Ухвала
від 09.03.2023 по справі 373/305/23
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/305/23

Номер провадження 2/373/269/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження

09 березня 2023 року м. Переяслав

Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області Залеська А.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Переяславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Переяславської міської ради, Студениківської сільської ради, Ташанської сільської ради, Дівичківської сільської ради, Циблівської сільської ради (КНП «Переяславська БЛІЛ») про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

встановив:

Позивач ОСОБА_1 через свого представника ОСОБА_2 звернувся до суду з даною позовною заявою та просить: 1) визнати незаконним та скасувати наказ відповідача (КНП «Переяславська БЛІЛ») №15 від 01.02.2023 «Про звільнення ОСОБА_1 »; 2) поновити ОСОБА_1 на роботі КНП «Переяславська БЛІЛ» на посаді завідувача стоматологічного відділення; 3) стягнути з відповідача (КНП «Переяславська БЛІЛ») на користь ОСОБА_1 середній заробіток за весь час вимушеного прогулу в сумі 20000,00 грн; 4) рішення в частині поновлення ОСОБА_1 на посаді завідувача стоматологічного відділення КНП «Переяславська БЛІЛ» допустити до негайного виконання. Також просить стягнути з відповідача на користь позивача сплачений судовий збір в розмірі 2147,20 грн.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Спір виник із трудових правовідносин та відповідно до ст. 19 Цивільного процесуального кодексу України належить до юрисдикції загальних місцевих судів і підлягає розгляду у порядку позовного провадження.

Правила підсудності дотримані.

Справа згідно п.2 ч.4 ст. 19, п.2 ч.1 ст. 274 ЦПК України підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

З`ясувавши зміст позовних вимог, керуючись ст. 187 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Переяславська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Переяславської міської ради, Студениківської сільської ради, Ташанської сільської ради, Дівичківської сільської ради, Циблівської сільської ради (КНП «Переяславська БЛІЛ») про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання у справі на 11:00 год. 11 квітня 2023 року в приміщенні Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області по вул. Богдана Хмельницького буд.65 в м. Переяславі Київської області.

Про час та місце судового засідання повідомити учасників справи:

- позивача ОСОБА_1 , проживаючого по АДРЕСА_1 ;

- відповідача КНП «Переяславська БЛІЛ», що знаходиться за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 137, м. Переяслав, Київська область, 08400; код ЄДРПОУ 01994161; електронна пошта: med-i@ukr.net.

Учасникам справи роз`яснити наступне.

Відповідач має право подати суду відзив на позовну заяву і всі наявні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали суду про відкриття провадження у справі.

Позивач має право надати суду відповідь на відзив на позовну заяву протягом п`яти днів з дня вручення копії відзиву на позов.

Відповідач має право подати до суду заперечення на відповідь на відзив позивача протягом п`яти днів з дня його отримання.

Одночасно з наданням суду учасниками справи відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечень на відповідь, копії вказаних заяв по суті спору та доданих до них документів повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи, з наданням суду підтверджуючого документа.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання строк з причин, що не залежали від неї.

Інформацію щодо справи, що розглядається можна отримати за електронною адресою суду: http://ph.ko.court.gov.ua/sud1019/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. О. Залеська

Дата ухвалення рішення09.03.2023
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу109478805
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —373/305/23

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 17.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Рішення від 11.07.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

Рішення від 11.07.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні