Ухвала
від 07.03.2023 по справі 638/481/22
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/481/22

Провадження № 1-кп/638/800/23

УХВАЛА

Іменем України

07 березня 2023 року м. Харків

Суддя Дзержинського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , розглянувши клопотання представника потерпілого Акціонерного товариства «Укртансгаз», адвоката ОСОБА_2 , про проведення судового засідання в об`єднаному кримінальному провадженні відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення-проступку, передбаченого ч.1 ст.309 КК України, кримінальних правопорушень - злочинів, передбачених ч.3 ст.185 КК України, -

встановив:

У провадженні Дзержинського районного суду м. Харкова перебуває об`єднане кримінальне провадження відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення-проступку, передбаченого ч.1 ст.309 КК України, кримінальних правопорушень - злочинів, передбачених ч.3 ст.185 КК України

Представник потерпілого АТ «Укртансгаз», адвокат ОСОБА_2 , надав клопотання, де просив судові засідання по вказаній справі проводити в режимі відеоконференції, у зв`язку з існуванням ризиків загострення збройної агресії російської федерації в межах адміністративно-територіальних одиниць України, в тому числі задля недопущення загрози життю, здоров`ю та безпеці представників сторін у справі.

Розглянувши клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Частиною 1 ст.336 КПК України передбачено, що судове провадження може здійснюватися у режимі відео-конференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі: неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин; необхідності забезпечення безпеки осіб; проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого; необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; наявності інших підстав, визначених судом достатніми.

Відповідно до ч.2 ст.336 КПК України, суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. У разі якщо сторона кримінального провадження чи потерпілий заперечує проти здійснення дистанційного судового провадження, суд може ухвалити рішення про його здійснення лише вмотивованою ухвалою, обґрунтувавши в ній прийняте рішення. Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває обвинувачений, якщо він проти цього заперечує.

Також, згідно ч. 7 ст. 13 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відео-конференції у порядку, встановленому законом.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 №1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Положення визначає порядок функціонування в судах та органах системи правосуддя окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, зокрема підсистем «Електронний кабінет», «Електронний суд» та підсистеми відеоконференцзв`язку; порядок вчинення процесуальних дій в електронній формі з використанням таких підсистем; особливості використання в судах та органах системи правосуддя іншого програмного забезпечення в перехідний період до початку функціонування ЄСІТС у складі всіх підсистем (модулів).

Відповідно до п. 46 Положення за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відео-конференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відео-конференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи викладене, приймаючи до уваги неможливість у представника потерпілого приймати участь у судових засіданнях у приміщенні суду, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відео-конференції поза межами приміщення суду з використанням ним власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon, суд вважає за можливе клопотання задовольнити.

Керуючись ст.336 КПК України, суд, -

постановив:

Клопотання представника потерпілого - задовольнити.

Судові засідання в об`єднаному кримінальному провадженні відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення-проступку, передбаченого ч.1 ст.309 КК України, кримінальних правопорушень - злочинів, передбачених ч.3 ст.185 КК України, проводити за участю представника потерпілого Акціонерного товариства «Укртансгаз», адвоката ОСОБА_2 , в режимі відео-конференції поза межами приміщення суду з використанням ним власних технічних засобів за допомогою системи EasyCon.

Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відео-конференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою системи Easycon, який може бути встановлений за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Для участі в судовому засіданні в режимі відео-конференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіо сигнал та відео-зображення.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.03.2023
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу109425660
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —638/481/22

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Гєрцик Р. В.

Ухвала від 16.10.2023

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Гєрцик Р. В.

Ухвала від 02.10.2023

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Гєрцик Р. В.

Вирок від 18.08.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Агапов Р. О.

Ухвала від 27.06.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Агапов Р. О.

Ухвала від 17.05.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Агапов Р. О.

Ухвала від 11.05.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Агапов Р. О.

Ухвала від 13.04.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Агапов Р. О.

Ухвала від 15.03.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Агапов Р. О.

Ухвала від 07.03.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Агапов Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні