Ухвала
від 15.03.2023 по справі 910/20435/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

15.03.2023Справа № 910/20435/21

Господарський суд міста Києва у складі головуючого судді Головіної К.І., розглянувши матеріали

заяви Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України" в особі Філії «Корсунь-Шевченківське лісове господарство»

про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником

у справі за позовом Державного підприємства "Корсунь-Шевченківське лісове господарство"

до Товариства з додатковою відповідальністю "Страхова компанія "Ю.Ес.Ай"

третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1

про стягнення 133 967,76 грн.

ВСТАНОВИВ:

09.03.2023 до Господарського суду міста Києва з заявою звернулось Державне спеціалізоване господарське підприємство "Ліси України" в особі Філії «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» (далі - ДП "Ліси України", заявник) про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача) його правонаступником у даній справі.

Дослідивши подані матеріали, суд приходить до висновку, що заява ДП "Ліси України" підлягає залишенню без руху, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 334 ГПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Згідно з пунктом 61 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17.10.2012 р. № 9 "Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України" відповідний розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження здійснюється за загальними правилами позовного провадження у межах розглянутої судом справи з урахуванням особливостей щодо суб`єктного складу учасників процесу, передбачених згаданою нормою Закону України "Про виконавче провадження" (стягувач, боржник, державний виконавець, правонаступник стягувача або боржника).

Отже, господарський суд має застосовувати загальні положення господарсько-процесуального закону, що регулюють порядок здійснення позовного провадження.

Так, пунктом 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України визначено, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів. Позивач зобов`язаний до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення (ч. 1 ст. 172 ГПК України).

Згідно з Правилами надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 270, факт надання послуг поштового зв`язку підтверджує розрахунковий документ (касовий чек, розрахункова квитанція тощо), який видається відправникові з додержанням вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

У той же час, заявник не надав суду поштової квитанції про відправлення боржнику - ТОВ "СК "Ю.Ес.Ай" заяви про заміну сторони виконавчого провадження його правонаступником, а копія опису вкладення, не може бути належним доказом відправки матеріалів заяви боржнику. Крім того, свою заяву ДП "Ліси України" не направило органу Державної виконавчої служби, у якому виконавчий документ перебуває на виконанні.

Водночас повідомлення усіх учасників виконавчого провадження є необхідною умовою для дотримання принципу рівності та диспозитивності учасників справи, зважаючи також на те, що виконавче провадження є завершальною стадією судового процесу.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, оскільки заявником не дотримані вимоги, що пред`являються до заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд вважає за необхідне залишити її без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 164, 234, 334 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Залишити без руху заяву Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України" в особі Філії «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником.

Надати Державному спеціалізованому господарському підприємству "Ліси України" в особі Філії «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» строк у десять днів з дня вручення даної ухвали на усунення вказаних в ній недоліків шляхом належного виконання вимог ст. 162-164 Господарського процесуального кодексу України.

Роз`яснити, що у разі неусунення недоліків у визначений судом строк, заява буде вважатись неподаною та повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Головіна К. І.

Дата ухвалення рішення15.03.2023
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу109617613
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 133 967,76 грн

Судовий реєстр по справі —910/20435/21

Ухвала від 27.04.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 13.04.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 15.03.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Рішення від 19.07.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 03.04.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 20.01.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 15.12.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні