Ухвала
від 06.03.2023 по справі 189/735/23
ПОКРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 189/735/23

2/189/218/23

У Х В А Л А

06.03.2023 року смт. Покровське

Суддя Покровського районного суду Дніпропетровської області Степанова О.С. розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Відродження» про стягнення заборгованості за договорами оренди земельних ділянок, розірвання договорів оренди земельних ділянок,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 звернулися до Покровського районного суду Дніпропетровської області з позовною заявою до ТОВ «Відродження» про стягнення заборгованості за договорами оренди земельних ділянок, розірвання договорів оренди земельних ділянок.

Розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали, суддя приходить до висновку про необхідність залишення її без руху з наступних підстав.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 статті 185 Цивільного процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Згідно із ч.4 ст.177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Зі змісту позовної заяви вбачається, що ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 звернулися до суду позовною заявою, яка містить вимоги майнового характеру та немайнового характеру.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно доп.п.1)п.1ч.2 Закону України«Про судовийзбір» судовий збір для фізичних осіб за подачу позову майнового характеру становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що станом на момент подачі позову до суду, а саме 02.03.2023 року, становить 1073,60 грн.

Відповідно до п.п.2) п.1 ч.2 Закону України «Про судовий збір» судовий збір для фізичних осіб за подачу позову немайнового характеру становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що станом на момент подачі позову до суду, а саме 02.03.2023 року, становить 1073,60 грн.

До позовної заяви було долучено квитанцію про сплату судового збору ОСОБА_1 в сумі 2147,20 грн.

Однак, згідно з ч.1 ст.6 Закону України «Про судовий збір» у разі, якщо позов подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір обчислюється з урахуванням загальної суми позову і сплачується кожним позивачем пропорційно долі поданих кожним з них вимог окремим платіжним документом.

У разі коли позов немайнового характеру подається одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір сплачується кожним позивачем окремим платіжним документом у розмірах, установлених статтею 4 цього Закону за подання позову немайнового характеру.

Таким чином, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 повинні були сплатити судовий збір за вимогу майнового характеру пропорційно долі поданих кожним з них вимог, окремим платіжним документом.

Крім того,за вимогинемайнового характеру ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 повинні булисплатити судовий збір кожен окремо окремим платіжним документом.

Оскільки при вирішенні питання про прийняття позовної заяви встановлено, що вона не відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, позовна заява підлягає залишенню без руху з метою надання позивачам строку, що не перевищує десяти днів з дня отримання ними копії ухвали, усунути зазначені недоліки, а саме: надати документ на підтвердження сплати судового збору.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Відродження» про стягнення заборгованості за договорами оренди земельних ділянок, розірвання договорів оренди земельних ділянок - залишити без руху, запропонувавши усунути недоліки у строк не пізніше 10 днів з дня отримання копії ухвали, надавши належно оформлену позовну заяву.

У разі невиконання вказаних вимог позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.С. Степанова

СудПокровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення06.03.2023
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу109382118
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —189/735/23

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Рішення від 03.05.2023

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 12.04.2023

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

Ухвала від 06.03.2023

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Степанова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні