Ухвала
від 20.03.2023 по справі 640/1102/21
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № 640/1102/21

УХВАЛА

20 березня 2023 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: судді-доповідача Файдюк В.В., суддів Мєзєнцева Є.І., Собківа Я.М., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Головного управління Державної податкової служби у Житомирській області про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду щодо розгляду апеляційної скарги Головного управління Державної податкової служби у Житомирській області на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 03 листопада 2021 року у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Прест Компані» до Головного управління Державної податкової служби у Житомирській області, Державної податкової служби України про визнання протиправними та скасування рішень, -

В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю «Прест Компані» (далі - позивач, ТОВ «Прест Компані») звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Головного управління ДПС у Житомирській області (далі відповідач 1, ГУ ДПС у Житомирській області), Державної податкової служби України (далі - відповідач 2, ДПС України), в якому просило суд:

- визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення № 00013630701 від 13 жовтня 2020 року;

- визнати протиправним та скасувати рішення ДПС України про результати розгляду скарги від 11 грудня 2020 року.

Рішенням Оружного адміністративного суду міста Києва від 03 листопада 2021 року даний адміністративний позов - задоволено частково.

Визнано протиправним та скасовано податкове повідомлення-рішення № 00013630701 від 13 жовтня 2020 року.

У задоволенні позовних вимог в іншій частині відмовлено.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням, відповідач звернувся до суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати рішення суду першої інстанції та прийняти нову постанову, якою відмовити в задоволенні позовних вимог.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 25 травня 2022 року відкрито провадження у справі, а ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 25 жовтня 2022 року призначено її до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні на 20 грудня 2022 року.

19 грудня 2022 року та 22 грудня 2022 року ГУ ДПС у Житомирській області направляло до суду клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду через систему програмного забезпечення «EasyCon» у зв`язку із віддаленістю місцезнаходження представника відповідача (м.Житомир) від місця проведення судового засідання (м.Київ) та введеним воєнним станом на всій території країни, підвищеною загрозою воєнних ударів.

У зв`язку з відсутністю 20 грудня 2022 року у Шостому апеляційному адміністративному суді електроенергії, справи, призначені до розгляду на вказану дану, були зняті зі складу, а вказані клопотання було отримано головуючим суддею лише 22 грудня 2022 року, у зв`язку з чим їх розгляд виявився недоцільним.

09 лютого 2023 року від апелянта надійшло клопотання про закриття провадження у справі у зв`язку з ліквідацією юридичної особи. Для вирішення даного клопотання було призначено судове засідання на 21 березня 2023 року.

15 березня 2023 року до Шостого апеляційного адміністративного суду від Головного управління Державної податкової служби у Житомирській області надійшла заява про розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду через систему програмного забезпечення «EasyCon» у зв`язку із зацікавленістю сторони позивача у розгляді справи з дотриманням засад змагальності та з огляду на запровадження на території України воєнного стану.

Дослідивши матеріали справи, судом апеляційної інстанції встановлено, що існує необхідність проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Відповідно до частини 1 статті 195 КАС України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною 3 статті 195 КАС України передбачено, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Отже, адміністративним процесуальним законодавством регламентовано право учасників адміністративного процесу на участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає за необхідне, з метою забезпечення реалізації процесуального права учасників справи на доступ до правосуддя, задовольнити заяву відповідача - Головного управління Державної податкової служби у Житомирській області - та призначити судове засідання на 21 березня 2023 року о 10-15 год. в режимі відеоконференції через систему програмного забезпечення «EasyCon». Контактна особа: Зеленова Лідія Василівна , номер телефону - НОМЕР_1 , адреса електронної пошти ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст.ст. 195, 243, 246, 321, 325, 328 КАС України,

У Х В А Л И В :

Клопотання Головного управління Державної податкової служби у Житомирській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції через систему програмного забезпечення «EasyCon» - задовольнити.

Призначити судове засідання на 21 березня 2023 року о 10-15 год. у справі № 640/1102/21 в режимі відеоконференції через систему програмного забезпечення «EasyCon».

Роз`яснити заявникам, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання, активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку, очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», який може бути встановлений за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає касаційному оскарженню.

Суддя-доповідач: В.В. Файдюк

Судді: Є.І. Мєзєнцев

Я.М. Собків

Дата ухвалення рішення20.03.2023
Оприлюднено23.03.2023
Номер документу109687219
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень

Судовий реєстр по справі —640/1102/21

Постанова від 21.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Постанова від 21.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 20.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 20.03.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 25.10.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 23.05.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 18.04.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Файдюк Віталій Васильович

Ухвала від 17.01.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мєзєнцев Євген Ігорович

Ухвала від 21.12.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мєзєнцев Євген Ігорович

Рішення від 03.11.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шевченко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні