Ухвала
від 17.03.2023 по справі 735/195/17
КОРОПСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 735/195/17р.

Провадження по справі № 1-в/735/9/2023р.

УХВАЛА

І м е н е м У к р а ї н и

17 березня 2023 року смт.Короп

Коропський районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Короп заяву Коропської селищної ради про видачу дублікату виконавчого листа,

в с т а н о в и в:

До Коропського районного суду Чернігівської області надійшла заява Коропської селищної ради про видачу дублікату виконавчого листа. В обґрунтування заяви зазначено, що вироком Коропського районного суду Чернігівської області від 04.05.2017 року у справі № 735/195/17 стягнуто з ОСОБА_3 на користь місцевого бюджету Коропської селищної ради шкоду, заподіяну кримінальним правопорушенням у сумі 4900 грн. Дане рішення суду набрало законної сили 04.06.2018 року та на його виконання видано виконавчий лист, який в подальшому пред`явлено до виконання. Державним виконавцем Бобровицького районного відділу ДВС ГТУЮ у Чернігівській області відкрито виконавче провадження. Стягувачем по справі визначено Коропську селищну раду. В подальшому постановою державного виконавця виконавчий документ у виконавчому провадженні повернуто стягувачу. Однак, на адресу Коропської селищної ради виконавчий лист не надходив та його місце знаходження не відомо, що позбавляє можливості стягувача повторно пред`явити його до виконання.

Сторони виконавчого провадження у судове засідання не з`явились, про дату,час імісце розглядусправи повідомлялись належним чином.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що заява про видачу дублікату виконавчого листа підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Судом встановлено, що вироком Коропського районного суду Чернігівської області від 04 травня 2017 року ОСОБА_3 визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України. Стягнуто з ОСОБА_3 на користь Коропської селищної ради Чернігівської області шкоду завдану кримінальним правопорушенням в розмірі 4900 (чотири тисячі дев`ятсот) гривень 00 коп. Вирок набрав законної сили 04 червня 2018 року.

На виконання вищевказаного судового рішення Коропським районним судом Чернігівської області видано виконавчий лист.

Постановою державного виконавця Бобровицького РВ ДВС Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) відкрито виконавче провадження № 64245717.

Постановою головного державного виконавця від 06.10.2021 року виконавчий документ повернуто стягувачу.

Відповідно до пункту 14 частини першої статті 537 КПК України під час виконання вироків суд має право вирішувати інші питання про всякого роду сумніви і протиріччя, що виникають при виконанні вироку.

Відповідно до ч. 3 ст. 535 КПК України у разі якщо судове рішення або його частина підлягає виконанню органами державної виконавчої служби, суд видає виконавчий лист, який звертається до виконання в порядку, передбаченому законом про виконавче провадження.

Дублікат - це документ, що видається замість втраченого оригіналу та має силу первісного документу. Оригінал виконавчого листа вважається втраченим, коли його загублено, украдено, знищено або істотно пошкоджено, що унеможливлює його виконання.

При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа у зв`язку з його втратою заявник повинен подати докази на підтвердження втрати виконавчого листа, а суд має перевірити, чи не було виконано рішення суду на підставі якого його видано та чи не втратило судове рішення законної сили.

Із заявою про видачу дубліката виконавчого листа або судового наказу можна звернутися лише в межах строків пред`явлення їх до виконання. У разі пропуску такого строку одночасно із заявою про видачу дубліката слід подати і заяву про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Частиною 5 ст. 128 КПК України встановлено, що якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми ЦПК України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Оскільки чинним КПК України не врегульовано питання видачі дубліката виконавчого листа, який виданий внаслідок вирішення цивільного позову під час розгляду кримінального провадження, суд вважає, що застосуванню підлягають норми ЦПК України.

Згідно з п. 17.4 Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Враховуючи, те що оригінал виконавчого листа втрачений, рішення суду не виконано, суд вважає за необхідне видати стягувачу дублікат виконавчого листа про стягнення з ОСОБА_3 на користь Коропської селищної ради шкоди заподіяної кримінальним правопорушенням.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 535, 537, 539 КПК України, п. 17.4 Перехідні положення ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

заяву Коропської селищної ради про видачу дублікату виконавчого листа - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа № 735/195/17 за вироком Коропського районного суду Чернігівської області від 04.05.2017 року про стягнення з ОСОБА_3 на користь Коропської селищної ради шкоди заподіяної кримінальним правопорушенням в розмірі 4900 (чотири тисячі дев`ятсот) гривень 00 коп.

Ухвала може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя: ОСОБА_1

СудКоропський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення17.03.2023
Оприлюднено23.03.2023
Номер документу109697252
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях

Судовий реєстр по справі —735/195/17

Ухвала від 17.03.2023

Кримінальне

Коропський районний суд Чернігівської області

Балаба О. А.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Антипець В. М.

Вирок від 04.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Антипець В. М.

Ухвала від 23.05.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Антипець В. М.

Ухвала від 10.04.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Антипець В. М.

Ухвала від 10.04.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Антипець В. М.

Ухвала від 15.11.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Антипець В. М.

Ухвала від 01.11.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Антипець В. М.

Ухвала від 19.09.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Антипець В. М.

Ухвала від 05.09.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Антипець В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні