Ухвала
від 10.03.2023 по справі 279/444/23
КОРОСТЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 279/444/23

У Х В А Л А

10 березня 2023 року

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області в складі судді Волкової Н.Я., по справі №279/444/23 за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства "Коростенський завод МДФ", Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська холдингова лісопильна компанія" про стягнення моральної шкоди, завданої внаслідок порушення права на безпечне для життя і здоров`я довкілля, на безпечні і здорові умови проживання,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства "Коростенський завод МДФ", Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська холдингова лісопильна компанія" про стягнення моральної шкоди, завданої внаслідок порушення права на безпечне для життя і здоров`я довкілля, на безпечні і здорові умови проживання.

20.01.2023 року відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, початок судового розгляду 20.02.2023 року.

03.03.2023 року до суду надійшли клопотання від представника ТОВ "Українська холдингова лісопильна компанія" про розгляд справи з повідомленням (викликом) сторін, яка мотивована тим, що потрібно з`ясувати обставини в справі, витребувати докази судом, подати ряд письмових доказів, та клопотання про виклик та допит свідків ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ..

Розглянувши доводи поданих клопотань, суд виходить з наступного:

Позивачем подано позовну заяву про стягнення моральної шкоди, завданої внаслідок порушення права на безпечне для життя і здоров`я довкілля, на безпечні і здорові умови проживання, ціна позову стновить 100000 грн..

20.01.2023 року судом відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, оскільки справа є малозначною, пріоритетним є швидке вирішення такої справи. Отже, відповідно до положень ст.19 ч.4 п.4 ЦПК України, для розгляду такої справи призначене спрощене позовне провадження.

Згідно з приписами частини 5 статті 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

За приписами частини 6 статті 279 ЦПК України, суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: 1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Відповідно до ч.8 ст.279 ЦПК України, при розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їх усні пояснення та показання свідків.

Враховуючи, що позивачем заявлено вимогу про стягнення грошової суми (моральної шкоди), розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, представником відповідача не обґрунтовано належним чином подане клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін, характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання, оскільки сторони можуть викласти свої пояснення в заявах по суті справи письмово та подати всі наявні в них докази на спростування доводів іншої сторони, тому вказане клопотання та відповідно і клопотання про виклик та допит свідків, які можуть бути допитані лише в разі розгляду справи з повідомленням (викликом) сторін, задоволенню не підлягають.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 274, 279 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання представника ТОВ "Українська холдингова лісопильна компанія" про розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства "Коростенський завод МДФ", Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська холдингова лісопильна компанія" про стягнення моральної шкоди, завданої внаслідок порушення права на безпечне для життя і здоров`я довкілля, на безпечні і здорові умови проживання за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін та клопотання про виклик та допит свідків відмовити.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення10.03.2023
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу109637580
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення моральної шкоди, завданої внаслідок порушення права на безпечне для життя і здоров`я довкілля, на безпечні і здорові умови проживання

Судовий реєстр по справі —279/444/23

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Трояновська Г. С.

Рішення від 20.03.2023

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні