Ухвала
від 15.03.2023 по справі 338/234/23
БОГОРОДЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №338/234/23

15 березня 2023 року Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

в складі : головуючого-судді Шишка О.А.,

з участю : секретаря Сіщук Г.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в селищі Богородчани справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління безпеки департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - заступник начальника відділу інспектор з паркування відділу інспекторів з паркування управління безпеки департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Діденко Микола Анатолійовича, про визнання протиправними дій та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 , від імені якого діє адвокат Повх І.Д., звернувся в суд із позовом до Управління безпеки департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - заступник начальника відділу інспектор з паркування відділу інспекторів з паркування управління безпеки департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Діденко Микола Анатолійович, про визнання протиправними дії та скасування постанови від 16.01.2023 року серії РАП №989980070 про накладення адміністративного стягнення, якою ОСОБА_1 керівника ТОВ «С-Капітель» притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 122 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 680 грн.

До початку судового розгляду від директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради надійшла заява про заміну неналежного відповідача на належного відповідача департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради.

Позивач та його представник в судове засідання не з`явилися, у поданій заяві представник позивача не заперечив проти заміни неналежного відповідача.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про час і місце розгляду справи повідомлявся в установленому законом порядку. У поданому клопотанні просив вирішити питання про заміну неналежного відповідача на належного, оскільки позивачем подано позов до управління безпеки департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, яке не має статусу юридичної особи та є структурним підрозділом департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, який має статус юридичної особи.

Дослідивши матеріали справи суд приходить до наступного.

Відповідно дост.43КАС України здатність мати процесуальні права та обов`язки в адміністративному судочинстві (адміністративна процесуальна правоздатність) визнається за громадянами України, іноземцями, особами без громадянства, органами державної влади, іншими державними органами, органами влади Автономної Республіки Крим, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами, підприємствами, установами, організаціями (юридичними особами), адміністратором за випуском облігацій.

Частиною 3 статті 48 КАС України зазначено, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі в ній співвідповідача.

Відповідно до Положення про управління безпеки департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, затвердженого рішенням виконкому від 08.10.2021 року №916 та Положення про департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, затвердженого рішенням виконкому від 01.10.2021 року №855, Управління безпеки департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради не є юридчною особою, а є структурним підрозділом Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, який є юридичною особою та виконавчим органом Львівської міської ради.

Оскільки позов пред`явлено до управління безпеки департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, яка не має статусу юридичної особи, то належним відповідачем у справі є департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, яка має статус юридичної особи.

Згідно з ч.6 ст. 48 КАС України після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 48, 49, 287 КАС України, суд

п о с т а н о в и в :

Замінити неналежного відповідача Управління безпеки Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради, на належного відповідача Департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради.

Призначити судове засідання на 29березня 2023рокуо16год00хв в залі судових засідань № 13 в приміщенні Богородчанського районного суду Івано-Франківської області (смт. Богородчани вул. Шевченка, 68, Івано-Франківського району Івано-Франківської області).

Направити Департаментуміської мобільностіта вуличноїінфраструктури Львівськоїміської ради копіюухвалисуду,копіюпозовноїзаяви здоданимидонеї документамитароз`яснитиправодо 29березня 2023року надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст. 162 КАС України.

Відповідно до ч.3 ст.79 КАС України відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву.

Роз`яснити, що неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до ст. 268 КАС України, не перешкоджає розгляду справи у суді першої інстанції.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://bg.if.court.gov.ua.

Головуючий О.А.Шишко

Дата ухвалення рішення15.03.2023
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу109611010
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення адміністративного стягнення

Судовий реєстр по справі —338/234/23

Рішення від 24.04.2023

Адміністративне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Шишко О. А.

Ухвала від 15.03.2023

Адміністративне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Шишко О. А.

Ухвала від 21.02.2023

Адміністративне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Шишко О. А.

Ухвала від 15.02.2023

Адміністративне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Шишко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні