Ухвала
від 09.03.2023 по справі п/320/894/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення заяви без розгляду

09 березня 2023 року м. Київ№ П/320/894/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Панова Г.В. розглянувши заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області про виправлення описки та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі

за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у

Київській області

до Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ

ступенів №10-гімназія» Фастівської міської ради Київської області

про застосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області з позовом до Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10-гімназія» Фастівської міської ради Київської області про застосування заходів реагування, в якому просить суд застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10-гімназія» Фастівської міської ради Київської області (код ЄДРПОУ 25299158) за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Якубовського,14, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 19.12.2019 № 217.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 20.01.2022 у справі № П/320/894/20 адміністративний позов задоволено повністю.

Суд застосував заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) (роботи) будівлі Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10-гімназія» Фастівської міської ради Київської області (код ЄДРПОУ 25299158) за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Якубовського, 14, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 19.12.2019 № 217.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 24.06.2022 суд повернув скаржнику апеляційну скаргу Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10-гімназія» Фастівської міської ради на рішення Київського окружного адміністративного суду від 20 січня 2022 року у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10-гімназія» Фастівської міської ради про застосування заходів реагування повернути скаржнику.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 16.01.2023 апеляційну скаргу Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10-гімназія» Фастівської міської ради залишено без задоволення, а рішення Київського окружного адміністративного суду від 20 січня 2022 року без змін.

На виконання зазначеного рішення суду 11.07.2022 Київським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № П/320/894/20.

На адресу суду надійшла заява ГУ ДСНС у Київській області про виправлення описки та поновлення пропущеного строку звернення до суду у виконавчому листі.

Дослідивши заяву Головного управлінням ДСНС в Київській області, суд зазначає наступне.

Згідно з частинами першою-другою статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування тощо щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі.

Згідно з частиною першою статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Відповідно до приписів частини другої статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Розділом ІV Кодексу адміністративного судочинства України обумовлено процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень в адміністративних справах. Норми статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України регулюють питання поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання які пов`язані з виконанням судових рішень.

Однак, дослідивши заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, суд констатує, що вказана заява не містить доказів надіслання вказаної заяви іншим учасникам справи, отже, заява не відповідає вимогам статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до частини другої статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Враховуючи вказане, суд вважає за необхідно повернути Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області заяву про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання від 24.01.2023 № 5601-747/5611 без розгляду.

Керуючись статтями 167, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області про виправлення описки та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання від 24.01.2023 № 5601-747/5611 повернути заявнику без розгляду.

Копію ухвали направити заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення09.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109447252
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —п/320/894/20

Ухвала від 09.03.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 09.03.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 16.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Постанова від 16.01.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 17.10.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 17.10.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 08.09.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 01.08.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 23.06.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні