Ухвала
від 03.03.2023 по справі 480/9701/21
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про поновлення пропущеного строку

для пред`явлення виконавчого листа до виконання

03 березня 2023 року Справа № 480/9701/21

Сумський окружний адміністративний суд у складі судді - Соп`яненка О.В., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду в м. Суми заяву Кролевецької районної філії Сумського обласного центру зайнятості про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання у справі за позовом Кролевецької районної філії Сумського обласного центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення допомоги по безробіттю,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Сумського окружного адміністративного суду від 24.06.2022 стягнуто з ОСОБА_1 на користь Сумського обласного центру зайнятості суму незаконно отриманої допомоги по безробіттю у розмірі 8 771, 85 грн.

26.07.2022 за даним рішенням було видано виконавчий лист.

20.02.2023 позивач у справі звернувся до суду з заявою про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, мотивуючи тим, що виконавчий лист у справі №480/9701/21 від Сумського окружного адміністративного суду надійшов 09.12.2022, що підтверджується відповідним штампом на поштовому конверті. Також, заявником зазначено, що у наданих судом документах строк пред`явлення виконавчого листа до виконання датований 27.10.2022, а отже отримання виконавчого листа після завершення граничного строку його пред`явлення унеможливлює направлення його на виконання.

Позивач просить поновити пропущений строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа №480/9701/21.

Заява про поновлення пропущеного строку пред`явлення виконавчого листа до виконання призначена до розгляду, про що учасники справи повідомлені належним чином.

Представники сторін в судове засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду заяви повідомлені належним чином.

За приписами частини 2 ст. 378 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що заява про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження" виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Відповідно до ч. 6 ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження" стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Відповідно до ч. 1 ст. 376 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Стосовно поважності причин пропущення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання заявник зазначає отримання виконавчого листа після встановленого строку пред`явлененя виконавчого листа до виконання, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, виплату поштового переказу (а.с. 31).

Таким чином позивачем наведено поважні причини пропуску строку пред`явлення виконавчого листа до виконання, у зв`язку з чим строк пред`явлення виконавчого листа до виконання в цій справі підлягає поновленню.

Керуючись ст. ст. 248, 256, 295, 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Кролевецької районної філії Сумського обласного центру зайнятості про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання - задовольнити.

Поновити строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа, виданого 26.07.2022 за рішенням у справі № 480/9701/21 за адміністративним позовом Кролевецької районної філії Сумського обласного центру зайнятості до ОСОБА_1 про стягнення допомоги по безробіттю.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя О.В. Соп`яненко

Дата ухвалення рішення03.03.2023
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу109474362
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного соціального страхування, у тому числі загальнообов’язкового державного страхування на випадок безробіття

Судовий реєстр по справі —480/9701/21

Ухвала від 03.03.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

Рішення від 23.06.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

Ухвала від 30.09.2021

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні