Ухвала
від 20.03.2023 по справі 688/360/23
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/360/23

№ 1-кс/688/573/23

Ухвала

про тимчасовий доступ до документів

20 березня 2023 року м. Шепетівка

Слідчий суддя Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання начальника відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ ШепетівськогоРУП ГУНПв Хмельницькійобласті ОСОБА_3 ,подане в рамках кримінального провадження за №42023242250000009 від 20 січня 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю,

встановив:

Начальник відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ ШепетівськогоРУП ГУНПв Хмельницькійобласті ОСОБА_3 ,за погодженнямз прокуроромШепетівської окружноїпрокуратури ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ).

Клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 та ФОП ОСОБА_5 , діючи за попередньою змовою, з корисливих мотивів, з метою заволодіння бюджетними коштами, під час виконання Договору про закупівлю №11 від 13 грудня 2022 року щодо поставки радіаторів і котлів для систем центрального опалення та їх деталей, зловживаючи своїм службовим становищем, без поставки товару заволоділи бюджетними коштами. Сума договору: 2200 000,00 грн.(два мільйони двісті тисяч гривень). Місцем доставки товару відповідно до договору №11 про закупівлю від 13 грудня 2022 були АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 . Строком (терміном) поставки(передачі) товару: до 25 грудня 2022 року, відповідно цей договір набирає чинності з моменту його підписання та діє до 31 грудня 2022 року.

Встановлено, що на даний час радіатори і котли для систем центрального опалення та їх деталей код 44620000-2 згідно ДК 021:2015 у кількості 2 комплекти, ціна за одиницю 1 100 000,00, загальна вартість 2 200 000,00 відповідно до договору укладеного між ФОП ОСОБА_5 , юридична та поштова адреса: АДРЕСА_4 ІПН: НОМЕР_1 та ІНФОРМАЦІЯ_3 код ЄДРПОУ НОМЕР_2 в особі директора ОСОБА_6 , строк дії якого до 31 грудня 2022 року поставлено.

Також встановлено, що 07 серпня 2022 року, укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ФОП « ОСОБА_7 », договорів поставки (купівлі - продажу) № 07/08-1, предметом яких являлись котли опалювальні твердопаливний КОТК 500 кВт, заводський номер №0011/22 та № 0012/22, загальною вартістю 100000 гривень.

В даний час для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту зокрема для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, виникла необхідність в тимчасовому доступі до документів, що перебувають у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », щодо розрахункового рахунку НОМЕР_3 ,а самедо документів, складених працівниками АТ КБ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » та подані при відкритті банківського рахунку; банківської виписку про рух грошових коштів по розрахунковому рахунку НОМЕР_3 , у період часу з 00:00 години 01 серпня 2022 року по 00:00 годин 16 березня 2023 року із зазначенням дати проведення операції, суми, відомостей про контрагентів (кореспондентів), призначення платежу, виду банківської операції (видача готівки в касі, перерахування в електронному вигляді); грошових чеків у разі переведення коштів у готівку в касі банку із рахунку НОМЕР_3 ; матеріалів фото- і відеозапису (фіксації), здійсненого банкоматами, належних АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », під час проведення транзакції банківському рахунку АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » НОМЕР_3 з 00:00 години 01 серпня 2022 року по 00:00 години 16 березня 2023 року в разі використання при керуванні поточного рахунку НОМЕР_3 системи дистанційного банківського обслуговування Клієнт-Банк, вказати IP-адреси авторизованих входів до системи Клієнт-Банк у період часу з 00:00 години 01 серпня 2022 року по 00:00 години 16 березня 2023 року.

Прокурор ОСОБА_4 та слідчий ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилися, слідчий надав суду заяву про розгляд клопотання без його участі, клопотання підтримав в повному обсязі.

Слідчий суддя вважає, що неявка прокурора та слідчого в судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

На підставі ч. 2 ст.163КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів.

Відповідно до ч. 4 ст.107КПК України фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів не здійснювалося.

Дослідивши матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володіння якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п. 5, 6, 7 ч. 2ст. 160 КПКу клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів повинні бути зазначені значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Згідно з ч.5 ст.163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи, зокрема, 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ст. 60 Закону України «Про банки і банківську діяльність» банківською таємницею є інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку. Банківською таємницею, зокрема, є відомості про банківські рахунки клієнтів.

Інформація, що містить банківську таємницю, згідно з п.2 ч.1 ст.62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» може бути надана лише за рішенням суду.

Судом встановлено, що СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42023242250000009 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України.

Отримання тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », щодо розрахункового рахунку НОМЕР_3 , має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, дані документи мають важливе доказове значення у вказаному кримінальному провадженні, оскільки без них неможливо встановити обставини, які підлягають доказуванню, зокрема, те чи дійсно здійснено перерахунок грошових коштів за проведення вище вказаних робіт, чи здійснено зняття коштів, з рахунку на який були перераховані вказані кошти, дату, час та місце їх зняття.

Також відомості, які містяться у вказаних документах можуть бути використані як доказова база у даному кримінальному провадженні.

Іншими способами отримати доступ до даних документів, окрім винесення ухвали слідчим суддею, неможливо.

Оскільки вказані документи, що знаходяться у володінні АТКБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, і можуть бути використані як доказ, потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи та дають підстави надати тимчасовий доступ до вказаної інформації.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159 - 166 КПК України, слідчий суддя

ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров`я особи СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_8 , слідчому СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_9 , слідчому відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_10 , начальнику відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 , слідчому відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СВ Шепетівського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_11 , оперуповноваженому сектору захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_12 та ОСОБА_13 дозвіл на проведення тимчасового доступу до документів які перебуваютьу володінніАТ КБ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ), щодо розрахункового рахунку НОМЕР_3 , а саме до: документів, складених працівниками АТ КБ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » та поданих при відкритті банківського рахунку; банківської виписки про рух грошових коштів по розрахунковому рахунку НОМЕР_3 , у період часу з 00:00 години 01 серпня 2022 року по 00:00 годин 16 березня 2023 року із зазначенням дати проведення операції, суми, відомостей про контрагентів (кореспондентів), призначення платежу, виду банківської операції (видача готівки в касі, перерахування в електронному вигляді); грошових чеків у разі переведення коштів у готівку в касі банку із рахунку НОМЕР_3 ; матеріалів фото- і відеозапису (фіксації), здійсненого банкоматами, належних АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », під час проведення транзакції банківському рахунку АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » НОМЕР_3 з 00:00 години 01 серпня 2022 року по 00:00 години 16 березня 2023 року в разі використання при керуванні поточного рахунку НОМЕР_3 системи дистанційного банківського обслуговування Клієнт-Банк, вказати IP-адреси авторизованих входів до системи Клієнт-Банк у період часу з 00:00 години 01 серпня 2022 року по 00:00 годин 16 березня 2023 року, з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів.

Ухвала є чинною протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала складена у двох примірниках, один для вручення стороні кримінального провадження, якій надано право на доступ до майна, другий залишається в судовій справі.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення20.03.2023
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу109676970
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —688/360/23

Ухвала від 14.05.2024

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Огороднік І. В.

Ухвала від 14.05.2024

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Огороднік І. В.

Ухвала від 27.11.2023

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Огороднік І. В.

Ухвала від 12.10.2023

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Огороднік І. В.

Ухвала від 12.10.2023

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Огороднік І. В.

Ухвала від 09.08.2023

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Огороднік І. В.

Ухвала від 20.03.2023

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк О. Г.

Ухвала від 20.03.2023

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк О. Г.

Ухвала від 20.03.2023

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк О. Г.

Ухвала від 07.03.2023

Кримінальне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні