Ухвала
від 02.03.2023 по справі 207/508/21
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/508/21

№ 1-кс/207/245/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до документів

02 березня 2023 року Баглійський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у судовому засіданні у залі суду в м. Кам`янське клопотання дізнавача СД ВП №2 Кам`янського РУП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Кам`янської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів,

В С Т А Н О В И В :

02 березня 2023 року дізнавач СД ВП №2 Кам`янського РУП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ та вилучення належним чином завірених копій документів наданих до податкової служби посадовими особами TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , для отриманні ліцензії на право виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_2 або підпорядкованих підрозділах (територіальних органах), з можливістю проведення тимчасового доступу та вилучення інформації у відділенні ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_3 .

В обґрунтування заявленого клопотання дізнавач СД ВП №2 Кам`янського РУП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 зазначила, що 25.12.2020 до ЧЧ Південного ВП надійшло повідомлення про те, що за адресою: АДРЕСА_1 на АГЗС ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під час перевірки інспектором ІНФОРМАЦІЯ_4 , виявлені порушення щодо дотримання правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

За даним фактом 26.12.2020 року СД ВП №2 Кам`янського РУП ГУНП України в Дніпропетровській області було розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020045780000381.

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність в отриманні копій документів наданих до податкової служби посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , для отриманні ліцензії на право виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 або підпорядкованих підрозділах (територіальних органах), з можливістю проведення тимчасового доступу та вилучення інформації у відділенні ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_3 .

Вказані документи мають значення для забезпечення всебічного, повного та неупередженого розслідування обставин у даному кримінальному провадженні, встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та причетні до його вчинення.

Суд, приймає до уваги, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, а тому відповідно до ст. 163 КПК України клопотання розглянуто без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_5 .

В судове засідання дізнавач СД ВП №2 Кам`янського РУП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 не з`явилась, в поданій до суду письмовій заяві вказане клопотання просили розглянути за її відсутності.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Частиною 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Під час здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та законних інтересів осіб у кримінальному провадженні, зокрема, у ст.159 та ст.162 КПК України передбачено такий захід забезпечення кримінального провадження як тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Дії, передбачені ст.159, п.3 ч.1 ст.162 КПК України, є заходами забезпечення кримінального провадження, дозвіл на застосування яких надає слідчий суддя суду першої інстанції, при цьому відомості щодо таких дій не становлять державної таємниці.

Особа, зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана згідно з ч.1 ст.165 КПК України надати тимчасовий доступ до визначених в ухвалі речей або документів особі, вказаній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду або ж особі, уповноваженій на здійснення тимчасового доступу на підставі доручення слідчого.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Пункт 6 частини 1 статті 164 КПК України передбачає можливість вилучення речей і документів, які можуть мати значення у кримінальному провадженні.

При таких обставинах слідчий суддя приходе до обґрунтованого висновку про те, що органом досудового розслідування доведена наявність документів, які можуть перебувати у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_2 або підпорядкованих підрозділах (територіальних органах), та необхідність її огляду і вилучення.

Органом досудового розслідування обґрунтована суттєвість значення документів, що підлягають огляду, для встановлення важливих даних у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя, дослідивши надані матеріали кримінального провадження, вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки довідка, яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_2 або підпорядкованих підрозділах (територіальних органах), має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись статтями 110, 131,132, 159-166, 223, 309, 369-372 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів задовольнити.

Надати дізнавачу СД ВП №2 Кам`янського РУП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 дозвіл натимчасовий доступта вилучення належним чином завірених копій документів наданих до податкової служби посадовими особами TOB « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , для отриманні ліцензії на право виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_2 або підпорядкованих підрозділах (територіальних органах), з можливістю проведення тимчасового доступу та вилучення інформації у відділенні ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_3 .

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБаглійський районний суд м.Дніпродзержинська
Дата ухвалення рішення02.03.2023
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу109530956
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —207/508/21

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 28.08.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Скиба С. А.

Ухвала від 20.07.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Погребняк Т. Ю.

Ухвала від 07.04.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 02.03.2023

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

Ухвала від 23.02.2022

Кримінальне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Юрченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні