Рішення
від 13.03.2023 по справі 904/4988/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.03.2023м. ДніпроСправа № 904/4988/22

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Партнер-Рент", м. Дніпро

про стягнення 21 016,16 грн.

Суддя Бажанова Ю.А.

Без виклику (повідомлення) учасників

СУТЬ СПОРУ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" звернулося до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Партнер-Рент" на свою користь 21 016,16 грн заборгованості.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем умов гарантійного листа Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Партнер-Рент" щодо відшкодування витрат на проведення ремонту системи навантажувально-розвантажувальних механізмів вагона № 59204172.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 30.12.2022 відкрито провадження у справі, розгляд справи призначено здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) учасників за наявними у справі матеріалами.

Копія ухвали Господарського суду Дніпропетровської області від 30.12.2022 у справі №904/4988/22, яка була направлена на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Партнер-Рент", повернулась на адресу Господарського суду Дніпропетровської області із відміткою Укрпошти "За закінченням терміну зберігання".

Також, копія ухвали Господарського суду Дніпропетровської області від 30.12.2022 у справі №904/4988/22 направлялась на офіційну електронну адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Партнер-Рент", яка зазначена в Єдиному державному реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, про що сформована довідка про доставку електронного листа до електронної скриньки 30.12.2022.

Згідно з Витягом з Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Партнер-Рент" є: м. Дніпро, вул. Січеславська Набережна, буд. 20, кв. 6.

Тобто, поштову кореспонденцію було направлено судом за місцем державної реєстрації.

Направлення листа рекомендованою кореспонденцією на дійсну адресу є достатнім для того, щоб вважати повідомлення належним, оскільки отримання зазначеного листа адресатом перебуває поза межами контролю відправника, а, у даному випадку, суду (близька за змістом правова позиція викладена у постанові Великої Палати Верховного Суду від 25.04.2018 у справі №800/547/17 (П/9901/87/18) (провадження № 11-268заі18), постановах Верховного Суду від 18.03.2021 у справі № 911/3142/19, від 27.11.2019 у справі №913/879/17, від 21.05.2020 у справі № 10/249-10/19, від 15.06.2020 у справі №24/260-23/52-б).

При цьому, до повноважень господарських судів не віднесено установлення фактичного місцезнаходження юридичних осіб або місця проживання фізичних осіб - учасників судового процесу на час вчинення тих чи інших процесуальних дій. Тому відповідні процесуальні документи надсилаються господарським судом згідно з поштовими реквізитами учасників судового процесу, наявними в матеріалах справи.

Водночас законодавство України, в тому числі Господарський процесуальний кодекс України, не зобов`язує й сторону у справі, зокрема позивача, з`ясовувати фактичне місцезнаходження іншої сторони (сторін) у справі (якщо воно не співпадає з її офіційним місцезнаходженням, визначеним у відповідному державному реєстрі) та зазначати таке фактичне місцезнаходження в позовній заяві чи інших процесуальних документах.

Крім того, частиною 7 статті 120 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи. У разі відсутності заяви про зміну місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

Відповідно до частини 4 статті 13 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Відповідно до частини 2 статті 178 Господарського процесуального кодексу України у разі неподання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Строк на подання відзиву на позовну заяву, з урахуванням додаткового строку на поштовий перебіг, закінчився, від відповідача відзиву на позов чи клопотання про продовження строку на подання відзиву на позов до господарського суду не надходило.

Враховуючи достатність часу, наданого учасникам справи для подання доказів, приймаючи до уваги принципи змагальності та диспозитивної господарського процесу, закріплені у статті 129 Конституції України та статтях 13, 14, 74 Господарського процесуального кодексу України, суд вважає, що господарським судом, в межах наданих йому повноважень, створені належні умови учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених Господарським процесуальним кодексом України, висловлення своєї правової позиції у спорі та надання відповідних доказів.

Враховуючи, що відповідач не використав наданого законом права на подання відзиву на позов та доказів, а матеріали справи в достатній мірі характеризують взаємовідносини сторін, господарський суд вважає за можливе розглянути справу в порядку частини 9 статті 165 Господарського процесуального кодексу України за наявними у ній матеріалами.

Статтею 248 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

При цьому господарський суд враховує, що копія ухвали Господарського суду Дніпропетровської області від 30.12.2022 у справі №904/4988/22, яка направлялась на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Партнер-Рент" повернулась на адресу Господарського суду 27.02.2023 із відміткою Укрпошти від 23.02.2023 "За закінченням терміну зберігання".

Під час розгляду справи судом досліджені письмові докази, що містяться в матеріалах справи.

ВСТАНОВИВ:

На підставі договору №1-377/06-20 оренди залізничного рухомого складу від 30.06.2020 Товариство з обмеженою відповідальністю "Схід Партнер-Рент" передало в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю "РейлЛоджистікс" вагону № 59204172.

Між Товариством з обмеженою відповідальністю "Новотрейн" (виконавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" (замовник) був укладений договір № 0707-20/21 від 07.07.2020 на надання послуг з організації технічного обслуговування вантажних вагонів, предметом якого згідно з пунктом 1.1 є зобов`язання виконавця у відповідності до цього договору за завданням замовника надати послуги з організації технічного обслуговування з відчепленням в обсязі ТОв-1, ТОв-2 (ТОв-1 - технічне обслуговування при підготовці вантажних вагонів до перевезень з відчепленням від потягу чи групи вагонів з подачею на спеціалізовані колії, ТОв-2 - технічне обслуговування з відчепленням від поїзда), в подальшому - ТОв. вантажних вагонів, що є власністю замовника, або знаходяться в користуванні у замовника на законних підставах, а замовник зобов`язується прийняти та оплатити вартість за надання цих послуг (послуги) в порядку та обсязі, передбачених договором.

Згідно з пунктом 1.3 договору підтвердженням приймання вагонів для надання послуг з ТОв є відповідь виконавця на заявку замовника, що погоджується виконавцем (засобами електронного, факсимільного або телефонного зв`язку) протягом доби.

Підставою проведення ТОв є заявка замовника, що складена відносно виявленої оглядачем вагонів несправності згідно з інструкцією з технічного обслуговування вагонів в експлуатації ЦВ-0043 (надалі ЦВ-0043), затвердженою наказом Укрзалізниці від 25.09.2008, №417-Ц та оформлення повідомлення форми ВУ-23 (пункт 2.1 договору).

Виконавець здійснює надання послуг з організації ТОв, передбачених цим договором на підставі заявки замовника (засобами електронного, факсимільного або телефонного зв`язку),що засвідчує технічно несправний стан вагону (вид несправності), із зазначенням номеру вагону, дати оформлення повідомлення форми ВУ-23М, дислокації вагону, стану вагону (порожній/завантажений), характеру несправності.

Відповідно до пунктів 4.1 4.4 договору вартість послуг з організації ТОв складається з вартості фактично понесених виконавцем витрат з урахуванням вартості замінених запасних частин, матеріалів.

Витрати виконавця з подачі-прибирання вагонів на ремонтні колії, маневрової роботи, роботи локомотива, очищення вагонів від залишків вантажу (що виконується за погодженням сторін), зберігання вузлів, деталей, запасних частин, вагонів на території вагоноремонтних підприємств, оформлення перевізних документів, інших витрат виконавця, що виникли при наданні послуг за цим договором, сплачуються замовником протягом З (трьох) банківських днів з моменту надання виконавцем окремого рахунку.

Ціна на окремі послуги, запасні частини для ремонту вагонів погоджується сторонами додатково за допомогою факсимільного або електронного зв`язку.

Сума договору складається з сум, які зафіксовані в актах здачі-приймання наданих послуг.

Замовник здійснює оплату вартості послуг, окремо за кожну партію вагонів, що передаються виконавцю згідно пунктом 1.4. цього договору, протягом (3) трьох банківських днів з моменту надання рахунку виконавцем. Сума оплати визначається відповідно до кількості вагонів, що надаються для ТОв, згідно середньої фактичної вартості ТОв одного вагону у попередньому місяці.

Відповідно до пункту 10.1 договору він вважається укладеним з моменту його підписання сторонами та проставляння печаток сторін і діє до 31.12.2020, а в частині виконання грошових зобов`язань - до повного їх виконання сторонами.

Матеріалами справи підтверджується, що вагон № 59204172 Товариство з обмеженою відповідальністю "Схід партнер-рент" передало в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю "РейлЛоджистікс" на підставі договору оренди залізничного рухомого складу № 1-377/06-20 від 30.06.2020.

09.11.2021 Товариство з обмеженою відповідальністю "РейлЛоджистікс" звернулось до Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід партнер-рент" з листом-повідомленням № 1015 про несправність вагону № 59204172, в якому вказано, що вагон простоює на станційних коліях на Акті затримки. Всі затрати будуть понесені Товариством з обмеженою відповідальністю "РейлЛоджистікс".

10.11.2021 Товариство з обмеженою відповідальністю "Схід партнер-рент" надіслало лист-повідомлення №10/11 Товариству з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" про те, що відшкодування витрат на проведення ремонту системи навантажувально/розвантажувальних механізмів вагона № 59204172 вони гарантують.

10.11.2021 Товариство з обмеженою відповідальністю "Схід партнер-рент" надіслало уточнений лист-повідомлення №10/11 Товариству з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" про те, що відшкодування витрат на проведення ремонту системи навантажувально/розвантажувальних механізмів вагона № 59204172 в розмірі 15% по факту виконаних робіт, на основі підтверджуючих документів, вони гарантують.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" здійснило організацію ремонту вагону № 59204172, що підтверджується Актом здачі-приймання робіт № 765 від 26.11.2021, Актом здачі-приймання робіт № 775 від 30.11.2021 та Актом здачі-приймання робіт № 782 від 04.12.2021, підписаними між Товариством з обмеженою відповідальністю "Новотрейн" (виконавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" (замовник); та оплатило послуги, що підтверджується платіжними дорученнями № 17740 від 02.12.2021, № 17874 від 07.12.2021 та № 17897 від 09.12.2021.

Крім того Товариство з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" понесло витрати у вигляді плати за користування вагонами, що підтверджується Актом № 1 - простої виконаних робіт по договору № ПР/В-20235НЮдч від 23.12.2021 та переліком до акту № 1-простої приймання-здавання наданих послуг від 23.12.2021.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" на підтвердження виконаних робіт склало Акт здачі-приймання робіт № 726 від 30.11.2021 та додаток № 1 до Акту здачі-приймання робіт № 726 від 30.11.2021, де вказало розмір понесених витрат 21 673,02 грн.

15.12.2021 Товариство з обмеженою відповідальністю "Схід партнер-рент" надіслало лист № 15/12-21 Товариству з обмеженою відповідальністю "РейлЛоджистікс" та Товариству з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс", в якому просить надати в належному вигляді повний пакет підтверджуючих документів по ревізії системи розвантаження згідно їх гарантійного листа.

09.05.2022 Товариство з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" надіслало Товариству з обмеженою відповідальністю "Схід партнер-рент" претензію про сплату заборгованості за фактично надані послуги на суму 21 673,02 грн, в якій просили сплатити у семиденний строк з дати отримання цієї претензії заборгованість у розмірі 21 673,02 грн.

13.05.2022 Товариство з обмеженою відповідальністю "Схід партнер-рент" надіслало Товариству з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" відповідь на претензію, в якій зазначило, що свої 15% витрат у розмірі 3 250,95 грн, згідно їх гарантійного листа, вони відшкодують, а решту перерахують після отримання від Товариства з обмеженою відповідальністю "РейлЛоджистікс" відшкодування вартості ремонту вагону.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" посилається на порушення Товариством з обмеженою відповідальністю "Схід партнер-рент" зобов`язань з відшкодування вартості ремонту вагону № 59204172 та сплати винагороди у розмірі 15% гарантовані листами за вих. №10/11 від 10.11.2021 (1) та вих. №10/11 від 10.11.2021 (2) (а.с. 35, 52. том 1) у розмірі 21 016,16 грн., що і є причиною виникнення спору.

Предметом спору є стягнення з відповідача на користь позивача 21 016,16 грн заборгованості.

Предметом доказування у справі є обставини організація позивачем проведення ремонту вагону відповідача № 59204172 на підставі листів за вих. №10/11 від 10.11.2021 (1) та вих. №10/11 від 10.11.2021 (2), вартість послуг з організації проведення ремонту вагону № 59204172, докази сплати за надані послуги з організації проведення ремонту вагону №59204172, наявність / відсутність заборгованості з оплати послуг з проведення ремонту вагону №59204172.

Суб`єкти господарювання повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином, відповідно до закону, інших правових актів, договору (частина 1 статті 193 Господарського кодексу України).

Відповідно до статті 207 Цивільного кодексу України правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо його зміст зафіксований в одному або кількох документах (у тому числі електронних), у листах, телеграмах, якими обмінялися сторони, або надсилалися ними до інформаційно-телекомунікаційної системи, що використовується сторонами. У разі якщо зміст правочину зафіксований у кількох документах, зміст такого правочину також може бути зафіксовано шляхом посилання в одному з цих документів на інші документи, якщо інше не передбачено законом.

Правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо воля сторін виражена за допомогою телетайпного, електронного або іншого технічного засобу зв`язку.

Правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо він підписаний його стороною (сторонами).

Правочин, який вчиняє юридична особа, підписується особами, уповноваженими на це її установчими документами, довіреністю, законом або іншими актами цивільного законодавства.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом (стаття 525 Цивільного кодексу України).

Договір є обов`язковим для виконання сторонами (стаття 629 Цивільного кодексу України).

Якщо у зобов`язанні встановлений строк його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (стаття 530 Цивільного кодексу України).

Матеріалами справи підтверджується, що 10.11.2021 Товариство з обмеженою відповідальністю "Схід партнер-рент" звернулося до Товариства з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" з проханням організації проведення ремонту вагону № 59204172 та відшкодування витрат на проведення ремонту системи навантажувально/розвантажувальних механізмів вагона № 59204172 в розмірі 15% по факту виконаних робіт, на основі підтверджуючих документів, вони гарантують.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" здійснило організацію ремонту Товариством з обмеженою відповідальністю "Новотрейн" вагону № 59204172, що підтверджується Актом здачі-приймання робіт № 765 від 26.11.2021, Актом здачі-приймання робіт № 775 від 30.11.2021 та Актом здачі-приймання робіт № 782 від 04.12.2021.

Так, з акту здачі-приймання робіт № 765 від 26.11.2021 на суму 648,96 грн. (за ремонт 2-х вагонів), вбачається, що вартість вагону № 59204172 склала 324,49 грн. (з ПДВ); з акту здачі-приймання робіт № 775 від 30.11.2021 вбачається, що вартість вагону № 59204172 склала 18 521,63 грн. (з ПДВ); з акту здачі-приймання робіт № 782 від 04.12.2021 на суму 943,81 грн. (за забирання 3-х вагонів), вбачається, що вартість послуг по вагону № 59204172 склала 314,60 грн. (з ПДВ).

Товариство з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" оплатило Товариству з обмеженою відповідальністю "Новотрейн" послуги з ремонту, що підтверджується платіжними дорученнями № 17740 від 02.12.2021, № 17874 від 07.12.2021 та № 17897 від 09.12.2021.

Крім того Товариство з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" понесло витрати у вигляді плати за користування вагонами, що підтверджується Актом № 1 - простої виконаних робіт по договору № ПР/В-20235НЮдч від 23.12.2021 та переліком до акту № 1-простої приймання-здавання наданих послуг від 23.12.2021, в тому числі за вагон № 59204172 у розмірі 1 941,12 грн. (з ПДВ).

Таким чином, Товариство з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" понесло витрати з ремонту вагону № 59204172 у розмірі 21 101,84 грн. (324,49 грн. + 18 521,63 грн. + 314,60 грн. + 1 941,12 грн.).

Також, Товариство з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" нарахувало винагороду за організацію ремонту вагону № 59204172 у розмірі 3 165,27 грн. (21 101,84 грн. х 15%).

Всього за організацію ремонту вагону № 59204172 Товариством з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" нараховано 24 267,11 грн.

У відповіді на претензію (вих. №13/05 від 13.05.2022) Товариство з обмеженою відповідальністю "Схід партнер-рент" повідомило про сплату позивачу винагороди за організацію проведення ремонту у розмірі 3 250,95 грн.. оплату вказаної суми підтверджує і Товариство з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс".

Таким чином, заборгованість за послуги з організації ремонту вагону № 59204172 складає 21 016,16 грн. (24 267,11 грн. 3 250,95 грн.).

З урахуванням направлення відповідачу претензії за вих. №120 від 09.05.2022 та відповіді на претензію за вих. 13/1\05 від 13.05.2022, строк оплати послуг з організації ремонту вагону № 59204172 у розмірі 21 016,16 грн. є таким, що настав.

Доказів оплати заборгованості за послуги з організації ремонту вагону № 59204172 у розмірі 21 016,16 грн. відповідач до суду не надав, доводи, наведені в обґрунтування позову не спростував.

Відповідно до частини 1 статті 74 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування.

Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Докази, одержані з порушенням закону, судом не приймаються. Достовірними є докази, створені (отримані) за відсутності впливу, спрямованого на формування хибного уявлення про обставини справи, які мають значення для справи.

Наявність обставини, на яку сторона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, вважається доведеною, якщо докази, надані на підтвердження такої обставини, є більш вірогідними, ніж докази, надані на її спростування.

Питання про вірогідність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання (статті 76-79 Господарського процесуального кодексу України).

Відповідно до статті 86 Господарського процесуального кодексу України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також вірогідність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

За таких обставин є правомірними та підлягають задоволення позовні вимоги про стягнення з відповідача на користь позивача 21 016,16 грн. заборгованості.

Відповідно до статті 129 Господарського процесуального кодексу України судові витрати по сплаті судового збору покладаються на відповідача.

Керуючись ст.ст. 2, 46, 73, 74, 76, 77-79, 86, 91, 129, 233, 238, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

Позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс"до Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Партнер-Рент" про стягнення 21 016,16 грн задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Схід Партнер-Рент" (49000, м. Дніпро, вул. Січеславська Набережна, буд. 20, кв. 6, ідентифікаційний код 41903560) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Каргоремтранс" (03150, м. Київ, вул. Ділова, буд.5,корп. 2, ідентифікаційний код 41308071) 21 016,16 грн заборгованості та 2 481,00 грн судового збору.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Центрального апеляційного господарського суду протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне рішення складено 13.03.2023

Суддя Ю.А. Бажанова

Дата ухвалення рішення13.03.2023
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу109489103
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 21 016,16 грн

Судовий реєстр по справі —904/4988/22

Ухвала від 05.07.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Ухвала від 20.06.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Судовий наказ від 20.06.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

Постанова від 15.06.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 09.06.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 04.04.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Рішення від 13.03.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бажанова Юлія Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні