Ухвала
від 10.03.2023 по справі 368/256/23
КАГАРЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/368/273/23

Справа № 368/256/23

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" березня 2023 р. м.Кагарлик Київської області

Суддя Кагарлицького районного суду Київської області Закаблук О.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Стайківської сільської ради Обухівського району Київської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,-

В С Т А Н ОВ И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до Стайківської сільської ради Обухівського району Київської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Подана позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, а саме:

Необхідно уточнити сторін процесу, а саме відповідача, оскільки відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 року № 715-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Київської області» визначено територію Стайківської сільської ради до територіальної громади Кагарлицька міська рада. Відповідно до п.2 ч.3 ст. 175 ЦПК України повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти. Тому необхідно уточнити позовну заяву, зазначивши вірно повне найменування (для юридичних осіб) відповідача, а також місце перебування.

Вказані недоліки мають бути усунені протягом 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ст.. 185 ч.2 ЦПК України - в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, та відповідно до вимог ст. 185 ч. 5 ЦПК України - суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше пяти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.У разі усунення у вказаний строк недоліків, позовна заява буде вважатись поданою в день первісного її подання до суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.175,185 ЦПК України,-

У Х В АЛ И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Стайківської сільської ради Обухівського району Київської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини залишити без руху.

Надати позивачу 10-денний строк для усунення недоліків, який обчислюється з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.В. Закаблук

СудКагарлицький районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення10.03.2023
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу109525207
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —368/256/23

Рішення від 13.04.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Закаблук О. В.

Ухвала від 17.03.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Закаблук О. В.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Закаблук О. В.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Закаблук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні