Ухвала
від 07.03.2023 по справі 904/4900/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

07.03.2023 м. ДніпроСправа № 904/4900/18

За позовом Компанії "M.S. GRAND PLAZA WORLDWIDE LIMITED", Лімассол Кіпр

до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю "Готельний комплекс-готель Асторія", м. Дніпро;

відповідача-2: Товариства з обмеженою відповідальністю "Український дім Атлант", м.Дніпро

відповідача -3: Компанії GDT Systems Inc. країна реєстрації Британські Віргінські острови.

Третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Батова Людмила Григорівна, м. Дніпро;

Третя особа-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія Бейт ЛТД", м. Дніпро

Третя особа-3, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Мейнзон ЛТД", м.Дніпро

про скасування державної реєстрації, витребування майна із чужого незаконного володіння

та за заявою третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору Компанії ДіджіНет Сейлс ЛТД (DigiNet Sales ltd.)

до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю "Готельний комплекс-готель Асторія", м. Дніпро;

відповідача-2: Товариства з обмеженою відповідальністю "Український дім Атлант", м.Дніпро;

відповідача -3: Компанії GDT Systems Inc. країна реєстрації Британські Віргінські острови; Третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Батова Людмила Григорівна, м. Дніпро;

Третя особа-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія Бейт ЛТД", м. Дніпро; Третя особа-3, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Мейнзон ЛТД", м.Дніпро

про визнання недійсним договору купівлі-продажу та скасування рішень щодо державної реєстрації щодо об`єктів нерухомого майна

Суддя Первушин Ю.Ю.

за участю секретаря судового засідання Рустамової З.Р.

Від представників учасників справи :

від позивача: Буряк Олександр Євгенович, посвідчення адвоката №1099.

від відповідача-1: повноважний представник не з`явився.

від відповідача-2: Мудра Індіана Анатоліївна, посвідчення адвоката №21/1195 від 07.07.17.

від відповідача-3: повноважний представник не з`явився.

від третьої особи-1: повноважний представник не з`явився.

від третьої особи-2: повноважний представник не з`явився.

від третьої особи-3: повноважний представник не з`явився.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Компанія "M.S. GRAND PLAZA WORLDWIDE LIMITED", Лімассол Кіпр звернулась до Господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "МЕЙНЗОН ЛТД", м. Дніпро (Відповідач), Третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Батова Людмила Григорівна, м. Дніпро, Третя особа-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія Бейт ЛТД", м. Дніпро про скасування державної реєстрації та витребування майна із чужого незаконного володіння.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 05.11.2018 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, вирішено розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження; призначено підготовче засідання.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 26.12.2018 залучено як співвідповідачів - Товариство з обмеженою відповідальністю "Український дім Атлант" та Компанію GDT Systems Inc. країна реєстрації Британські Віргінські острови, реєстраційний номер 1775651 (ОуЕмСі Чемберз, Вікхемс Кей 1, Роуд Таун, Тортола, Британські Віргінські острови) до участі у справі №904/4900/18.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 07.11.2019 зупинено провадження у справі №904/4900/18 до перегляду ухвали господарського суду Дніпропетровської області від 04.11.2019 в порядку апеляційного провадження.

28.04.2020 справу №904/4900/18 повернуто на адресу Господарського суду Дніпропетровської області.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 08.05.20 поновлено провадження у справі №904/4900/18, прийнято до розгляду заяву Компанії "M.S. GRAND PLAZA WORLDWIDE LIMITED" про зміну предмету позову (вх. №60715/19 від 27.12.2019), підготовче засідання призначено на 28.05.20.

18.05.2020 до відділу канцелярії господарського суду Дніпропетровської області від Компанії ДіджіНет Сейлс ЛТД (DigiNet Sales ltd.), Мае, Сейшельські Острови в порядку статті 49 Господарського процесуального кодексу України надійшла заява (позовна заява) про вступ Компанії ДіджіНет Сейлс ЛТД (DigiNet Sales ltd.) у справу №904/4900/18 у якості третьої особи, яка заявляє самостійна вимоги щодо предмету спору до Товариства з обмеженою відповідальністю "Український дім Атлант", м.Дніпро; ДжіДіТі Сістемс Інк. (GDT SystemsInc.) Британські Віргінські острови; Товариства з обмеженою відповідальністю "Готельний комплекс-готель Асторія", м.Дніпро; Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю "Мейнзон ЛТД", м.Дніпро; Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Батова Людмила Григорівна, м. Дніпро; Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія Бейт ЛТД", м. Дніпро про визнання недійсним договору купівлі-продажу та скасування рішень щодо державної реєстрації щодо об`єктів нерухомого майна.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 27.05.2020 залучено до участі у справі №904/4900/18 Компанію ДіджіНет Сейлс ЛТД (DigiNet Sales ltd.) (код ЄДРПОУ 37865555) в якості третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору та прийнято до розгляду позовну заяву Компанії ДіджіНет Сейлс ЛТД (DigiNet Sales ltd.), як третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, до відповідача-1: Товариства з обмеженою відповідальністю "Готельний комплекс-готель Асторія", м. Дніпро; відповідач-2:Товариства з обмеженою відповідальністю "Український дім Атлант", м.Дніпро; відповідача -3: Компанії GDT Systems Inc. країна реєстрації Британські Віргінські острови; Третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Дніпропетровської області Батова Людмила Григорівна, м. Дніпро; Третя особа-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія Бейт ЛТД", м. Дніпро; Третя особа-3, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Мейнзон ЛТД", м.Дніпро про визнання недійсним договору купівлі-продажу та скасування рішень щодо державної реєстрації щодо об`єктів нерухомого майна у справі № 904/4900/18.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 28.05.20 ухвалено почати розгляд справи №904/4900/18 спочатку, підготовче засідання призначено на 26.11.20. Повідомлено учасників, що у разі якщо повідомлення не буде вручено своєчасно відповідачу - Компанії GDT Systems Inc., суд врахує це та розгляне справу в день наступного підготовчого засідання 17.12.2020 о 14:00 год.

Цією ж ухвалою зобов`язано Компанію ДіджіНет Сейлс ЛТД (DigiNet Sales ltd.) надати до суду належним чином (нотаріально) засвідчені переклади на англійську мову копію позову третьої особи із самостійними вимогами щодо предмету спору та ухвал Господарського суду Дніпропетровської області від 27.05.2020 та 28.05.2020 у двох примірниках для подальшого направлення до Центрального органу Британсько Віргінських островів.

25.06.2020 до відділу канцелярії господарського суду Дніпропетровської області від Компанії ДіджіНет Сейлс ЛТД (DigiNet Sales ltd.), Мае, Сейшельські Острови на виконання ухвали суду від 28.05.2020 подано два екземпляра нотаріально засвідчених перекладів на англійську мову копії позову третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору з додатками, та копії ухвал суду від 27.05.2020 та 28.05.2020 для подальшого направлення до Центрального органу Британських Віргінських островів.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 30.06.2020 зобов`язано Компанію ДіджіНет Сейлс ЛТД (DigiNet Sales ltd.) надати до суду належним чином (нотаріально) засвідчені у двох примірниках переклади на англійську мову виклику (повідомлення), підтвердження про вручення документу та доручення про вручення документів протягом 10 днів з дня отримання даної ухвали для подальшого направлення до Центрального органу Британсько Віргінських островів.

Провадження у справі №904/4900/18 зупинено до надходження відповіді від компетентних органів іноземних держав на судове доручення про вручення виклику до суду чи інших документів. Ухвалено направити документи до Центрального органу Британсько Віргінських островів - The Registrar of the Supreme Court, c/o Sonya Young, Registrar, High Court, P.O. Box 418, Road Town, Tortola, British Virgin Islands.

В зв`язку з перебуванням судді Первушина Ю.Ю. з 16.12.2020 на лікарняному, підготовче засідання, призначене на 17.12.2020 не відбулось.

В подальшому, господарським судом Дніпропетровської області справа №904/4900/18 неодноразово направлялась на адресу Центрального апеляційного господарського суду у зв`язку з надходженням апеляційних та касаційних скарг.

02.02.2021 Центральним апеляційним господарським судом за мінуванням потреби справу №904/4900/18 повернуто на адресу господарського суду Дніпропетровської області.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 09.02.2021 поновлено провадження у справі, та призначено справу до розгляду у підготовчому засіданні 24.02.2021.

У підготовче засідання відповідач-1, відповідач-3 та треті особи 1-2 не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

У підготовчому засіданні представник відповідача-2 зазначив про необхідність розгляду заяви про призначення будівельно-технічної експертизи, яка відповідачем-2 була заявлена 21.10.2019.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 24.02.2021 в задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Український дім Атлант", м.Дніпро (відповідач-2 по справі) про призначення будівельно-технічної експертизи (вх. № 47657/19 від 21.10.2019) - відмовлено. Відкладено підготовче засідання на 10.03.2021.

04.03.2021 до відділу канцелярії суду від представника третьої особи з самостійними вимогами надійшло клопотання про витребування доказів (вх. №11287/21).

04.03.2021 до відділу канцелярії суду від представника позивача надійшли письмові пояснення щодо закриття провадження по справі (вх. №11361/21).

05.03.2021 до відділу канцелярії суду від представника відповідача надійшли додаткові письмові пояснення по суті спору (вх. №11463/21).

У підготовче засідання 10.03.2021 відповідач-1, відповідач-3, треті особі 1-2 не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

Присутні у підготовчому засіданні учасники справи наполягали на розгляді клопотання третьої особи-2 про закриття провадження у справі в частині позовних вимог (вх. №9773/21 від 24.02.2021).

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 10.03.2021 в задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Мейзон ЛТД", м.Дніпро (третя особа-3 по справі) про закриття провадження у справі в частині позовних вимог (вх.№9773/21 від 24.02.2021) - відмовлено. Відкладено підготовче засідання на 23.03.2021.

17.03.2021 до відділу канцелярії суду від представника третьої особи з самостійними вимогами надійшло клопотання про винесення ухвали про витребування доказів (вх.№13472/21).

22.03.2021 до відділу канцелярії суду від представникавідповідача-2 надійшли додаткові пояснення по справі, які відповідач-2 просить суд врахувати при розгляді справи (вх.№14117/21).

В зв`язку з перебуванням судді Первушина Ю.Ю. з 23.03.2021 на лікарняному, судове засідання, призначене на 23.03.2021 не відбулось, а тому ухвалою суду від 29.03.2021 призначено підготовче засідання на 07.04.2021 для подальшого розгляду справи.

У підготовче засідання 07.04.2021 відповідач-1, відповідач-3, треті особі 1-2 не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

У підготовчому засіданні, судом задоволено клопотання третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору Компанії ДіджіНет Сейлс ЛТД (DigiNet Sales ltd.) про витребування доказів (вх.№11287/21), з урахуванням уточнень викладених в клопотанні (вх.№13472/21 від 17.03.2021).

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 07.04.2021 відкладено підготовче засідання на 27.04.2021 о 15:00 год.

У підготовче засідання 07.04.2021 відповідач-1, відповідач-3, треті особі 1-2 не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

Представник третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору Компанії ДіджіНет Сейлс ЛТД (DigiNet Sales ltd.) у підготовче засідання не з`явилась, проте направила 27.04.2021 до суду клопотання про відкладення підготовчого засіданні, оскільки через хворобу представника неможливо забезпечити явку у судове засідання.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 27.04.2021 закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на 19.05.2021.

14.05.2021 до відділу канцелярії суду від третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору Компанії ДіджіНет Сейлс ЛТД (DigiNet Sales ltd.) надійшло клопотання про закриття провадження (вх. № 23786/21), за змістом якого свідчить, що 15.04.2021 сторона по справі - Компанії GDT Systems Inc. припинила свою діяльність на Британських Віргінських островах, як комерційна компанія Британських Віргінських островів, що підтверджується відповідним свідоцтвом про припинення діяльності, у зв`язку з чим, Компанії ДіджіНет Сейлс ЛТД (DigiNet Sales ltd.) просить суд закрити провадження в частині пред`явлення вимог до Компанії GDT Systems Inc.

19.05.2021 до відділу канцелярії суду від позивача - Компанії "M.S. GRAND PLAZA WORLDWIDE LIMITED", Лімассол Кіпр надійшло клопотання про зупинення провадження (вх. №24676/21 від 19.05.21).

Клопотання позивача обґрунтоване тим, що 10.03.2021 в матеріали справи №904/4900/18 надані клопотання про закриття провадження по справі разом з роздруківками відомостей з державного реєстру речових прав на майно від 24.02.2021 року, в яких наявна інформація про припинення власності та наявний арешт майна. Підставою для припинення права власності стали рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду по справі №160/14080/20 від 30.11.2020 та по справі №160/11823/20 від 21.10.2020. Ухвалами Третього апеляційного адміністративного суду від 05.05.2021 відкрито апеляційне провадження щодо оскарження рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 21.10.2020 по справі №160/11823/20 та щодо оскарження рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 30.11.2020 по справі №160/14080/20.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 19.05.2021 клопотання Компанії "M.S. GRAND PLAZA WORLDWIDE LIMITED", Лімассол Кіпр про зупинення провадження (вх. №24676/21 від 19.05.21) задоволено. Зупинено провадження по справі №904/4900/18 до завершення апеляційного провадження за апеляційними скаргами компанії M.S. GRAND PLAZA WORLDWIDE LIMITED по справам №160/11823/20 та №160/14080/20, що розглядаються Третім апеляційним адміністративним судом.

Постановою Центрального апеляційного господарського суду від 02.07.2021 ухвалу Господарського суду Дніпропетровської області від 19.05.2021 у справі №904/4900/18 скасовано. Постановлено справу №904/4900/18 передати на розгляд до Господарського суду Дніпропетровської області.

Відповідно до ухвали Верховного Суду від 13.08.2021 у справі №904/4900/18 було відмовлено у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Компанії "M.S. GRAND PLAZA WORLDWIDE LIMITED", Лімассол Кіпр на постанову Центрального апеляційного господарського суду від 02.07.2021 у справі №904/4900/18.

28.08.2021 справу №904/4900/18 повернуто до Господарського суду Дніпропетровської області.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 06.09.2021 провадження у справі №904/4900/18 поновлено та призначено судове засідання на 22.09.21 о 15:00 год.

22.09.2021 до відділу канцелярії суду надійшло клопотання представника позивача (вх.№46021/21 від 22.09.2021), за змістом якого останній зазначає про неможливість бути присутнім у призначеному судовому засіданні, оскільки він контактував з особою, у якої виявлено та лабораторно підтверджено діагноз COVID-19. На підставі наведеного, представник позивача просить суд відкласти розгляд справи на іншу дату.

У судове засідання 22.09.2021 відповідач-1, відповідач-3, треті особи 1-2 та третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 22.09.2021 відкладено судове засідання на 12.10.2021.

08.10.2021 до відділу канцелярії суду від представника третьої особи-3 надійшло клопотання про відкладення розгляду справи на іншу дату у зв`язку з перебуванням представника ТОВ "Мейнзон ЛТД" у щорічній відпустці.

У судове засідання 12.10.2021 відповідач-1, відповідач-3, треті особи 1,2 та третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

В судовому засіданні 12.10.2021 представником позивача - Ажмяковим Романом Вікторовичем повідомлено суд про те, що адвокат Данканич Євген Іванович, який здійснює представництво Компанії "M.S. GRAND PLAZA WORLDWIDE LIMITED" на підставі довіреності на даний час перебуває на самоізоляції у зв`язку з хворобою. Так, у зв`язку зі вступом у справу адвоката Ажмякова Романа Вікторовича в якості представника позивача по даній справі на підставі ордеру, виданого 12.10.2021 (тобто в день проведення судового засідання) у останнього не було можливості для належної підготовки по даній справі.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 12.10.2021 відкладено судове засідання на 10.11.2021.

08.11.2021 до відділу канцелярії суду надійшло клопотання представника ТОВ "Український дім Атлант" (вх. №53451/21) яким просить залучити до матеріалів справи наступні документи: ухвалу Верховного суду від 25.10.2021 по справі №160/14080/20; ухвалу Третього апеляційного адміністративного суду від 04.10.2021 по справі №160/14080/20; постанову Третього апеляційного адміністративного суду від 11.08.2021 по справі №160/14080/20.

В судовому засіданні судом оглянуто вищевказані документи та долучено до матеріалів справи.

08.11.2021 до відділу канцелярії суду надійшло клопотання відповідача-2 (вх.№53452/21), за змістом якого зазначає, що адвокат Мудра І.А., яка є єдиним представником ТОВ "Український дім Атлант", що володіє обставинами даної справи, на даний час перебуває на самоізоляції у зв`язку з контактуванням з особою, хворою на COVID-19, у зв`язку з чим просить суд відкласти розгляд справи на іншу дату, не раніше ніж через 14 днів.

Присутні в судовому засіданні представники учасників провадження проти задоволення вищевказаного клопотання щодо відкладення розгляду справи на іншу дату не заперечували.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 10.11.2021 відкладено судове засідання на 02.12.2021.

23.11.2021 до відділу канцелярії суду надійшло клопотання представника ТОВ "Мейнзон ЛТД" (вх. №56236/21), за змістом якого зазначає, що представник третьої особи-3 - адвокат Угрін В.М. не може бути присутнім на судовому засіданні, призначеному на 02.12.2021 через стан здоров`я, а саме захворювання на SARS-COV (COVID-19), що підтверджується дослідженням ПЛР COVID-19 від 19.11.2021, що долучено до даного клопотання. На підставі наведеного, представник третьої особи-3 просить суд відкласти розгляд справи на іншу дату та час, не менше ніж на три тижні.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 02.12.2021 відкладено судове засідання на 23.12.2021.

У судове засідання представники відповідача-1, відповідача-3 та третьої особи 1-2 не з`явились, про причини неявки суд не повідомними.

Представником позивача у судовому засіданні заявлено клопотання про повернення до стадії підготовчого провадження (вх. №62187/21).

14.05.2021 до канцелярії суду надійшло клопотання від третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору Компанії ДіджіНет Сейлс ЛТД (DigiNet Sales ltd.) про закриття провадження.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 23.12.2021 судом вирішено повернутись до стадії підготовчого провадження. Призначено підготовче засідання на 25.01.2022 о 10:00 год.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 12.01.2022 виправлено описку, допущену в резолютивній частині ухвали Господарського суду Дніпропетровської області від 23.12.2021 по справі №904/4900/18. Викладено другий абзац резолютивної частини ухвали Господарського суду Дніпропетровської області від 23.12.2021 по справі №904/4900/18 в наступній редакції: "Призначити підготовче засідання на 25.01.2022 о 15:00 год.".

25.01.2022 слухання справи не відбулось у зв`язку із перебуванням судді Первушина Ю.Ю. на лікарняному.

Після повернення судді Первушина Ю.Ю. з лікарняного, ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 03.02.2022 відкладено підготовче засідання на 23.02.2022.

Господарським судом Дніпропетровської області повний текс ухвали про відкладення розгляду даної справи не виготовлено та не направлено учасникам справи, у зв`язку з веденням воєнного стану в Україні починаючи з 24.02.2022.

Указом Президента України №64/2022 від 24.02.2022 "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 введено в Україні воєнний стан строком на 30 діб, у зв`язку з чим судове засідання призначене на 16.03.2022 не відбулось.

Враховуючи запровадження воєнного стану в Україні, розгляд справ Господарським судом Дніпропетровської області в судових засіданнях здійснюватиметься в таких випадках:

- за наявності заяв всіх учасників процесу про можливість забезпечення участі представників в судовому засіданні;

- письмової згоди від усіх учасників судового провадження по справі без їх участі;

- за наявності заяв всіх учасників процесу про розгляд справ в режимі відеоконференцзв`язку за допомогою технічних засобів, зокрема , власних.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 21.04.2022 призначено підготовче засідання до розгляду на 10.05.2022 о 12:00 год.

06.05.2022 до відділу канцелярії суду від представника позивача надійшло клопотання (вх.№13029/22 від 06.05.2022) 09.03.2022 про зупинення провадження по справі, посилаючись на те, що 25.02.2022 він особисто призваний до лав Збройних сил України, що підтверджується відповідною відміткою (пункт 9) військового квитка серії НОМЕР_1 .

У підготовче засідання 10.05.2022 учасники справи не з`явились, явку повноважних представників не забезпечили.

У зв`язку з неявкою учасників справи технічна фіксація судового процесу не здійснювалась.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 10.05.2022 відкладено підготовче засідання до розгляду на 16.06.2022 о 15:00 год.

У підготовче засідання 16.06.2022 позивач, відповідач-1, відповідач-3, треті особи 1-2 та третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 16.06.2022 відмовлено в задоволенні клопотання Позивача про зупинення провадження у справі та відкладено підготовче засідання на 14.07.2022 о 15:00 год.

У підготовче засідання 14.07.2022 відповідач-1-3, треті особи 1-2 та третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

14.07.2022 до відділу канцелярії суду від представника позивача надійшло клопотання (вх. №22339/22 від 14.07.2022) про відкладення розгляду справи. Дане клопотання обґрунтоване тим, що Договір про надання правової допомоги було укладено лише напередодні слухання справи, та у з зв`язку необхідністю ознайомлення з матеріалами справи для належної підготовки до захисту прав Компанії "M.S. GRAND PLAZA WORLDWIDE LIMITED". На підставі наведеного, представник позивача просить суд відкласти розгляд справи на іншу дату.

Присутні в судовому засіданні представники учасників справи проти задоволення вищевказаного клопотання щодо відкладення розгляду справи на іншу дату не заперечували.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 14.07.2022 відкладено підготовче засідання на 09.08.2022 о 15:00 год.

У підготовче засідання 09.08.2022 позивач, відповідач-1, відповідач-3, треті особи 1-2 та третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору не з`явились, явку повноважних представників не забезпечили.

09.08.2022 на електронну адресу суду від представника позивача надійшло клопотання (вх.№25645/22 від 09.08.2022) про відкладення розгляду справи, у зв`язку з участю в іншому судовому засіданні.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 09.08.2022 відкладено підготовче засідання на 26.09.2022 о 15:00 год.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 19.09.2022 відкладено підготовче засідання на 03.10.2022, у зв`язку з прийняттям участі судді Первушина Ю.Ю. в онлайн-підготовці суддів місцевих господарських судів згідно з календарним планом підготовки суддів для підтримання кваліфікації на 2022 рік з 26.09.2022 по 30.09.2022 (включно) з урахуванням положень статті 89 Закону України "Про судоустрій і статус суддів".

У підготовче засідання 03.10.2022 позивач не з`явився, проте 29.09.2022 на електронну адресу суду надіслав клопотання (вх.№32484/22) про відкладення розгляду справи, у зв`язку з участю в іншому судовому засіданні по справі №922/558/22, яке призначено було раніше.

Відповідач-1,3, треті особи 1-2 та третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору не з`явились, явку повноважних представників не забезпечили.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 03.10.2022 відкладено підготовче судове засідання на 17.10.2022 на 15:00 год.

Однак, у зв`язку із перебуванням судді Первушина Ю.Ю. на лікарняному з 17.10.2022, підготовче судове засідання 17.10.2022 о 15:00 не відбулося.

Після повернення судді Первушина Ю.Ю. з лікарняного, ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 31.10.2022 призначено судове засідання на 07.11.2022 для продовження розгляду справи.

Розгляд справи №904/4900/18, яке було призначене на 07.11.2022 не здійснювався, у зв`язку з надходженням від уповноваженого органу повідомлення про замінування будівлі Господарського суду Дніпропетровської області, що підтверджується Актом від 07.11.2022.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 07.11.2022 відкладено підготовче судове засідання на 21.11.2022 на 15:00 год.

У підготовчому судовому засіданні 21.11.2022, представник позивача заявив усне клопотання про відкладення розгляду справи на іншу дату, у зв`язку з необхідність додаткового часу для вирішення питання про необхідність подання до суду заяви про зміну предмету позову.

Присутні представники відповідача-2 та третьої особи -3 проти відкладення розгляду справи не заперечували.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 21.11.2022 відкладено підготовче судове засідання на 06.12.2022 на 15:00 год.

Відповідач-1,3, треті особи 1-2 та третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору не з`явились, явку повноважних представників не забезпечили.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 06.12.2022 закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті на 30.01.2023 о 15:00 год.

Представники відповідача-1, відповідача-3, третьої особи 1-2 та третьої особи з самостійними вимогами у судове засідання не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

У судовому засіданні заслухано вступне слово позивача та відповідача-2.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 30.01.2023 відкладено судове засідання 07.03.2023 о 15:00 год.

07.03.2023 на електронну адресу суду третя особа-1 надіслала лист №75/01-16 від 07.02.2023 (вх. №6098/23), за змістом якого просить суд усі судові засідання в даній справі здійснювати без участі третьої особи-1.

23.02.2023 до відділу канцелярії суду представник позивача - адвокат Олександр Буря подав письмові пояснення по справі (вх. №9246/23), які просить суд врахувати при винесенні рішення по справі №904/4900/18.

24.02.2023 до відділу канцелярії суду представник відповідача 2 - адвокат І.А. Мудра подала додаткові пояснення по справі (вх. №9307/23), які просить суд прийняти та врахувати.

Представники відповідача-1, відповідача-3, третьої особи 1-3 у судове засідання не з`явились, про причини неявки суд не повідомили.

У судовому засіданні 07.03.2023 завершено стадію вступного слова учасників справи.

Представник позивача у судовому засіданні заявив усне клопотання про відкладення розгляду справи на іншу дату, у зв`язку з необхідністю ознайомлення з матеріалів справи перед початком переходу до стадії дослідження доказів.

Зважаючи на неявку відповідача-1, відповідача-3, третьої особи 1-3, суд вважає за можливе задовольнити усне клопотання позивача про відкладення розгляду справи та надати представнику позивача додатковий час для можливості ознайомитись з матеріали справи, з метою дотримання принципів господарського судочинства, та забезпечення процесуальних прав сторін учасників провадження по справі.

Присутній представник відповідача-2 не заперечувала щодо відкладення розгляду справи на іншу дату.

Керуючись статтями 232, 234-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

Відкласти судове засідання на 12.04.2023 о 11:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Дніпропетровської області в кабінеті №3-105 за адресою: 49027, місто Дніпро, вулиця Володимира Винниченка, 1.

Учасникам судового процесу забезпечити явку повноважних представників та наявність оригіналів письмових доказів, копії яких долучено до матеріалів справи, для огляду документів в судовому засіданні.

У зв`язку із відсутністю фінансування на відправку поштової кореспонденції суду, дану ухвалу надіслати на електронну пошту сторін з відомостями щодо отримання електронного листа.

Рекомендувати учасникам справи у зв`язку з відсутністю фінансування суду вихідну кореспонденцію отримувати особисто в суді або через систему Електронний суд та за наявності зазначати електронну адресу для отримання поштової кореспонденції.

Роз`яснити учасникам справи можливість подання пояснень, заяв чи клопотань на адресу суду:

- за допомогою електронної пошти: inbox@dp.arbitr.gov.ua;

- за допомогою сервісу "Електронний суд";

- засобами поштового зв`язку: 49027, місто Дніпро, вулиця Володимира Винниченка, 1.

Ухвала набирає законної сили 07.03.2023 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду відповідно до приписів статті 255 Господарського процесуального кодексу України.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя Ю.Ю. Первушин

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення07.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109464875
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають з корпоративних відносин

Судовий реєстр по справі —904/4900/18

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 13.12.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 17.10.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 18.09.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 15.09.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 01.08.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 01.08.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 27.06.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

Ухвала від 27.06.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

Ухвала від 12.06.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Вечірко Ігор Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні