Ухвала
від 30.08.2010 по справі б26/10-10
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛ ЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

30.08.2010 Сп рава № Б26/10-10

Дніпропетровський апел яційний господарський суд у складі колегії суддів :

головуючого судді Пруд нікова В.В. (доповідач)

суддів: Виноградник О.М., Науменко І.М.

проаналізувавши матеріал и справи № Б26/10-10 в зв' язку з под анням апеляційної скарги лік відатором товариства з обмеж еною відповідальністю "Мерку рій", с.Дніпровське, Верхньодн іпровський район Яхновец ь Я.В., м.Дніпропетровськ на ухвалу господарського суду Дніпропетровської області в ід 29.07.10р. у справі № Б26/10-10

за заявою голови лікві даційної комісії товариства з обмеженою відповідальніст ю"Меркурій", с.Дніпровське, Вер хньодніпровський район Г лядченко В.М. (49000, м.Дніпропет ровськ, пр.Кірова, 96/13)

до товариства з обмеже ною відповідальністю "Меркур ій", с.Дніпровське (51650, Дніпроп етровська область, Верхньод ніпровський район, с.Дніпров ське, вул.Комсомольська, 2/33)

про визнання банкрутом ,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господар ського суду Дніпропетровськ ої області від 29.07.2010р. (суддя Кам ша Н.М.) по справі № Б26/10-10 за заяво ю голови ліквідаційної коміс ії товариства з обмеженою ві дповідальністю "Меркурій", с.Д ніпровське Глядченко В.М. до товариства з обмеженою в ідповідальністю "Меркурій", с .Дніпровське, Верхньодніпров ський район (далі - ТОВ "Мерк урій") про визнання банкрутом було відкладено розгляд зві ту ліквідатора на 16.09.2010р. на 11.50 го дину; зобов' язано ліквідато ра банкрута передати до Верх ньодніпровської МДПІ м. Верх ньодніпровська всі наявні бу хгалтерські документи банкр ута для проведення податково ї перевірки; зобов' язано Ве рхньодніпровську МДПІ м.Верх ньодніпровська надати копію акту перевірки для долученн я до матеріалів справи; явку л іквідатора, представників кр едиторів, Верхньодніпровськ ої МДПІ м.Верхньодніпровська визнано обов' язковою.

Не погодившись з ви щезазначеною ухвалою Яхн овець Я.В., яка є ліквідаторо м ТОВ “Меркурій, м. Дніпропет ровськ звернулась до апеляц ійного суду зі скаргою.

Відповідно до частини 2 ст .4-1 ГПК України господарські с уди розглядають справи про б анкрутство у порядку провадж ення, передбаченому цим Коде ксом, з урахуванням особливо стей, встановлених Законом У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”.

Відповідно до ч.1 ст.106 ГПК Укр аїни ухвали місцевого господ арського суду можуть бути ос каржені в апеляційному поря дку у випадках, передбачених Господарським процесуальни м кодексом України та Законо м України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”.

Статтею 129 Конституції Укра їни встановлені основні заса ди судочинства, до яких відне сено забезпечення апеляційн ого та касаційного оскарженн я рішення суду, крім випадків , встановлених законом, проте , зазначена конституційна но рма конкретизована законода вцем в ст.14 Закону України “Пр о судоустрій і статус суддів ” від 07.07.2010р. №2453-VІ, згідно з якою у часники судового процесу та інші особи у випадках і поряд ку, передбачених процесуальн им законом, мають право на апе ляційне та касаційне оскарже ння судового рішення. Таким ч ином, реалізація конституцій ного права на апеляційне та к асаційне оскарження судовог о рішення названим законом с тавиться в залежність від по ложень Господарського проце суального кодексу України.

Як вбачається зі змісту оск аржуваної ухвали, судом перш ої інстанції відповідно до с т.38 ГПК України були витребува ні від Верхньодніпровської М ДПІ додаткові докази для роз гляду справи, а саме - акт пе ревірки, для складення та над ання якого було зобов' язано ліквідатора боржника надати Верхньодніпровській МДПІ б ухгалтерські документи.

Оскаржувану ухвалу винесе но судом відповідно до ст.ст. 3 8, 77, 86 ГПК України, ст.ст.22-32 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”. З азначені статті Господарськ ого процесуального кодексу У країни не передбачають можли вості апеляційного оскаржен ня ухвали про відкладення су дового засідання, витребуван ня у сторін, необхідних для ро згляду справи доказів. Резол ютивна частина ухвали не міс тить жодних висновків по сут і справи щодо розгляду звіту ліквідатора або проведеної ДПІ перевірки, норми Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” не м істять положень щодо права а пеляційного оскарження таки х дій господарського суду, що вчинені згідно з ухвалою від 29.07.2010р. Вказані обставини виклю чають можливість перегляду в апеляційному порядку ухвали від 29.07.2010р., у зв' язку з чим в пр ийнятті апеляційної скарги с лід відмовити.

На підставі викладен ого, керуючись ст.ст.86, 91, 106 Госпо дарського процесуального ко дексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Відмовити ліквідатору т овариства з обмеженою відпов ідальністю “Меркурій” Яхн овець Я.В., м. Дніпропетровсь к в прийнятті апеляційної ск арги на ухвалу господарськог о суду Дніпропетровської обл асті від 29.07.2010р. по справі № Б26/10-10; а пеляційну скаргу №б/н від 11.08.2010р . з додатком на 9 аркушах, в тому числі описи вкладення в цінн ий лист від 11.08.2010р., повернути ск аржнику без розгляду.

Матеріали справи пов ернути до господарського суд у Дніпропетровської області ; ксерокопію апеляційної ска рги залучити до матеріалів с прави.

Головуючий суддя

В.В.Прудніков

Суддя О.М.Виноградник

Суддя

І.М. Науменко

СудДніпропетровський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення30.08.2010
Оприлюднено03.09.2010
Номер документу10957350
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б26/10-10

Ухвала від 01.08.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 14.04.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 15.03.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 30.08.2010

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Прудніков Володимир Віталійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні