Ухвала
від 02.03.2023 по справі 160/1092/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 березня 2023 рокуСправа №160/1092/23

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Ніколайчук С.В., розглянувши в письмовому провадженні у місті Дніпрі питання про витребування додаткових доказів по справі № 160/1029/23 за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "МАГІСТРАЛЬ М" до Відділу державного нагляду (контролю) у Дніпропетровській області Державної служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови,

УСТАНОВИВ:

У провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа № 160/1029/23 за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "МАГІСТРАЛЬ М" до Відділу державного нагляду (контролю) у Дніпропетровській області Державної служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови.

Ухвалою від 27 січня 2023 року суд відкрив провадження в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання, за наявними у справі матеріалами.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що на автомобілі був встановлений аналоговий тахограф, дані фіксувались на тахокарті, яка була надана до перевірки.

Як видно з матеріалів справи зміст даних вищевказаної тахокарти з`ясувати не можливо, через погану якість документу, який позивач долучив до справи.

07 лютого 2023 року через систему «Електронний суд» надійшов відзив на позовну заяву, в якому зазначено, що на момент проведення перевірки у транспортному засобі не оформлена тахокарта водія за 27.10.2022 року, у зв`язку з чим складено акт проведення перевірки № 251509 від 27.10.2022 року. Водій зі змістом акта ознайомився, пояснень та зауважень до акта перевірки не надав, тим самим, на думку відповідача, погодився з виявленими порушеннями.

Під час надання оцінки наявним у справі доказам, документам, наданих сторонами, для з`ясування усіх обставин, що мають значення для правильного вирішення спору, суд вважає за необхідне витребувати додаткові докази по справі, а саме: дані зчитані з тахокарти водія, яка була надана водієм перевіряючим за 27.10.2022 року.

Згідно із частиною четвертоїстатті 9 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до положеньстатті 72 Кодексу адміністративного судочинства Українидоказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами, висновками експертів, показаннями свідків.

Згідно із ч. 3 ст. 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Відповідно до ч.6 ст.80 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне витребувати додаткові докази у цій справі.

Керуючись ст.9,72,73,80,243,248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати додаткові докази по справі № 160/1092/23, а саме: витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю «Магістраль М» (52005, Дніпропетровська область, Дніпровський район, смт.Слобожанське, вул. Теплична, 16-б) дані зчитані з тахокарти водія, яка була надана перевіряючим за 27.10.2022 року.

Витребувані документи надати до Дніпропетровського окружного адміністративного суду у строк до 15.03.2023 року.

Роз`яснити, що у разі неможливості подання доказів, які витребовує суд, або неможливості подати такий доказ у встановлені строки, він зобов`язаний повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту проголошення та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Повний текст ухвали складено 09.03.2023р.

Суддя С.В. Ніколайчук

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109446605
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів

Судовий реєстр по справі —160/1092/23

Рішення від 06.04.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 02.03.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 27.01.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні