Ухвала
від 06.03.2023 по справі 918/1051/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"06" березня 2023 р.Справа № 918/1051/22

Господарський суд Рівненської області у складі судді Войтюка В.Р., при секретарі судового засідання Мамчур А.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за заявою Головного управління ДПС у Рівненській області (33023, м. Рівне, вул. Відінська, 12, код. 43142449)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод" (33018, м. Рівне, вул. Курчатова, 62а, код. 40292064)

про відкриття провадження у справі про банкрутство.

В судовому засіданні приймали участь:

Від заявника (ініціюючого кредитора): не з`явився;

Від боржника: не з`явився;

Розпорядник майна: Беляновський Роман Юрійович (в залі суду).

ВСТАНОВИВ:

13 грудня 2022 року Головне управління ДПС у Рівненській області звернулося до Господарського суду Рівненської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод".

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 19 грудня 2022 року прийнято заяву Головного управління ДПС у Рівненській області про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод" та заяву арбітражного керуючого Беляновського Р.Ю. про участь у справі про банкрутство до розгляду у підготовчому засіданні на 26 грудня 2022 року.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 26 грудня 2022 року відкладено підготовче засідання на 10 січня 2023 року.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 10 січня 2023 року, зокрема: відкрито провадження у справі № 918/1051/22 про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод"; визнано вимоги кредитора Головного управління ДПС у Рівненській області у розмірі 1 667 375 грн. 03 коп., з яких 152 957 грн. 54 коп. заборгованості з основного платежу по податках ЄСВ (вимоги 2 черги), 1 072 545 грн. 51 коп. (вимоги 3 черги), 441 871 грн. 98 коп. (вимоги 4 черги); введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод" до 10 липня 2023 року; розпорядником майна призначено Беляновського Романа Юрійовича (свідоцтво № 1874 від 09 січня 2019 року, адреса: 33028, м. Рівне, вул. Лермонтова, 4а); вжито заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави; з метою виявлення кредиторів, здійснено оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод"; проведення попереднього засідання суду призначено на 06 березня 2023 року об 11:00 год.

22 лютого 2023 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від розпорядника майна надійшов звіт про результати розгляду грошових вимог до боржника.

03 березня 2023 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від розпорядника майна надійшов звіт про виконану роботу за період 10 січня 2023 року по 03 березня 2023 року.

06 березня 2023 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від представника ініціюючого кредитора надійшла заява, в якій останній просить суд здійснити розгляд судового засідання призначеного на 06 березня 2023 року без його участі.

В судовому засіданні 06 березня 2023 року, заслухавши пояснення розпорядника майна, представника кредитора, судом встановлено наступне.

Згідно ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

11 січня 2023 року оприлюднено повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство № 918/1051/22 та надано строк кредиторам для пред`явлення до суду заяв з грошовими вимогам до боржника 30 днів з моменту публікації оголошення.

За змістом положень статті 1 Кодексу України з процедур банкрутства, конкурсними кредиторами є кредитори за вимогами до боржника, що виникли до відкриття провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника.

Згідно ч. 2 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, кредитор, за заявою якого відкрито провадження у справі, має право заявити додаткові грошові вимоги до боржника у межах строку, встановленого частиною першою цієї статті.

Згідно ч. 5 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, розпорядник майна не пізніше ніж на 10 день з дня закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення.

Згідно ч. 6 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, кредитор має право отримувати від розпорядника майна інформацію щодо вимог інших кредиторів. Такий кредитор може подати розпоряднику майна, боржнику та суду заперечення щодо визнання вимог інших кредиторів. Заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, подані в межах строку, визначеного частиною першою цієї статті, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду. За результатами розгляду зазначених заяв господарський суд постановляє ухвалу про визнання чи відхилення (повністю або частково) вимог таких кредиторів. Ухвала господарського суду є підставою для внесення відомостей про таких кредиторів до реєстру вимог кредиторів.

До суду протягом встановлено строку, заяв з грошовими вимогами до боржника, окрім заяви ініціюючого кредитора не надходило.

Як зазначено вище вимоги ініціюючого кредитора Головного управління ДПС у Рівненській області визнано судом в ухвалі від 10 січня 2023 року.

Згідно ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

Отже, суд вважає, що кредиторські вимоги Головного управління ДПС у Рівненській області до боржника підтверджені належними доказами та підлягають включенню розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів до відповідної черговості, визначеної Кодексом України з процедур банкрутства.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства за результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Черговість задоволення вимог кредиторів визначена у статті 61 Кодексу України з процедур банкрутства.

Згідно ч. 1 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Суд вважає за необхідне зобов`язати розпорядника майна в десятиденний строк з дня постановлення даної ухвали відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів, визначивши час та місце проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів.

Також враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне призначити підсумкове засідання, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду.

Керуючись ст. 45, 47, 48, 64 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 232-235, 240 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Внести до реєстру вимог кредиторів вимоги визнані судом, а саме :

- Головного управління ДПС у Рівненській області (33023, м. Рівне, вул. Відінська, 12, код. 44070166) у розмірі 1 667 375 (один мільйон шістсот шістдесят сім тисяч триста сімдесят п`ять) грн. 03 коп.

2. Зобов`язати розпорядника майна за результатами попереднього засідання внести до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги; належним чином складений та підписаний реєстр вимог кредиторів надати суду у десятиденний строк з дня постановлення ухвали суду.

3. Зобов`язати розпорядника майна в десятиденний строк з дня постановлення ухвали відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів, визначивши час та місце проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів.

4. Призначити проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів на 16 березня 2023 року.

5. Розпоряднику майна боржника надати суду: протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів з прийнятим рішенням про звернення до суду з клопотанням про введення наступної процедури щодо боржника; надати суду протокол засідання комітету кредиторів, на якому вирішено питання щодо призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

6. Призначити підсумкове засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанова про визнання його банкрутом і відкрита ліквідаційна процедура, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство або ухвала про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду на "10" квітня 2023 р. об 11:30 год., засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Рівненської області (м. Рівне, вул. Набережна 26-А, зал судових засідань каб. № 15).

Повний текст ухвали складено та підписано 10 березня 2023 року.

Ухвала набирає законної сили 06 березня 2023 року та може бути оскаржена у десятиденний строк до Північно-західного апеляційного господарського суду.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

Суддя Войтюк В.Р.

Дата ухвалення рішення06.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109465726
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство. В судовому засіданні приймали участь: Від заявника (ініціюючого кредитора): не з`явився; Від боржника: не з`явився; Розпорядник майна: Беляновський Роман Юрійович (в залі суду

Судовий реєстр по справі —918/1051/22

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 12.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Постанова від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 12.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 06.03.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 06.03.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 10.01.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 10.01.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні