Ухвала
від 13.03.2023 по справі 804/1489/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

13 березня 2023 рокуСправа №804/1489/18

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кадникової Г.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Павлоградського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області до Павлоградського районного комунального підприємства Райагрохім про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області (далі ГУ ПФУ в Дніпропетровській області, заявник) про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Павлоградського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області (далі позивач, стягувач) до Павлоградського районного комунального підприємства Райагрохім (далі відповідач, боржник) про стягнення заборгованості.

Ухвалою суду від 03.03.2023 року заява призначена до розгляду у судовому засіданні.

Сторони не забезпечили явку повноважних представників у судове засідання, будучи належним чином повідомлені про дату, час та місце його проведення.

Заявник просив розглянути заяву без участі представника.

Відповідно до ч.2 ст.379 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно ч.9 ст.205 КАС України заява ГУ ПФУ в Дніпропетровській області розглядається в порядку письмового провадження.

В обґрунтування заяви зазначено наступне.

01.01.2023 року набрав чинності Закон України від 21.09.2022 № 2620-ІХ Про внесення змін до Закону України Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування та Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, яким припинено Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду, реорганізувавши їх шляхом приєднання до Пенсійного фонду України з 01.01.2023 року. Відповідно до пп. 2, 7 «Прикінцевих та перехідних положень» Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступниками Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень. Стягнення та погашення заборгованості із страхових внесків на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, пенсійне страхування, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, у тому числі в судовому порядку, у справах про банкрутство, за виконавчими документами, провадження за якими відкрито до набрання чинності цим Законом, здійснюють територіальні органи Пенсійного Фонду України. При цьому, відповідно до постанови Кабінету Кабінету Міністрів України від 27.12.2022 №1442 Питання припинення Фонду соціального страхування України та управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в теперішній час триває робота Комісії з реорганізації управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області (в тому числі Павлоградського відділення) структурними підрозділами Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань стосовно Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області 03 січня 2023 року внесено рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи в результаті її реорганізації.

Отже, Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області є правонаступником Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській та виступає органом уповноваженим державою на виконання відповідних функцій у даних правовідносинах.

У зв`язку з чим, просить замінити сторону виконавчого провадження по виконавчому листу №804/1489/18, виданому Дніпропетровським окружним адміністративним судом 15.12.2020 року, а саме: стягувача на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ 21910427).

При розгляді заяви суд виходить з наступного.

Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 22.06.2018 року адміністративний позов Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Павлоградського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області до Павлоградського районного комунального підприємства Райагрохім про стягнення заборгованості задоволено повністю.

Рішення суду набрало законної сили 24.07.2018 року.

Видано виконавчий лист по справі.

Ухвалою суду від 30.12.2020 року, зокрема поновлено строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання по справі №804/1489/18 до 30.03.2021р. (з урахуванням ухвали суду від 29.01.2021 року про виправлення описки в судовому рішенні).

Згідно приписів ст.379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, суд вважає за необхідне заяву ГУ ПФУ в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження по справі задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.205, 241, 243, 248, 256, 294, 295, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області в особі Павлоградського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області до Павлоградського районного комунального підприємства Райагрохім про стягнення заборгованості задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) у виконавчому листі по справі №804/1489/18, виданому Дніпропетровським окружним адміністративним судом 15.12.2020 року на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ 21910427, вул.Набережна Перемоги, буд.26, м.Дніпро, 49094).

Копію цієї ухвали надіслати:

- заявнику за адресою: 49094, м.Дніпро, вул.Набережна Перемоги, буд.26;

- відповідачу за адресою: 51453, Дніпропетровська обл., Павлоградський р-н, с.Вербки, вул.Матросова, 20.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до вимог ст.256 КАС України та може бути оскаржена в строки, передбачені ст.295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Г. В.Кадникова

Дата ухвалення рішення13.03.2023
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу109636524
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/1489/18

Ухвала від 03.03.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 13.03.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 29.01.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 30.12.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 24.12.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Рішення від 22.06.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 24.04.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 05.03.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні