Ухвала
від 15.03.2023 по справі 401/331/21
СВІТЛОВОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15.03.2023

У Х В А Л А

про витребування доказів

Справа № 401/331/21 Провадження № 2/401/20/23

15 березня 2023 року місто Світловодськ

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі:

головуючий суддя - Андріянова С.М.

за участю секретаря - Волкової М.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в Світловодському міськрайонному суді Кіровоградської області, в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Світловодського районного центру соціальних служби для сім`ї, дітей та молоді та Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області про зобов`язання видати належним чином оформлену трудову книжку, внести запис про звільнення, зазначивши датою звільнення фактичний день видачі трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

З 16 лютого 2021 року в провадженні суду перебуває дана цивільна справа.

15 березня 2023 року представник позивача, адвокат Суворова С.М. подала до суду письмове клопотання про витребування від комунального некомерційного підприємства «Світловодська центральна районна лікарня» Світловодської міської ради інформацію відносно того, чи перебувала на стаціонарному лікуванні у травматологічному відділенні та амбулаторному лікуванні у лікаря-травматолога працівник Світловодського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в період з 10 червня по 16 липня 2014 року. Крім того, витребувати від державного реєстратора виконавчого комітету Світловодської міської ради витяг з Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Світловодського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді.

В обґрунтуванні вказаного клопотання посилається на те, що на виконання ухвали суду від 01 грудня 2022 року лікарнею надано інформацію за період липень-серпень 2014 року, проте інформація за червень 2014 року не надана, хоча в період з 10 червня по 16 липня 2014 року позивачка знаходилася спочатку на стаціонарному лікуванні в травматологічному відділенні Світловодської ЦРЛ, а потім на амбулаторному у лікаря травматолога. Для з`ясування обставин щодо перебування ОСОБА_1 на лікарняному на момент вилучення її трудової книжки в Світловодському районному центрі соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, необхідно витребувати інформацію щодо цього від КНП «Світловодська ЦРЛ» Світловодської міської ради. Крім того, для з`ясування обставин щодо припинення юридичної особи Світловодський районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, необхідно витребувати від державного реєстратора виконавчого комітету Світловодської міської ради витяг з Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, оскільки на даний час доступ до вказаного реєстру є закритим.

Сторони в судове засідання не з`явилися.

Представник позивача в своєму клопотання просить розгляд клопотання провести за відсутності позивачки та її, як представника.

Представники співвідповідачів №№1, 2 в судове засідання не з`явилися, повідомлені належним чином. Причини їх неявки суду невідомі.

Згідно ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи те, що подане до суду клопотання є обґрунтованим, поданим у встановлений законодавством строк, докази, які просить витребувати представник позивача є суттєвими для розгляду справи, тому суд приходить до висновку про можливість його задоволення.

Керуючись ст.ст.84, 223 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Витребувати від комунального некомерційного підприємства Світловодська центральна районна лікарня Світловодської міської ради інформацію відносно того, чи перебувала на стаціонарному лікуванні у травматологічному відділенні та амбулаторному лікуванні у лікаря-травматолога працівник Світловодського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в період з 10 червня по 16 липня 2014 року.

Витребувати від державного реєстратора виконавчого комітету Світловодської міської ради витяг з Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо Світловодського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді (код ЄДРПОУ 26491662).

Розгляд справи відкласти до 14:30 години 08 травня 2023 року.

Відповідно до ч.ч.6-10 ст.84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Копію ухвали надіслати для відома сторонам та для виконання до Світловодської ЦРЛ та Світловодської міської ради.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Світловодського міськрайонного

суду Кіровоградської області С.М. Андріянова

Дата ухвалення рішення15.03.2023
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу109603495
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, зазначивши датою звільнення фактичний день видачі трудової книжки, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —401/331/21

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 25.11.2021

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 10.08.2021

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

Ухвала від 16.02.2021

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Андріянова С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні