Ухвала
від 06.03.2023 по справі 926/683/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

п р о в і д к л а д е н н я р о з г л я д у с п р а в и

06 березня 2023 року Справа № 926/683/23

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська універсальна біржа»</a>,

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Імплекс-сервіс»

про стягнення заборгованості за кредитним договором у розмірі 26032,11 грн

Суддя Тинок О.С.

Секретар судових засідань Меленко О.С.

Представники:

від позивача не з`явився

від відповідача не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська універсальна біржа»</a> звернулося до Господарського суду Чернівецької області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Імплекс-сервіс» про стягнення заборгованості у розмірі 26032,11 грн.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 16 лютого 2023 року, позовну заяву №926/683/23 передано судді Тинку О.С.

Ухвалою суду від 20 лютого 2023 року постановлено: прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі; здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження; підготовче засідання призначити на 06 березня 2023 року.

06 березня 2023 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Імплекс-сервіс» подало до суду заяву (вх. №935) про залишення позову без розгляду.

В поданій заяві відповідач повідомляє суд, що 02 березня 2023 року товариство виконало всі грошові зобов`язання наявні перед позивачем, що підтверджується долученми до заяви платіжними дорученнями №989 та №990 на загальну суму 25511,99 грн.

З огляду на зазначене у заяві, а також враховуючи положення пункту 2 частини 1 статті 226 Господарського процесуального кодексу України, відповідач просить суд залишити провадження у справі №926/683/23 без розгляду.

Сторони явку належних представників у судове засідання 06 березня 2023 року не забезпечили, хоча були повідомленні про час, дату та місце розгляду справи, причини неявки сторін по справі суду не відомі.

Щодо поданої відповідачем заяви про залишення позову без розгляду, суд зазначає наступне.

Нормами Господарського процесуального кодексу України встановлено вичерпний перелік підстав, коли суд може залишити позов без розгляду.

Так, згідно статті 226 Господарського процесуального кодексу України, суд залишає позов без розгляду, якщо: 1) позов подано особою, яка не має процесуальної дієздатності; 2) позовну заяву не підписано або підписано особою, яка не має права підписувати її, або особою, посадове становище якої не вказано; 3) у провадженні цього чи іншого суду є справа із спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав; 4) позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з`явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору; 5) позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду; 6) позивач у визначений судом строк не вніс кошти для забезпечення судових витрат відповідача і відповідач подав заяву про залишення позову без розгляду; 7) сторони уклали угоду про передачу даного спору на вирішення третейського суду або міжнародного комерційного арбітражу, і від відповідача не пізніше початку розгляду справи по суті, але до подання ним першої заяви щодо суті спору надійшли заперечення проти вирішення спору в господарському суді, якщо тільки суд не визнає, що така угода є недійсною, втратила чинність або не може бути виконана; 8) провадження у справі відкрито за заявою, поданою без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172, 173 цього Кодексу, і позивач не усунув цих недоліків у встановлений судом строк; 9) дієздатна особа, в інтересах якої у встановлених законом випадках відкрито провадження у справі за заявою іншої особи, не підтримує заявлених вимог і від неї надійшла відповідна заява; 10) після відкриття провадження судом встановлено, що позивачем подано до цього ж суду інший позов (позови) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з однакових підстав і щодо такого позову (позовів) на час вирішення питання про відкриття провадження у справі, що розглядається, не постановлена ухвала про відкриття або відмову у відкритті провадження у справі, повернення позовної заяви або залишення позову без розгляду; 11) між сторонами укладено угоду про передачу спору на вирішення суду іншої держави, якщо право укласти таку угоду передбачене законом або міжнародним договором України, за винятком випадків, якщо суд визнає, що така угода суперечить закону або міжнародному договору України, є недійсною, втратила чинність або не може бути виконана.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку відмовити у задоволені заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Імплекс-сервіс» про залишення позову без розгляду, у зв`язку з безпідставністю, оскільки чинний ГПК України не містить норм, згідно з якими зазначені відповідачем обставини є підставою для залишення позову без розгляду.

Враховуючи неявку сторін та відповідно до вимоги частини 1 статті 2 ГПК України, згідно якої завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, керуючись статтями 177, 181, 182, 183, 202, 233, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. У задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Імплекс-сервіс» (вх. №935 від 06 березня 2023 року) про залишення позову без розгляду - відмовити.

2. Відкласти підготовче засідання на 22 березня 2023 року о 12 годину 00 хвилин. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернівецької області за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 14, зал судових засідань № 2.

3. Копію ухвали направити сторонам у справі.

Інформацію по справі можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/.

Суддя О.С. Тинок

Дата ухвалення рішення06.03.2023
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу109395038
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів

Судовий реєстр по справі —926/683/23

Ухвала від 22.03.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 06.03.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

Ухвала від 20.02.2023

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Тинок Олександр Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні