Ухвала
від 09.03.2023 по справі 167/146/23
РОЖИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 167/146/23

Номер провадження 2/167/85/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

09 березня 2023 року м. Рожище

Рожищенський районний суд Волинської області у складі:

головуючого судді Гармай І. Т.,

з участю:

секретаря судового засідання Оніщук О. В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

третьої особи ОСОБА_3 ,

розглянувши в порядку загального позовного провадження у відкритому підготовчому засіданні в залі Рожищенського районного суду Волинської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Державний реєстратор відділу «Центр надання адміністративних послуг» Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області про визнання незаконним та скасування рішення Мильської сільської ради Рожищенського району Волинської області № 12/5 від 28 листопада 2000 року, припинення державної реєстрації речових прав та їх обтяжень на земельні ділянки та визнання права власності на земельні ділянки

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Державний реєстратор відділу «Центр надання адміністративних послуг» Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області про визнання незаконним та скасування рішення Мильської сільської ради Рожищенського району Волинської області № 12/5 від 28 листопада 2000 року, припинення державної реєстрації речових прав та їх обтяжень на земельні ділянки та визнання права власності на земельні ділянки.

Ухвалою судді Рожищенського районного суду Волинської області від 20 лютого 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, постановлено розгляд справи проводити у порядку загального позовного провадження, підготовче засідання призначено 09 березня 2023 року о 10 год 30 хв. Витребувано уВолинського обласногодержавного нотаріальногоархіву належнимчином засвідченукопію спадковоїсправи №139від 07березня 2001року,щодо майнапомерлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Позивач ОСОБА_1 та представник позивача адвокат Петрук В. А. в підготовчому засіданні позов підтримали, не заперечували щодо призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідач Рожищенська міська рада Луцького району Волинської області в підготовче засідання не з`явились, 08 березня 2023 року подали суду заяву в якій просили розгляд справи проводити у їхній відсутності.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Державний реєстратор відділу «Центр надання адміністративних послуг» Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області в підготовче засідання не з`явився, 28 лютого 2023 року подали суду заяву в якій просили розгляд справи проводити у відсутності їхнього представника.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_3 в підготовчому засіданні не заперечував щодо призначення справи до судового розгляду по суті.

Як зазначено у п. 1 ч. 3 ст. 223 Цивільного процесуального кодексу України (далі -ЦПК України), якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Суд ухвалив підготовче засідання проводити у відсутності відповідача Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Державного реєстратора відділу «Центр надання адміністративних послуг» Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області.

Підстави для відкладення підготовчого засідання або оголошення у ньому перерви, з огляду на положення ч. 2, 5 ст. 198 ЦПК України, на переконання суду, відсутні.

Суд, заслухавши позивача, представника позивача та третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_3 , дослідивши матеріали позову, доходить такого висновку.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд третейського суду або врегулювання спору за участю судді, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, зустрічного позову до суду не надходило.

Клопотань про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження, витребування додаткових доказів, їх забезпечення не надходило.

Підстав для вирішення питань, визначених п. 11-14 ч. 2 ст. 197 ЦПК Українине встановлено.

Згідно з п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, підготовче засідання необхідно закрити, а справу призначити до судового розгляду по суті за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. 189, 196-198, 200 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Державний реєстратор відділу «Центр надання адміністративних послуг» Рожищенської міської ради Луцького району Волинської області про визнання незаконним та скасування рішення Мильської сільської ради Рожищенського району Волинської області № 12/5 від 28 листопада 2000 року, припинення державної реєстрації речових прав та їх обтяжень на земельні ділянки та визнання права власності на земельні ділянки.

Призначити справу до судового розгляду по суті в судовому засіданні, яке відбудеться 30 березня 2023 року о 10 год 00 хв в приміщенні Рожищенського районного суду Волинської області за адресою: вул. Грушевського, 4, м. Рожище Волинська область.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. Т. Гармай

СудРожищенський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення09.03.2023
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу109441639
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —167/146/23

Рішення від 30.03.2023

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Гармай І. Т.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Гармай І. Т.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Гармай І. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні