Ухвала
від 13.03.2023 по справі 369/15386/21
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/15386/21

Провадження №2/369/1014/23

УХВАЛА

про відмову у задоволенні клопотання про проведення

судового засідання в режимі відеоконференції

13.03.2023 року м. Київ

Суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Дубас Т.В. розглянувши заяву представника позивача адвоката Усіченко Ірини Георгіївни про її участь у судовому засіданні з розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАПАКС ВЕЛЛНЕСС (Україна) ЕЛ ЕЛ СІ» про визнання трудових відносин припиненими, в режимі відеоконференції,

У С Т А Н О В И Л А :

У провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАПАКС ВЕЛЛНЕСС (Україна) ЕЛ ЕЛ СІ» про визнання трудових відносин припиненими.

Представник позивача направила до суду 01.03.2023 року заяву про участь у судовому засіданні, яке відбудеться 16 березня 2023 року о 14 годині 00 хвилин, в режимі відеоконференції, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч. 2ст. 212 ЦПК Україниучасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Частиною 7 та 8 цієї статті передбачено, що у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Отже, зважаючи на заяву представника позивача, щодо її участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення Києво-Святошинського районного суду Київської області, враховуючи положенняст. 212 ЦПК України, немає достатніх підстав для проведення судового засідання щодо розгляду позову ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАПАКС ВЕЛЛНЕСС (Україна) ЕЛ ЕЛ СІ» про визнання трудових відносин припиненими, в режимі відеоконференції, оскільки прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Також, зважаючи на кількість справ, що перебувають у провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області та кількість раніше призначених до розгляду цивільних і адміністративних справ у залах судових засідань, що обладнані для проведення відеоконференцій, в суді обмежена технічна можливість для забезпечення проведення судового засідання по даній справі в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст.212,260-261,263,353 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

У задоволенні заяви представника позивача адвоката Усіченко Ірини Георгіївни про її участь у судовому засіданні з розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАПАКС ВЕЛЛНЕСС (Україна) ЕЛ ЕЛ СІ» про визнання трудових відносин припиненими, в режимі відеоконференції відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Тетяна ДУБАС

Дата ухвалення рішення13.03.2023
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу109623530
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання трудових відносин припиненими, в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —369/15386/21

Рішення від 31.07.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 22.07.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 10.05.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 08.11.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 08.11.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні