгованість у сумі 6628,64 грн станом на 01 грудня 2021 року за послуги з розподілу природного газу, який, як вважає відповідач, він розподіляв до будинку позивача в обсязі 6051,42 куб. м на суму 9000,76 грн, повинна бути сплачена ОСОБА_1 . По особовому рахунку ОСОБА_1 № НОМЕР_1 рахується заборгованість станом на 01 грудня 2021 року в сумі 6628,64 грн. На письмові вимоги ОСОБА_1 про виключення з обліку по її особовому рахунку заборгованості за послуги з розподілу природного газу в обсягах, які вона не використовувала, відповідач не виключив таку заборгованість та надав лише відповіді на ці заяви. Вважає, що такі дії відповідача є неправомірними, тому що відповідач безпідставно нарахував їй заборгованість за послуги з розподілу природного газу, в обсягах, які вона не використовувала. З 01 січня 2020 року по 01 грудня 2021 року вона не споживала газ в обсязі 6051,42 куб. м за адресою: АДРЕСА_3 , відповідно і не отримувала послуг від відповідача в таких обсягах. А тому дії відповідача щодо обліку по особовому рахунку ОСОБА_1 № НОМЕР_1 заборгованості в сумі 6628,64 грн є неправомірними і порушують її інтереси, як споживача. Зокрема, наявність такої заборгованості по особовому рахунку є підставою щодо ненадання їй житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Також просила стягнути з відповідача 622000 грн в рахунок відшкодування моральної шкоди, посилаючись на те, що своєю незаконною діяльністю відповідач завдав безпосередньо їй моральної шкоди, яка виразилася перш за все в тому, що вона особисто переживає стресову ситуацію, відчуває біль, муку. Тривале намагання відповідача змусити її сплатити йому кошти за неспожитий газ та тривала боротьба (більше року) на захист своїх прав, виснажує її, викликає у неї тривогу та психічне напруження у зв`язку з очікуванням з боку відповідача дій щодо відключення від газової мережі та стягнення боргу, неотримання житлової субсидії. Однак, боротьба на захист своїх прав і надалі продовжується, адже відповідач не припинив свої неправомірні дії. А якщо враховувати стан здоров`я її, який є незадовільним, то все це ще більше її виснажує та викликає додаткові стрес, психічне напруження, відчуття несправедливості та страх, такі обставини сприяють загостренню хвороб. Всі ці обставини спричинили їй душевні страждання, переживання та відчуття тривалої невизначеності.

Посилаючись на зазначені обставини, з урахуванням заяви про уточнення позовних вимог, просила суд зобов`язати відповідача виключити з обліку по особовому рахунку ОСОБА_1 № НОМЕР_1 заборгованість станом на 01 грудня 2021 року за послуги розподілу природного газу в сумі 6578,66 грн., яка виникла за період з 01 січня 2020 року по 01 грудня 2021 року, стягнути з відповідача моральну шкоду в розмірі 622000 гривень.

Рішенням Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської областівід 18 жовтня 2022 року позов задоволено частково. Зобов`язано ВАТ «Кіровоградгаз» виключити з обліку по особовому рахунку ОСОБА_1 № НОМЕР_1 заборгованість станом на 01.12.2021 за послуги з розподілу природного газу в сумі 6578,66 гривень, яка виникла за період з 01 січня 2020 року по 01 грудня 2021 року. Стягнуто з Відкритого акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Кіровоградгаз» на користь ОСОБА_1 моральну шкоду в розмірі 6578,66 грн. Вирішено питання судових витрат.

Не погоджуючись із зазначеним рішенням ВАТ «Кіровоградгаз» подалоапеляційну скаргу, в якій, посилаючись на порушенням норм матеріального та процесуального права, просило вказане рішення суду скасувати та ухвалити нове про відмову у задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 у повному обсязі.

ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Дьорко А.М., направила до апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу, в якому просить рішення Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської областівід 18 жовтня 2022 рокузалишити без змін, а апеляційну скаргу ВАТ «Кіровоградгаз» - без задоволення. Вважає, що рішення суду першої інстанції ухвалено з додержанням норм матеріального права.

У судовому засіданні апеляційного суду ОСОБА_1 просила апеляційну скаргу залишити без задоволення, а рішення суду першої інстанції - без змін.

Представник відповідача ОСОБА_2 просив рішення суду першої інстанції скасувати та ухвалити нове про відмову у задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 у повному обсязі.

Розглянувши справу в межах доводів апеляційної скарги, перевіривши законність і обґрунтованість оскаржуваного судового рішення колегія суддів вважає, що апеляційна скарга підлягає задоволенню, а рішення суду першої інстанції - скасуванню з ухваленням нового рішення про відмову у задоволенні позовних вимог.

Судом встановлено та підтверджено письмовими доказами по справі, що ОСОБА_1 є власницею будинку АДРЕСА_1 на підставі рішення Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 30 січня 2018 року у справі 398/3788/17 (а.с.8).

Позивач зареєстрована як споживач природного газу за вказаною адресою та користується послугами із надання природного газу, як абонент, має особовий рахунок № НОМЕР_1 , облік спожитого природного газу здійснюється відповідно до показань газового лічильника - серійний номер 8745090. Згідно з довідкою про фінансовий стан споживача від 16 грудня 2021 року обсяг замовленої потужності за 2020 рік складав 245,67 куб. м, за 2021 рік - 221,67 куб. м. Заборгованість станом на лютий 2022 року нарахована у розмірі 6628,94 грн (а.с.9).

26 серпня 2021 року ОСОБА_1 направила заяву начальнику Олександрійського УЕГГ із проханням здійснити перерахунок за оплату послуг за розподіл природного газу згідно фактичного об`єму споживання за лічильником (а.с.12).

29 вересня 2021 року ОСОБА_1 направила повторно аналогічну за змістом заяву, посилаючись на відсутність реагування (а.с.13).

Листом від 31 серпня 2021 року ВАТ «Кіровоградгаз» повідомило позивача, що взаємовідносини між Оператором ГРМ та побутовими споживачами регулюються Кодексом газорозподільних систем, затвердженим постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30 вересня 2015 року №2494. Річна замовлена потужність об`єкта споживача на розрахунковий календарний рік визначається Оператором ГРМ, виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об`єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року, який визначається відповідно до вимог Кодексу. Тобто споживач в поточному календарному році (2021) розраховується за послугу розподілу природного газу, виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу за попередній газовий рік (з 01 жовтня 2019 року по 30 вересня 2020 року) (а.с.14-15).

Відповідно до довідки про фінансовий стан споживача від 10 березня 2022 року заборгованість зі сплати послуги становить станом на січень 2022 року 5780,93 грн, обсяг замовленої потужності за 2022 рік встановлений на рівні 33,67 куб. м (а.с.31).

Ухвалюючи рішення про задоволення позову суд першої інстанції дійшов висновку про те, що нарахування заборгованості покладає непомірний тягар на позивача, як споживача послуг, перешкоджає позивачу отримати субсидію на сплату комунальних послуг, враховуючи, що вона є особою пенсійного віку. Позивач здійснив оплату за розподіл природного газу в межах використаного природного газу за рік, в будинку на даний час не проживає, тому має право на перерахунок заборгованості та виключення із особового рахунку встановленої заборгованості, що є ефективним способом захисту порушеного права. Вважав достатнім та справедливим для компенсації понесених позивачем моральних страждань стягнення моральної шкоди у розмірі 6578,66 грн.

Апеляційний суд не може погодитись з такими висновками суду, виходячи з такого.

Частиною першою статті 15 ЦК України передбачено право кожної особи на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.

Відповідно до статті 16 ЦК України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

З матеріалів справи убачається, що позивач є побутовим споживачем послуг газопостачання та розподілу природного газу, який розподіляється до його будинку за адресою: АДРЕСА_1 , і на його ім`я відкрито особовий рахунок за №НОМЕР_1 . 01 листопада 2005 року у будинку позивача встановлено газовий лічильник - серійний номер 8745090.

Спірні правовідносини виникли з підстав незгоди позивача з наявною заборгованістю за послуги з розподілу газу в сумі 6578,66 грн.

Відповідно до Законів України «Про ліцензування видів господарської діяльності», «Про ринок природного газу» та «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», на підставі ліцензії на право провадження господарської діяльності з розподілу природного газу, затвердженої постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 29 червня 2017 року №849 ВАТ «Кіровоградгаз» здійснює діяльність з розподілу природного газу.

Взаємовідносини між Оператором ГРМ та побутовими споживачами з розподілу природного газу регулюються Кодексом газорозподільних систем (далі по тексту - Кодекс ГРС), Типовим договором розподілу природного газу та іншими нормативно-правовими актами.

Постачання природного газу побутовим споживачам здійснюється на підставі типового договору, що затверджується регулятором та оприлюднюється в установленому порядку, за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем, крім випадків, передбачених цим Законом.

На підставі укладеного договору розподілу природного газу Оператор ГРМ: присвоює споживачу (точці комерційного обліку), у тому числі побутовому споживачу, персональний EIC- код суб`єкта ринку природного газу та передає його Оператору ГТС для ідентифікації споживача в інформаційній платформі оператора ГТС, у тому числі для цілей закріплення споживача в Реєстрі споживачів відповідного постачальника та здійснення оперативних заходів при запровадженні процедури зміни його постачальника; надає послугу споживачу із забезпечення цілодобового доступу до ГРМ в межах приєднаної потужності його об`єкта для можливості споживання ним відповідних об`ємів природного газу, виділених постачальником природного газу; забезпечує формування та передачу даних прогнозів відборів/споживання природного газу та обсягів фактичного споживання природного газу споживачем Оператору ГТС у порядку, визначеному Кодексом газотранспортної системи та цим Кодексом.

Кодексом газорозподільних систем передбачено, що споживачем природного газу є - фізична особа, фізична особа-підприємець або юридична особа, об`єкти якої в установленому порядку підключені до/через ГРМ оператора ГРМ, яка отримує природний газ на підставі договору постачання природного газу з метою використання для власних потреб, зокрема в якості сировини, а не для перепродажу.

Відповідно до абз.2 п.1 глави 3 розділу VI Кодексу ГРС споживачі, у тому числі побутові споживачі, для здійснення ними санкціонованого відбору природного газу з ГРМ та можливості забезпечення постачання їм природного газу їх постачальника зобов`язані укласти договір розподілу природного газу з Оператором ГРМ, до газорозподільної системи якого в установленому законодавством порядку підключений їх об`єкт.

Тобто, споживачем відбувається користування природним газом та облік здійснюється через вузол обліку природного тазу, що підтверджує фактичну зміну показників лічильника.

У відповідь на звернення позивача щодо незгоди з нарахованими обсягами споживання газу відповідач повідомив про те, що взаємовідносини між Оператором ГРМ та побутовими споживачами регулюються Кодексом газорозподільних систем, затвердженим постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30 вересня 2015 року №2494. Річна замовлена потужність об`єкта споживача на розрахунковий календарний рік визначається Оператором ГРМ виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об`єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року, який визначається відповідно до вимог Кодексу. Тобто споживач в поточному календарному році (2021) розраховується за послугу розподілу природного газу, виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу за попередній газовий рік (з 01 жовтня 2019 року по 30 вересня 2020 року) (а.с.14-15).

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі по тексту - НКРЕІШ) 30 вересня 2015 року за №2494 затверджено Кодекс газорозподільних систем, в якому зазначено, що з 01 січня 2020 року розрахунки за послугу розподілу природного газу, що будуть надаватися Оператором ГРМ за договором розподілу природного газу, будуть здійснюватися виходячи з величини річної замовленої потужності об`єкта споживача та оплачуватись рівномірними частками протягом календарного року.

Місячна вартість послуги розподілу природного газу буде визначена як добуток 1/12 річної замовленої потужності об`єкта на тариф, встановлений НКРЕКП із розрахунку місячної вартості одного кубічного метра замовленої потужності.

Відповідно до п.2 глави 6 розділу VI Кодексу ГРС річна замовлена потужність об`єкта (об`єктів) Споживача на розрахунковий календарний рік визначається оператором ГРМ, виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об`єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року, який визначається відповідно до вимог Кодексу.

Газовий рік - період часу, який розпочинається з першої газової доби жовтня поточного календарного року і триває до першої газової доби жовтня наступного календарного року (п.4 глави 1 розділу І Кодексу ГРС).

Тобто, річна потужність об`єкта на розрахунковий календарний рік визначається, виходячи з фактичного обсягу споживання газу одним об`єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року (з 01 жовтня 2018 року по 30 вересня 2019 року, з 01 жовтня 2019 року по 30 вересня 2020 року, з 01 жовтня 2020 року по 30 вересня 2021 року, з 01 жовтня 2021 року по 30 вересня 2022 року).

Плата за послуги розподілу природного газу не є новим (додатковим) платежем, оскільки послуги з розподілу природного газу сплачувались побутовими споживачами природного газу завжди у складі ціни на природний газ.

Оператор ГРМ завчасно повідомляв про умови укладання договору розподілу природного газу на офіційному сайті НКРЕКП, сайті ВАТ «Кіровоградгазу» в мережі інтернет за адресою «http://www.kirgas.com», в друкованому виданні, що публікується в межах території ліцензованої діяльності: Газета Діалог від 30 грудня 2015 року №53, інформація розміщена у власних центрах обслуговування-споживачів, де надано роз`яснення щодо укладання та приєднання до договору розподілу природного газу.

Відповідно до статті 40 Закону України «Про ринок природного газу» та Кодексу газорозподільної системи договір розподілу газу є публічним та укладається з урахуванням статей 633, 634, 641, 642 Цивільного України за формою Типового договору розподілу природного газу.

Договір розподілу природного газу Оператором ГРМ та споживачами укладається шляхом підписання заяви-приєднання споживача до умов договору розподілу природного газу і не потребує двостороннього підписання сторонами письмової форми договору.

На письмову вимогу споживача Оператор ГРМ зобов`язаний протягом 10 робочих днів з дати отримання такого письмового звернення надати споживачу підписану уповноваженою особою Оператора ГРМ. письмову форму договору розподілу природного газу. Встановлено, що від відповідача такої заяви не надходило.

Крім того, відповідно до абз.6 п.5 ст.13 розділу IV Закону України «Про житлово- комунальні послуги» публічні договори приєднання про надання комунальних послуг з власниками індивідуальних (садибних) житлових будинків вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору На офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на веб-сайті виконавця послуги такий власник не вчинив дій щодо відключення (відмови) від комунальної послуги. При цьому розміщується повідомлення про місце опублікування, тексту договору у загальнодоступних місцях на інформаційних стендах та/або рахунках на оплату послуг.

Згідно з п.4 ч.1 ст.6 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» до житлово-комунальних послуг належать: комунальні послуги - у тому числі послуги з постачання та розподілу природного газу.

Тобто постачання та розподіл природного газу за адресою: АДРЕСА_1 не припинялося за ініціативою споживача.

Споживач зобов`язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства, у строки встановлені відповідними договорами.

Тому споживач зобов`язаний оплатити житлово-комунальні послуги, якщо фактично користувався ними.

Судом першої інстанції було встановлено, що відбувалось споживання природного газу та змінювались показники лічильника.

Пунктом 7 глави 3 розділу VІ Кодексу ГРС передбачено, що фактом приєднання споживача до умов договору розподілу природного газу (акцептування договору) є вчинення споживачем будь-яких дій, які засвідчують його бажання укласти договір розподілу природного газу, зокрема повернення підписаної заяви-приєднання, сплата рахунка Оператора ГРМ та/або документально підтверджене споживання природного газу.

ОСОБА_1 було сплачено рахунок Оператора ГРМ, підписано Акт розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності, є факт документального підтвердження споживання природного газу, а саме показники лічильника природного газу, передані відповідачем особисто Оператору ГРМ, які надалі вносяться до реєстру зняття контрольних показань лічильників контролером, підписано повідомлення про наявність заборгованості за розподіл природного газу (а.с.32,33-34,52)

Статтею 12 Закону України «Про ринок природного газу» визначено, що постачання природного газу здійснюється відповідно до договору, за яким постачальник зобов`язується поставити споживачеві природний газ належної якості та кількості у порядку, передбаченому договором, а споживач зобов`язується оплатити вартість прийнятого природного газу в розмірі, строки та порядку, передбачених договором. Постачання природного газу побутовим споживачам здійснюється на підставі типового договору, що затверджується регулятором та оприлюднюється в установленому порядку.

Постановою КМУ від 02 березня 2015 року №74 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання таким, що втратив чинність, Порядку встановлення роздрібних цін на природній газ для населення» викладено у новій редакції Типовий договір про надання населенню послуг з газопостачання, затверджений постановою КМУ від 05 липня 2006 року №938.

Відповідно до пункту 2.1 Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам постачальник обов`язується постачати природний газ споживачу в необхідних для споживача об`ємах (обсягах), а споживач обов`язується своєчасно сплачувати постачальнику вартість природного газу у розмірі, строки та порядку, що визначені цим Договором.

Договір постачання природного газу побутовим споживачам укладається з урахуванням статей 633,634,641 та 642 Цивільного кодексу України, шляхом заявочного приєднання побутового споживане до умов договору постачання природного газу побутовим споживачам, що розміщений на офіційному веб-сайті Регулятора та постачальника і не потребує двостороннього підписання письмової форми договору.

Згідно з пунктом 4 розділу 3 «Правил постачання природного газу», підтвердженням отримання послуг з газопостачання є заява-приєднання яку побутовий споживач зобов`язаний підписати та повернути один її примірник постачальнику. У випадку її не повернення постачальнику, фактом згоди Споживача про приєднання до умов договору (акцептування заяви-приєднання) є сплачений споживачем рахунок (квитанція) постачальника за поставлений природний газ.

Згідно з пунктом 4.11 розділу IV Типового договору постачання якщо Споживач не погоджується з рахунком Постачальника (незгоден із розрахованою сумою тощо) та має намір оскаржувати його, Споживач сплачує рахунок у тій частині, що ним не оспорюється.

При цьому Споживач у зручний для нього спосіб (за телефоном, визначеним на сайті Постачальника, через особистий кабінет або письмово) має звернутися до Постачальника за відповідними роз`ясненнями.

У разі отримання такого звернення Постачальник зобов`язується невідкладно та у термін, достатній для його аналізу (не перевищуючи терміни, встановлені законодавством), надати відповідне роз`яснення чи здійснити перерахунок Споживачу.

Оператор газорозподільної системи не може провадити діяльність з видобутку, транспортування або постачання природного газу.

З 01 листопада 2018 року спеціальні обов`язки з постачання природного газу побутовим споживачам в Україні здійснюється газопостачальним підприємством.

Враховуючи ту обставину, що Оператор ГРМ не провадить діяльність з постачання природного газу, тому може надавати відповіді побутовим споживачам тільки в межах своєї ліцензійної діяльності, що пов`язана з розподілом природного газу.

Враховуючи зазначене вище апеляційний суд приходить до висновку про те, що нарахування за розподіл природного газу у 2020 році було здійснено відповідачем по фактичним показникам лічильника спожитого природного газу споживача за попередній газовий рік, а саме з 01 жовтня 2018 року по 30 вересня 2019 року, у 2021 році - за попередній газовий рік з 01 жовтня 2019 року по 30 вересня 2020 року (а.с.99-100), довідка про фінансовий стан споживача складена відповідачем коректно відповідно до фактично використаного об`єму природного газу позивачем та сумнівів у колегії суддів не викликає. У зв`язку з цим підстави для задоволення позову та виключення з обліку по особовому рахунку ОСОБА_1 заборгованості відсутні.

Суд першої інстанції дійшов неправильного висновку про відсутність заборгованості у позивача, визначивши всупереч законодавству, яке регулює дані правовідносини, газовий рік з 01 січня по 31 грудня 2020 року та з 01 січня по 31 грудня 2021 року

У зв`язку з відмовою у задоволенні позову про зобов`язання виключення з обліку по особовому рахунку заборгованості за послуги з розподілу природного газу не підлягає задоволенню і вимога про стягнення моральної шкоди.

Відповідно до ч.1 ст.376 ЦПК України підставами для скасування судового рішення повністю або частково та ухвалення нового рішення у відповідній частині або зміни судового рішення є: неповне з`ясування судом обставин, що мають значення для справи; недоведеність обставин справи, що мають значення для справи, які суд першої інстанції визнав встановленими; невідповідність висновків, викладених у рішенні суду першої інстанції, обставинам справи; порушення норм процесуального права або неправильне застосування норм матеріального права.

За таких обставин колегія суддів вважає, що оскаржуване рішення не відповідає вимогам ст.263 ЦПК України щодо законності і обґрунтованості, висновки суду не відповідають обставинам справи, що призвело до неправильного застосування судом норм матеріального права, а відтак і помилкового визначення юридичних наслідків цих обставин. Зазначене відповідно до вимог ч.1 ст.376 ЦПК України є підставою для скасування судового рішення з ухваленням нового рішення про відмову у задоволенні позову.

Керуючись ст. ст. 374, 376, 381, 382, 389, 390 ЦПК України

П О С Т А Н О В И В:

Апеляційну скаргу Відкритого акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Кіровоградгаз» задовольнити.

Рішення Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської областівід 18 жовтня 2022 року скасувати та ухвалити нове.

У задоволенні позову ОСОБА_1 до Відкритого акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Кіровоградгаз» про зобов`язання виключити з обліку по особовому рахунку заборгованості за період з 01 січня 2020 року по 01 грудня 2021 року та відшкодування моральної шкоди відмовити.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена безпосередньо до Верховного Суду у випадках, передбачених ст. 389 ЦПК України, протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення.

Повний текст постанови складено 24 лютого 2023 року.

Головуючий суддя О.І. Чельник

Судді C.М. Єгорова

С.І. Мурашко

Дата ухвалення рішення14.02.2023
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу109380886
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —389/412/22

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 14.02.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Постанова від 14.02.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 19.12.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Рішення від 18.10.2022

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Рішення від 18.10.2022

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 12.09.2022

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 22.07.2022

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні