Ухвала
від 09.03.2023 по справі п/320/894/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

09 березня 2023 року м. Київ№ П/320/894/20

Київський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Панової Г.В. розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області про виправлення описки у виконавчому листі в адміністративній справі

за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у

Київській області

до Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ

ступенів №10-гімназія» Фастівської міської ради Київської області

про застосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області з позовом до Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10-гімназія» Фастівської міської ради Київської області про застосування заходів реагування, в якому просить суд застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівлі Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10-гімназія» Фастівської міської ради Київської області (код ЄДРПОУ 25299158) за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Якубовського,14, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 19.12.2019 № 217.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 20.01.2022 у справі № П/320/894/20 адміністративний позов задоволено повністю.

Суд застосував заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) (роботи) будівлі Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10-гімназія» Фастівської міської ради Київської області (код ЄДРПОУ 25299158) за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Якубовського,14, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 19.12.2019 № 217.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 24.06.2022 суд повернув скаржнику апеляційну скаргу Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10-гімназія» Фастівської міської ради на рішення Київського окружного адміністративного суду від 20 січня 2022 року у справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10-гімназія» Фастівської міської ради про застосування заходів реагування повернути скаржнику.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 16.01.2023 апеляційну скаргу Фастівського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10-гімназія" Фастівської міської ради залишено без задоволення, а рішення Київського окружного адміністративного суду від 20 січня 2022 року без змін.

На виконання зазначеного рішення суду 11.07.2022 Київським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № П/320/894/20.

На адресу суду надійшла заява ГУ ДСНС у Київській області про виправлення описки у виконавчому листі та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 16.02.2023 призначено заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до розгляду у судовому засіданні на 27 лютого 2023 року.

У судове засідання призначене у справі сторони не з`явилися, хоча були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового розгляду заяви у передбачений законодавством строк.

Протокольною ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 27.02.2023 суд ухвалив подальший розгляд заяви здійснювати у порядку письмового провадження.

Враховуючи положення частини дев`ятої статті 205 та частину третю статті 374 Кодексу адміністративного судочинства України, розгляд заяви здійснено судом без участі представників сторін у порядку письмового провадження.

Розглянувши матеріали справи, заяву позивача про виправлення описки в виконавчому листі та поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання Київського окружного адміністративного суду по адміністративній справі №П/320/894/20, судом встановлено наступне.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 20.01.2022 у справі №П/320/894/20 суд застосував заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) (роботи) будівлі Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10-гімназія» Фастівської міської ради Київської області (код ЄДРПОУ 25299158) за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Якубовського,14, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 19.12.2019 № 217.

Судом встановлено, що при видачі виконавчого листа №П/320/894/20 судом було допущено описку, зокрема в абзаці першому та другому виконавчого листа помилково зазначено: «…20 січня 2022 року Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Балаклицького А.І., розглянувши в м. Києві у письмовому провадженні за правилами спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Зеленьківського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Миронівської міської ради Київської області, третя особа: Миронівська міська рада Київської області про застосування заходів реагування, в и р і ш и в: Застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) будівель Зеленьківського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад" Миронівської міської ради Київської області за адресою: Київська область, Миронівський район, с. Зеленьки, вул. Миру, буд. 1, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 30.06.2021 №759.» замість правильного «…20 січня 2022 року Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Панової Г.В., розглянувши за правилами письмового провадження в порядку спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10-гімназія» Фастівської міської ради Київської області про застосування заходів реагування встановив вирішив: Застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) (роботи) будівлі Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10-гімназія» Фастівської міської ради Київської області (код ЄДРПОУ 25299158) за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Якубовського,14, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 19.12.2019 № 217.».

Відповідно до вимог частини першої статті 374 Кодексу адміністративного судочинства України, суд який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Згідно з вимогами частини четвертої статті 374 Кодексу адміністративного судочинства України про виправлення помилки у виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню, суд постановляє ухвалу. Якщо стягнення за таким виконавчим документом уже відбулося повністю або частково, суд одночасно з вирішенням вказаних питань на вимогу боржника стягує на його користь безпідставно одержане стягувачем за виконавчим документом.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що заява позивача про виправлення помилки (описки) у виконавчому листі в адміністративній справі № П/320/894/20 підлягає задоволенню.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає за необхідне задовольнити заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області про виправлення описки у виконавчому листі.

Щодо заявленого Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області клопотання про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, суд зазначає наступне.

Частинами першою третьою статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Як було зазначено судом, 11.07.2022 Київським окружним адміністративним судом було видано виконавчий лист № П/320/894/20, який був отриманий заявником 20.07.2022, що підтверджується відомостями штампа вхідної кореспонденції .

Водночас, як вбачається зі змісту наявного в матеріалах справи виконавчого листа № П/320/894/20, який видано 20.07.2022, кінцевим строком для пред`явлення його до виконання є 24.09.2022.

З урахуванням того, що судом виправлено описку у виконавчому листі, та станом на даний час заявником пропущено строк пред`явлення до виконання виконавчого листа Київського окружного адміністративного суду в адміністративній справі № П/320/894/20 з поважних причини, а отже, вважає за необхідне заяву про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа задовольнити та поновити строк для пред`явлення до виконання вказаного виконавчого листа у справі № П/320/894/20, який має обчислюватись з наступного дня з дати прийняття даної ухвали судом.

Керуючись ст.ст. 243, 248, 374, 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області про виправлення описки у виконавчому листі та поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання - задовольнити.

2. Внести виправлення допущені при оформленні виконавчого листа №П/320/894/20, виданого 11 липня 2022 Київським окружним адміністративним судом, зокрема виклавши абзац перший та другий виконавчого листа таким чином:

«…20 січня 2022 року Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Панової Г.В., розглянувши за правилами письмового провадження в порядку спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10-гімназія» Фастівської міської ради Київської області про застосування заходів реагування встановив вирішив: Застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) (роботи) будівлі Фастівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 10-гімназія» Фастівської міської ради Київської області (код ЄДРПОУ 25299158) за адресою: Київська область, м. Фастів, вул. Якубовського,14, шляхом зобов`язання відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень, зазначених в акті від 19.12.2019 № 217».

3. Строк пред`явлення до виконання виконавчого листа, виданого 11 липня 2022 року Київським окружним адміністративним судом в адміністративній справі № П/320/894/20, поновити та обчислювати з 09 березня 2023 року.

4. Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного ухвали.

Суддя Панова Г. В.

Дата ухвалення рішення09.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109447255
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяЗаява про виправлення помилки у судовому рішенні

Судовий реєстр по справі —п/320/894/20

Ухвала від 09.03.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 09.03.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Ухвала від 16.02.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Панова Г. В.

Постанова від 16.01.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 16.01.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 17.10.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 17.10.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 08.09.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 01.08.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Федотов Ігор В'ячеславович

Ухвала від 23.06.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Горяйнов Андрій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні