Ухвала
від 10.03.2023 по справі 180/1240/18
МАРГАНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 180/1240/18

6/180/2/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 березня 2023 р.

Марганецький міський суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Нанічкіної Н.М.,

з секретарем судового засідання Лебедєвою К.Є.,

розглянувши без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу подання державного виконавця Марганецького відділу державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) Ульянкова С.Г. про примусовий привід боржника,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло подання державного виконавця Ульянкова С.Г. про примусовий привід боржника ОСОБА_1 . В своєму поданні державний виконавець просить вирішити питання про примусовий привід ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса: АДРЕСА_1 , до Марганецького відділу державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро).

Ознайомившись з поданням державного виконавця та доданими до нього документами, суд приходить до такого.

З матеріалів подання вбачається, що на виконанні в Марганецькому відділі державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) перебуває виконавчий лист №2/180/665/18 від 03 серпня 2018 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь держави в особі Комунального закладу «Марганецька центральна міська лікарня» Дніпропетровської обласної ради» шкоду, завдану кримінальним правопорушенням, у сумі 8249,20 гривень на відшкодування витрат по лікуванню потерпілого від злочину ОСОБА_2 .

Згідно ст.18 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець зобов`язаний вживати передбачених цим Законом заходів примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Частиною 4 ст.18 Закону України «Про виконавче провадження» встановлено обов`язковість вимог державного виконавця щодо виконання рішень. Так, державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право, зокрема, викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що знаходяться у виконавчому провадженні, за вмотивованою постановою, залучати для проведення виконавчих дій працівників поліції та використовувати інші права передбачені ст.18 Закону України «Про виконавче провадження».

При цьому, визначення обсягу необхідних дій для виконання рішення суду є виключною компетенцією державного виконавця.

Боржник ОСОБА_1 без поважних причин не з`являється за викликами державного виконавця та вимоги виконавчого документа не виконує.

За змістом ст.438 ЦПК України, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Відповідно до п.27 ч.1 ст.23 Закону України «Про Національну поліцію» поліція відповідно до покладених на неї завдань вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку під час примусового виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб), здійснює привід осіб за рішенням тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, а також вживає заходів, спрямованих на усунення загроз життю та здоров`ю державних виконавців, приватних виконавців та інших осіб, які беруть участь у вчиненні виконавчих дій, здійснює привід у виконавчому провадженні, здійснює розшук боржника чи дитини у виконавчому провадженні у випадках, передбачених законом або рішенням суду.

Привід за своєю правовою природою є заходом процесуального примусу, що полягає у затриманні і примусовому доставленні особи задля забезпечення її участі у провадженні у випадках, якщо цю особу було належним чином викликано, але вона не з`явилася без поважних причин або без повідомлення про причини неприбуття.

Враховуючи те, що судове рішення боржником не виконується, він не з`явився за викликом державного виконавця, суд вважає за необхідне задовольнити подання та застосувати примусовий привід боржника ОСОБА_1

Керуючись ст.438 ЦПК України, ст.18 Закону України «Про виконавче провадження», ст. 23 Закону України «Про Національну поліцію», суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольнити.

Здійснити примусовий привід боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає: АДРЕСА_1 , до Марганецького відділу державної виконавчої служби у Нікопольському районі Дніпропетровської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), адреса: Дніпропетровська область, м.Марганець, вул. Садова, 12, на 10-10 годину 28 березня 2023 року.

Виконання ухвали доручити ВП № 1 Нікопольського РУП ГУНП в Дніпропетровській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н. М. Нанічкіна

Дата ухвалення рішення10.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109468076
СудочинствоЦивільне
Сутьпримусовий привід боржника

Судовий реєстр по справі —180/1240/18

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Нанічкіна Н. М.

Ухвала від 09.12.2022

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Нанічкіна Н. М.

Рішення від 03.08.2018

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Нанічкіна Н. М.

Ухвала від 21.06.2018

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Нанічкіна Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні