Ухвала
від 14.03.2023 по справі 904/1254/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про залишення без руху заяви про відкриття

провадження у справі про банкрутство

14.03.2023м. ДніпроСправа № 904/1254/23

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Вінстар" (04074, місто Київ, вулиця Резервна, будинок 8, офіс 13, код ЄДРПОУ 44630056)

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Консталтингове підприємство "Судопроект" (49000, місто Дніпро, вулиця Володимира Мономаха, будинок 17а, код ЄДРПОУ 40936018)

про визнання банкрутом

Суддя Первушин Ю.Ю.

Без участі (виклику) учасників справи.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Вінстар" (код ЄДРПОУ 44630056) звернулось до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Консталтингове підприємство "Судопроект" (49000, місто Дніпро, вулиця Володимира Мономаха, будинок 17а, код ЄДРПОУ 40936018).

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 09.03.2023 матеріали заяви передано на розгляд судді Первушина Ю.Ю.

Дослідивши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Вінстар" (код ЄДРПОУ 44630056) та додані до неї документи, суд дійшов висновку щодо залишення її без руху з наступних підстав.

Частиною 1 статті 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Господарський суд залишає без руху заяву про відкриття провадження у справі з підстав, передбачених статтею 174 ГПК України, з урахуванням вимог цього Кодексу (частина 3 статті 37 КУзПБ).

Відповідно до частини 1 статті 174 ГПК України - суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно з частиною 2 статті 174 ГПК України - в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Статтями 162, 164 ГПК України та статтею 34 КУзПБ визначено вимоги щодо оформлення позовної заяви (заяви) та комплектність документів, які повинні додаватися до неї.

Відповідно до частини 2 статті 34 КУзПБ встановлено, що до заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство додаються докази авансування винагороди арбітражному керуючому трьох розмірів мінімальної заробітної плати за три місяці виконання повноважень.

Законом України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" установлено розмір мінімальної заробітної плати з 1 жовтня - 6 700,00 грн.

Згідно з частиною 1 статті 30 КУзПБ арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Частиною 2 статті 30 КУзПБ передбачено, що сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі.

Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна не може бути менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Таким чином, розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за 1 місяць складає 20100,00 грн (6700,00 х 3), а за 3 місяці відповідно - 60 300,00 грн (20 100,00 х 3).

Заявником до заяви про відкриття провадження не додано належних доказів сплати авансування винагороди арбітражному керуючому у сумі 60 300, 00 грн.

Способом усунення недоліків заяви є надання до суду належних доказів сплати авансування винагороди арбітражному керуючому у сумі 60 300,00,00 грн.

Відповідно до частини 2 статті 34 Кодексу України з процедур банкрутства до заяви кредитора про відкриття провадження у справ про банкрутство додаються, зокрема докази сплати судового збору.

Відповідно до частини 1 статті 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Статтею 7 Закону України "Про державний бюджет України на 2023 рік" встановлено, що прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 01.01.2022 складає 2 684,00 грн.

Пунктом 9 частини 2 статті 4 Закону України "Про судовий збір" передбачено, що за подання до господарського суду заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство сплачується судовий збір у розмірі 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відтак Товариству з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Вінстар" за подання заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство необхідно було сплатити судовий збір у розмірі 26 840,00 грн (2684 * 10 = 26 840,00 грн).

Заявником до заяви про відкриття провадження не додано належних доказів сплати судового збору у сумі 26 840,00 грн.

Способом усунення недоліків заяви є надання до суду належних доказів сплати судового збору у сумі 26 840,00 грн.

Також, у відповідності до частини 2 статті 34 КУзПБ до заяви кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство додаються, зокрема, докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до пункту 2 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.09 №270, розрахунковим документом, що підтверджує факт надання послуг поштового зв`язку є документ встановленої відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" форми і змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

Згідно з п.п. 59, 61 Правил надання послуг поштового зв`язку внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю з описом вкладення подаються для пересилання відкритими для перевірки їх вкладення. У разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

З сукупного аналізу наведених вище норм вбачається, що належним доказом відправлення учасникам справи (провадження) копії заяви та доданих до неї документів є опис вкладень в поштовий конверт та документ, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) надані в оригіналі або належним чином засвідченій копії.

Заявником до заяви про відкриття провадження не додано належних доказів надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

Способом усунення недоліків заяви є надання до суду належних доказів надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів (опис вкладень в поштовий конверт та документ, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

У відповідності до вимог пунктах 8-10 частини 3 статті 162 ГПК України, позовна заява, зокрема, повинна містити:

- перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи;

- підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Разом з тим, як вбачається зі змісту заяви ТОВ "Фінансова компанія "Вінстар", зазначеної інформації в заяві не викладено. Отже, заява не містить відомостей, визначених в пунктах 8-10 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України.

Способом усунення недоліків заяви є надання до суду відомостей, визначених в пунктах 8-10 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України.

З огляду на вищезазначене, суд вбачає підстави для залишення заяви без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків.

Отже, заява ТОВ "Фінансова компанія "Вінстар" подана без додержання вимог, викладених у статті 34 Кодексу України з процедур банкрутства.

Відповідно до частини 3 статті 37 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд залишає без руху заяву про відкриття провадження у справі з підстав, передбачених статтею 174 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Кодексу.

Керуючись статтями 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України, статтею 34 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд

УХВАЛИВ:

1.Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Вінстар" - залишити без руху.

2. Запропонувати заявнику протягом 7-ми днів з дня вручення ухвали суду усунути недоліки заяви, а саме надати до суду:

- докази сплати судового збору в сумі 26 840,00 грн за подання заяви;

- докази сплати авансування винагороди арбітражному керуючому у сумі 60 300,00,00 грн.

- докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів, а саме поштовий опис вкладення та квитанція про оплату відправлення.

- перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи;

- підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Вінстар", що у випадку невиконання заявником вимог суду про усунення недоліків заяви у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Ухвала набирає законної сили 14.03.2023 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду відповідно до приписів статті 255 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Ю.Ю. Первушин

Дата ухвалення рішення14.03.2023
Оприлюднено16.03.2023
Номер документу109558391
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —904/1254/23

Ухвала від 04.12.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 07.11.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 11.09.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Постанова від 11.09.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 25.07.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 26.07.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 30.05.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 11.04.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 05.04.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

Ухвала від 27.03.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Первушин Юрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні