Рішення
від 17.08.2010 по справі 2-6673-2010
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 2-6673-2010

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 серпня 2010 року Словянсь кий міськрайонний суд Донець кої області у складі:

Головуючого судді Кузнецова Р.В.

при секретарі Копі йко Г.С.

розглянувши в відкритом у судовому засіданні в залі с уду м. Слов' янська цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, суд, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_ 1 звернувся до Слов”янськог о міськрайонного суду Донець кої області з позовом до відп овідача ОСОБА_2 про розірв ання шлюбу, вказавши, що їх спі льне життя не склалось через постяйні сварки, які виникал и через те, що кожен з них мав р ізні погляди на сімейне житт я та ведення спільного госпо дарства. Від шлюбу неповнолі тніх дітей не мають. З грудня 2 003 року шлюбні відносини між н ими припинені. Просив розірв ати шлюб між нею та відповіда чем.

В судове засідання по зивач не з”явився, подав заяв у, в якій просив слухати справ у у його відсутності, позовні вимоги підтримав. Проти заоч ного розгляду справи не запе речував.

Відповідач в судове з асідання не з”явилась, про де нь, час та місце судового розг ляду справи була повідомлена своєчасно та належним чином , у відповідності до вимог ст. 76 ЦПК України, про що свідчить розписка. Зі згоди позивача с уд ухвалює рішення при заочн ому розгляді справи, що відпо відає положенням ст. 224 ЦПК Укр аїни.

Вивчивши матеріали с прави, суд приходить до перек онання, що позовні вимоги під лягають задоволенню з наступ них підстав.

У судовому засіданні встановлено, що сторони укла ли шлюб, що був зареєстровани й 18 грудня 1987 року Миколаъвсько ю сыльською радою м. Слов"янсь ка Донецької області, актови й запис № 172.

Від спільного життя п озивач та відповідач неповно літніх дітей не мають.

Фактичні шлюбні відносин и сторони припинили. Майнови х суперечок сторони не мають .

Згідно зі ст. 24 СК Укра їни, шлюб ґрунтується на віль ній згоді жінки та чоловіка. П римушування жінки та чоловік а до шлюбу не допускається.

Відповідно до ч. 2 ст. 112 С К України, суд постановляє рі шення про розірвання шлюбу, я кщо буде встановлено, що пода льше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечил о б інтересам одного з них, інт ересам їхніх дітей, що мають і стотне значення.

Враховуючи ступінь к онфліктних відносин та причи ни припинення шлюбних віднос ин, суд вважає, що вживати захо дів щодо примирення подружжя не доцільно, оскільки це супе речить моральним засадам сус пільства.

З' ясувавши обстави ни справи, з урахуванням факт ичних взаємин подружжя, моти вів та причин розлучення, суд дійшов висновку про те, що поз ов підлягає задоволенню, оск ільки почуттів взаємної любо ві та поваги, взаємодопомоги та підтримки у родині немає, т обто морально - правові осн ови шлюбу відсутні, заходи що до примирення подружжя та зб ереження родини неможливі.

Керуючись ст. ст. 104, 105, 110, 1 12 Сімейного Кодексу України, с т. ст. 10,11,209, 212, 214-215, 218, 224-226 ЦПК України, с уд, -

В И Р І Ш И В :

Позовні вимоги ОС ОБА_1 до ОСОБА_2 про р озірвання шлюбу - задовольни ти.

Шлюб, зареєстрований 18 груд ня 1987 року Миколаъвською сыль ською радою м. Слов"янська Дон ецької області, актовий запи с № 172, між ОСОБА_1 та ОСО БА_2 - розірвати.

Заочне рішення суду може бути переглянуте судом, що йо го ухвалив, за письмовою заяв ою відповідача про перегляд заочного рішення, яка може бу ти подана до суду протягом де сяти днів з дня отримання йог о копії

Апеляційна скарга на рішен ня суду подається протягом д есяти днів з дня його проголо шення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішен ня, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього р ішення.

Рішення складено у нарадчі й кімнаті у єдиному екземпля рі.

Суддя

Слов' янського міськрайо нного суду Р.В. Кузнецов

Дата ухвалення рішення17.08.2010
Оприлюднено06.09.2010
Номер документу10945888
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу, суд

Судовий реєстр по справі —2-6673-2010

Ухвала від 10.11.2010

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Едуард Григорович

Рішення від 17.08.2010

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Кузнецов Роман Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні