Ухвала
від 02.03.2023 по справі 160/125/22
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

02 березня 2023 року Справа 160/125/22

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Ільков В.В., перевіривши матеріали адміністративної справи за позовом Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Комунального підприємства «Оздоровчо-спортивний комплекс «Метал» Дніпровської міської ради про стягнення пені за порушення термінів сплати,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач 05 січня 2022 року звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою, в якій просить:

- стягнути з Комунального підприємства «Оздоровчо-спортивний комплекс «Метал» Дніпровської міської ради на користь держави в особі Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю пеню за порушення термінів сплати суми адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі 4 349,70 грн.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 10 січня 2022 року відкрито провадження в адміністративній справі №160/125/22 за позовною заявою Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Комунального підприємства «Оздоровчо-спортивний комплекс «Метал» Дніпровської міської ради про стягнення пені за порушення термінів сплати, призначено цю справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06 травня 2022 року підстави, вказані позивачем у позовній заяві щодо поважності причин пропуску - визнати неповажними. У задоволенні клопотання про поновлення строку було відмовлено. Позов Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Комунального підприємства «Оздоровчо-спортивний комплекс «Метал» Дніпровської міської ради про стягнення пені за порушення термінів сплати залишено без руху та встановлено позивачу строк п`ять днів з дня отримання копії цієї ухвали, для усунення недоліків, а саме: надати заяву про поновлення строку звернення до суду із зазначенням поважних причин пропуску строку звернення до суду та доказів на підтвердження поважності цих причин.

На виконання ухвали суду від 06 травня 2022 року позивачем 30.05.2022 року було надано заяву про поновлення строку звернення до суду, в якій просять:

- визнати поважною причину пропущеного строку Дніпропетровським обласним відділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернення до суду для подання позовної заяви до Комунального підприємства «Оздоровчо-спортивний комплекс «Метал» Дніпровської міської ради про стягнення пені за порушення термінів сплати суми адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі 4 349,70 грн.;

- поновити строк для звернення до суду для подання позовної заяви до Комунального підприємства «Оздоровчо-спортивний комплекс «Метал» Дніпровської міської ради про стягнення пені за порушення термінів сплати суми адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі 4 349,70 грн.;

- прийняти до розгляду позовну заяву Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Комунального підприємства «Оздоровчо-спортивний комплекс «Метал» Дніпровської міської ради про стягнення пені за порушення термінів сплати суми адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі 4 349,70 грн.

Ухвалою суду від 31.05.2022 року підстави, вказані позивачем у позовній заяві щодо поважності причин пропуску, визнано неповажними. У задоволенні клопотання про поновлення строку, відмовлено. Позов Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Комунального підприємства «Оздоровчо-спортивний комплекс «Метал» Дніпровської міської ради про стягнення пені за порушення термінів сплати, залишено без розгляду.

Постановою Третього апеляційного адміністративного суду від 29.12.2022 року ухвалу Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 31.05.2022 р. скасовано, справу направлено до суду першої інстанції, для продовження розгляду справи.

28.02.2023 року дана справа надійшла на адресу Дніпропетровського окружного адміністративного суду та згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями передано на розгляд судді Ількову В.В.

Згідно вимог статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до частини 6 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України дана справа є незначної складності та підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження згідно частини 2 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до статті 258 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Згідно з частинами 1,2 статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України відзив подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом строків, встановлених судом в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до вимог частини 5 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

Згідно частин 1,2 статті 261 КАС України відзив подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі. Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом строків, встановлених судом в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Дослідивши матеріали справи та враховуючи категорію справи, характер спірних правовідносин, обсяг та характер доказів у справі, суд дійшов висновку про наявність підстав для продовження розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторін.

Керуючись статтями 12, 248, 261, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти до провадження адміністративну справу №160/125/22.

Розгляд адміністративної справи за позовом Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Комунального підприємства «Оздоровчо-спортивний комплекс «Метал» Дніпровської міської ради про стягнення пені за порушення термінів сплати, здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

Здійснювати розгляд адміністративної справи одноособово суддею Ільковим В.В.

Призначити розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження, без виклику сторін у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м.Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4.

Запропонувати особам, які беруть участь у справі надати свої пояснення щодо позовної заяви.

Витребувати у відповідача докази погашення заборгованості, зокрема пені.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Позивач: Дніпропетровське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (49000, м.Дніпро, вул. Старокозацька, 52, код ЄДРПОУ 25005978).

Відповідач: Комунальне підприємство «Оздоровчо-спортивний комплекс «Метал» Дніпровської міської ради (49000, м.Дніпро, вул. Столєтова, 19а, код ЄДРПОУ 33474160).

Відповідно до статті 256 КАС України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання окремо оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Ільков

Дата ухвалення рішення02.03.2023
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу109383490
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення пені за порушення термінів сплати

Судовий реєстр по справі —160/125/22

Рішення від 24.04.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

Ухвала від 02.03.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ільков Василь Васильович

Постанова від 29.12.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 19.10.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 19.10.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 11.09.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Божко Л.А.

Ухвала від 30.05.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Савченко Артур Владиславович

Ухвала від 05.05.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Савченко Артур Владиславович

Ухвала від 10.01.2022

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Савченко Артур Владиславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні