Ухвала
від 07.03.2023 по справі 914/731/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

07.03.2023 р., м.Львів, вул.Личаківська,128 Справа № 914/731/23

Господарський суд Львівської області в складі судді Бортник О.Ю., розглянувши матеріали за позовом: Акціонерного товариства «Українська залізниця», м.Київ, в особі: філії «Вокзальна компанія» акціонерного товариства «Українська залізниця», м.Київ

до відповідача: Львівського комунального підприємства «Центр розвитку туризму м.Львова», м.Львів

про стягнення заборгованості в сумі 12533,56грн.

Встановив: Акціонерне товариство «Українська залізниця», м.Київ, в особі: філії «Вокзальна компанія» акціонерного товариства «Українська залізниця», м.Київ, звернулось до Господарського суду Львівської області з позовом про стягнення з Львівського комунального підприємства «Центр розвитку туризму м.Львова», м.Львів, заборгованості в сумі 12533,56грн., з яких: відшкодування витрат у розмірі 3822,91грн., неустойки у розмірі 8710,65грн.

Суд, ознайомившись зі змістом позовної заяви та долучених до неї матеріалів, встановив, що подані матеріали відповідають вимогам господарського процесуального законодавства, а позовна заява - підлягає прийняттю до розгляду судом.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Частиною 5 ст. 12 ГПК України, визначено, що малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з ч. 2, 3 ст. 252 ГПК України, розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі. Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

Ознайомившись зі змістом позовної заяви та долучених до неї документів, врахувавши критерії, передбачені ч. 3 ст. 247 ГПК України, суд дійшов висновку, що розгляд даної справи підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Керуючись ст.ст. 12, 165, 166, 176, 178, 184, 234, 235, 247, 250, 251, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження, без проведення судового засідання та без виклику сторін.

Позивачу - в строк до 10 днів з дня отримання відзиву подати суду відповідь на відзив та докази її надіслання з додатками відповідачу;

-в строк до 03.04.2023р. подати суду Положення про філію «Вокзальна компанія» акціонерного товариства «Українська залізниця», м.Київ; оригінал платіжного доручення № 71070 від 09.02.2023р. про сплату судового збору в сумі 2684грн. або його нажено завірену копію.

Відповідачу відзив, докази надіслання відзиву з додатками позивачу подати в строк до 15 днів з дня отримання ухвали суду про відкриття провадження у справі.

3.Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

4.Веб-адреса сторінка суду http://lv.arbitr.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається.

5.Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст.135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Суддя Бортник О.Ю.

Дата ухвалення рішення07.03.2023
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу109394313
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості в сумі 12533,56грн

Судовий реєстр по справі —914/731/23

Рішення від 11.05.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

Ухвала від 07.03.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Бортник О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні