Ухвала
від 21.03.2023 по справі 155/375/23
ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №155/375/23

Провадження №2/155/183/23

ГОРОХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження

21.03.2023 м. Горохів

Суддя Горохівського районного суду Волинської області Санакоєв Д.Т., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , жителя АДРЕСА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 , жителя АДРЕСА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Аланд», місцезнаходження: м. Київ, вул. Зоологічна 4А, офіс 139, про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, треті особи: приватний нотаріус Горай Олег Станіславович, м. Житомир, вул.. Велика Бердичівська, 35, приватний виконавець Клименко Роман Васильович, м. Київ вул.. Юрія Поправки, 6/31,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 звернувся до суду з вищевказаною позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Аланд» про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, треті особи: приватний нотаріус Горай Олег Станіславович, приватний виконавець Клименко Роман Васильович.

Позовна заява за формою та змістом відповідає вимогам статей 175 і 177 ЦПК України. Визначені статтями 185-186ЦПКУкраїни підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Згідно з правилами ст.19ЦПКУкраїни (предметна юрисдикція) та ст.27-30ЦПКУкраїни (територіальна юрисдикція), справа підлягає розгляду Горохівським районним судом Волинської області.

Відповідно до ч.4 ст.19 ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи складність справи, суд вважає, що дану позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.187, 190, 274, ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 , до Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія Аланд» про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, треті особи: приватний нотаріус Горай Олег Станіславович, приватний виконавець Клименко Роман Васильович.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 14годину00хвилин19квітня 2023 року в приміщенні Горохівського районного суду Волинської області з викликом сторін по справі.

Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу.

Запропонувати відповідачу подати у строк 15 днів з моменту вручення ухвали про відкриття провадження відзив на позов стосовно всіх заявлених вимог чи їх певної частини або обсягу і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Роз`яснити відповідачу по справі, що копії відзиву та додані до нього документи іншим учасникам справи повинні бути надіслані (надані) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу право у строк для надання відзиву пред`явити зустрічний позов у відповідності до ч.1 ст.193 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст.178 ЦПК України).

Встановити позивачу строк три дні з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбаченуст.179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятоюст.178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк три дні з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати суду заперечення, передбаченестаттею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятоюст. 178 ЦПК України. Копію заперечення і доданих до нього одночасно з поданням його суду відповідач повинен надіслати іншим учасникам справи.

Визначити третім особам п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення щодо позову. Інші учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

У підготовче засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - http://gr.vl.court.gov.ua/sud0302/.

Ухвала в частині недотримання правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Горохівського районного суду

Волинської області Д.Т.Санакоєв

Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено23.03.2023
Номер документу109677276
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них споживчого кредиту

Судовий реєстр по справі —155/375/23

Рішення від 12.07.2023

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Санакоєв Д. Т.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Санакоєв Д. Т.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Санакоєв Д. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні