Ухвала
від 07.03.2023 по справі 363/5545/21
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"07" березня 2023 р. Справа № 363/5545/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.03.2023 року Вишгородський районний суд Київської області у складі:

головуючого - судді Котлярової І.Ю.,

за участі секретаря Тищенко К.В.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

відповідача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Вишгорода цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ВОТЕРФРОНТ» до ОСОБА_2 , третя особа: ОСОБА_4 про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення (демонтування) самовільно побудованої споруди, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вишгородського районного суду Київської області знаходиться цивільна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ВОТЕРФРОНТ» до ОСОБА_2 , третя особа: ОСОБА_4 про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення (демонтування) самовільно побудованої споруди.

Ухвалою Вишгородського районного суду Київської області від 13.01.2022 року відкрито провадження у вказаній справі та призначено до підготовчого судового засідання.

Ухвалою Вишгородського районного суду Київської області від 24.11.2022 року закрито підготовче провадження у справі та призначено до судового розгляду по суті.

Разом з тим, 27.02.2023 року від представника позивача до суду надійшла заява про відмову від позову, в якій зазначив, що Товариство з обмеженою відповідальністю «ВОТЕРФРОНТ» користуючись своїм правом відмовляється від позову в повному обсязі та просить прийняти відмову від позову та закрити провадження по справі, наслідки відмови від позову, які передбачені ч. 3 ст. 206 ЦПК України відомі та зрозумілі.

Представник позивача, який приймав участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції подану заяву про відмову від позову підтримав та просив її задовольнити.

Відповідач та його представник у судовому засіданні щодо поданої представником позивача заяви про відмову від позову не заперечували та просили її задовольнити і закрити провадження у справі.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи суд дійшов наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. Аналогічні положення містяться у ст. 49 ЦПК України.

Згідно ч. 2 ст. 206 ЦПК України до ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Згідно ч. 3 ст. 206 ЦПК України, у разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Статтею 255 ч. 1 п. 4 ЦПК України передбачено, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Відповідно до ч. 2 ст. 256 ЦПК України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що подана представником позивача відмова від позову не протирічить закону і не порушує чиїх не-будь прав чи охоронюваних законом інтересів, а тому судом приймається, а провадження по справі підлягає закриттю.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 49, 206, 255, 256,353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову представника позивача адвоката Ковалевського ЄвгенаВолодимировича- від позову.

Провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ВОТЕРФРОНТ» до ОСОБА_2 , третя особа: ОСОБА_4 про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення (демонтування) самовільно побудованої споруди закрити.

Повний текст ухвали виготовлений 07 березня 2023 року.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подачі в 15-ти денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги.

Суддя І.Ю. Котлярова

Дата ухвалення рішення07.03.2023
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу109415701
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення (демонтування) самовільно побудованої споруди

Судовий реєстр по справі —363/5545/21

Ухвала від 07.03.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 07.03.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 24.11.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 18.05.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 11.05.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Котлярова І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні