Ухвала
від 13.03.2023 по справі 347/1139/19
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 347/1139/19

Провадження № 2/347/29/23

У Х В А Л А

підготовчого судового засідання

13 березня 2023 року м.Косів

Косівський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді Кіцули Ю.С.,

за участю:

секретаря с/з Рибчук Х.Д.,

позивача ОСОБА_1 ,

третя особа,

без самостійних вимог ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Косів заяву ОСОБА_1 , про збільшення та уточнення позовних вимог в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до АТ «Прикарпаттяобленерго» філія «Карпатська», третя особа, що не заявляє самостійних вимог ОСОБА_2 про визнання дій незаконними та стягнення матеріальної та моральної шкоди, -

в с т а н о в и в :

В провадженні Косівського районного суду на стадії підготовчого судового засідання перебуває наведена цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до АТ «Прикарпаттяобленерго» філія «Карпатська», третя особа, що не заявляє самостійних вимог ОСОБА_2 про визнання дій незаконними та стягнення матеріальної та моральної шкоди.

Підготовче засідання призначено на 13.03.2023 року .

13.03.2023 року через канцелярію суду ОСОБА_1 подав заяву про збільшення та уточнення позовних вимог.

В підготовчому судовому засіданні ОСОБА_1 вимоги заяви про збільшення та уточнення позовних вимог підтримав. Додатково зазначив, що копію відповідної заяви надсилав поштовим зв`язком однак квитанцію представити суду в підготовчому судовому засіданні не може Також, ствердив, що надав копію такої заяви суду, та вважав, за необхідне вручити копію заяви представнику відповідача в підготовчому судовому засіданні. Однак представник відповідача не з`явився.

Представник відповідача в підготовче судове засідання не з`явився, однак подав клопотання проведення підготовчого засідання без його участі.

Перевіривши подану заяву в порядку ст. 49 ЦПК України про збільшення позовних вимог, суд доходить наступного висновку.

Суд, вивчивши заяву позивача про збільшення розміру позовних вимог та додатки до неї, вислухавши пояснення учасників підготовчого провадження, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно до положень ст. 43 ЦПК України, учасники справи мають право: 1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень; 2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; 3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти; 5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках; 6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

За змістом ст. 49 ЦПК України, сторони користуються рівними процесуальними правами. Крім прав та обов`язків, визначених у статті 43 цього Кодексу: 1) позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу; 2) позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження; 3) відповідач має право подати зустрічний позов у строки, встановлені цим Кодексом.

До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі (ч.3 ст.49 ЦПК України).

Відповідно до ч.5 ст. 49 ЦПК у разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої та частинами третьою і четвертою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у рішенні суду.

Як ствердив, в підготовчому судовому засіданні ОСОБА_1 , копія поданої ним заяви представнику відповідача надсилалася, однак надати відповідні підтверджуючи докази він не може.

За таких обставин, суд доходить переконання про відсутність підстав для прийняття заяви про збільшення позовних вимог, та застосування вимог ч.5 ст. 49 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 43, 49, 259-261, 353-355 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

У прийнятті до розгляду заяви ОСОБА_1 , про збільшення та уточнення позовних вимог в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до АТ «Прикарпаттяобленерго» філія «Карпатська», третя особа, що не заявляє самостійних вимог ОСОБА_2 про визнання дій незаконними та стягнення матеріальної та моральної шкоди відмовити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали суду.

Учасник справи, якому повний текст ухвали суду не був вручений у день його складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали складено та підписано 13 березня 2023 року.

Суддя Ю. С. Кіцула

Дата ухвалення рішення13.03.2023
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу109504738
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій незаконними та стягнення матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —347/1139/19

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Чекан Н. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні