Ухвала
від 28.02.2023 по справі 554/9072/21
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 554/9072/21 Номер провадження 22-ц/814/2565/23Головуючий у 1-й інстанції Чуванова А.М. Доповідач ап. інст. Панченко О. О.

У Х В А Л А

28 лютого 2023 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд в складі судді Панченка О.О. вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційноюскаргою представника Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Полтава-Центральний" адвоката Марченко Галини Іванівни на рішення Октябрського районного суду м. Полтави від 12 квітня 2022 року по справі за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Полтава-Центральний" про усунення перешкод у користуванні майном, треті особи: Полтавська міська рада, Інспекція по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста,

в с т а н о в и в:

Рішенням Октябрського районного суду від 12 квітня 2022 року позов адвоката Панченко Олени Олександрівни в інтересах ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Полтава-Центральний" про усунення перешкод у користуванні майном, треті особи: Полтавська міська рада, Інспекція по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста задоволено.

Зобов`язано Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Полтава-Центральний" усунути перешкоди у користуванні ОСОБА_1 своїм нерухомим майном квартирою АДРЕСА_1 , прибудинковою територією та місцевим проїздом спільного користування за даною адресою, шляхом демонтажу за свій рахунок самовільно встановлених архітектурних форм, а саме: металевих воріт та хвіртки в арці будинку з АДРЕСА_2 , де будинок межує з палацом дитячої творчості, а також металевих паркану та хвіртки, встановлених з боку житлових будинків по АДРЕСА_2 .

Стягнуто з Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Полтава-Центральний" на користь ОСОБА_1 судовий збір в сумі 908 грн.

Не погодившись з даним рішенням, його в апеляційному порядку оскаржила представник Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Полтава-Центральний" адвокат Марченко Галина Іванівна.

При подачі апеляційної скарги скаржником заявлено письмове клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, в якому поважність причин пропуску строку на оскарження обґрунтовується тим, що оскаржуване рішення було отримано лише 22 листопада 2022 року після ознайомлення з матеріалами справи, а апеляційну скаргу подано до суду апеляційної інстанції в межах тридцяти днів з моменту його отримання.

Згідно частини першої статті 354 ЦПК України, якою визначені строки на апеляційне оскарження, вбачається, що апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення, а у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Наявність зазначених підстав підтверджується матеріалами справи.

Відповідно до частини другої статті 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Зважаючи на те, що з матеріалів апеляційної скарги вбачається, що строк на апеляційне оскарження скаржником пропущений із поважних причин, суд вважає за можливе його поновити.

Проте, апеляційна скарга не відповідає вимогам п.3 ч.4 ст.356 ЦПК України, оскільки при подачі апеляційної скарги судовий збір сплачено не в повному обсязі.

Відповідно до п.п. 6 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» №3674-VI від 08 липня 2011 року за подання апеляційної скарги на рішення суду ставка судового збору складає 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви.

Як вбачається з матеріалів справи, суд першої інстанції позовні вимоги ОСОБА_1 задовольнив та стягнув з Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Полтава-Центральний" судовий збір у розмірі 908 грн, відтак за подачу апеляційної скарги скаржнику необхідно було сплатити судовий збір у розмірі 1362 грн (908*150%).

Однак до апеляційної скарги додано квитанцію про сплату судового збору в сумі 100 грн.

Таким чином,скаржникмаєдоплатитисудовийзбіру розмірі1262грн (1362-100) оригінал квитанції повинен бути наданий суду.

Оплата повинна здійснюватися за наступними реквізитами:

отримувач: ГУК у Полт.обл/тг м.Полтава/22030101;

код отримувача ЄДРПОУ: 37959255;

банк отримувача: Казначейство України (ЕАП);

код банку отримувача МФО: 899998;

рахунок отримувача: UA528999980313111206080016719;

кодкласифікації доходів бюджету: 22030101 Судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050).

призначення платежу:*;101;___(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податківфізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом _____ (ПІБ чи назва установи, організації позивача), на рішення від _____ (Дата оскарження справи) по справі ____ (Номер справи), Полтавський апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа).

Відповідно до частини 2 статті 357 ЦПК України апеляційна скарга, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених цим Кодексом, у відповідності до положення статті 185 цього Кодексу залишається без руху.

За таких обставин апеляційний суд позбавлений можливості відкрити провадження у справі, а тому необхідно апеляційну скаргу залишити без руху та надати апелянту строк для усунення вищевказаних недоліків.

Керуючись ч. 2 ст. 185, ч.2 ст. 357 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Клопотання представника Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Полтава-Центральний" адвоката Марченко Галини Іванівни про поновлення строку на апеляційне оскарження судового рішення задовольнити.

Поновити представнику Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Полтава-Центральний" адвокату Марченко Галині Іванівні строк на апеляційне оскарження на рішення Октябрського районного суду м. Полтави від 12 квітня 2022 року, як пропущений з поважних причин

Апеляційну скаргу представника Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Полтава-Центральний" адвоката Марченко Галини Іванівни на рішення Октябрського районного суду м. Полтави від 12 квітня 2022 року - залишити без руху, надати строк для усунення недоліків, але не більше десяти днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

Роз`яснити апелянту, що вразі невиконання у десятиденний строк вимог ухвали апеляційну скаргу буде визнано неподаною та повернуто апелянту.

Ухвала оскарженню не підлягає

Суддя: О. О. Панченко

Дата ухвалення рішення28.02.2023
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу109412918
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні майном,

Судовий реєстр по справі —554/9072/21

Постанова від 27.04.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Панченко О. О.

Постанова від 27.04.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Панченко О. О.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Панченко О. О.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Панченко О. О.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Панченко О. О.

Рішення від 11.04.2022

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Ухвала від 22.09.2021

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні