Ухвала
від 22.03.2023 по справі 293/357/23
ЧЕРНЯХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №293/357/23

Провадження № 2/293/219/2023

УХВАЛА

про відкриття спрощеного позовного провадження

22 березня 2023 рокусмт Черняхів

Суддя Черняхівського районного суду Житомирської області Проценко Л.Й., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (адресамісцезнаходження: АДРЕСА_1 ) до Приватного акціонерного товариства Петроімпекс, (місцезнаходження:м.Київ,вул.Фізкультури,1) про стягнення заборгованості із заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 через свого представника адвоката Яроша В.В., який діє на підставі ордера на надання правничої (правової) допомоги серії АМ №1047333 від 01.03.2023, звернулась до Черняхівського районного суду Житомирської області з вказаним позовом, в якому просить стягнути з відповідача 126946,95 грн. заборгованості із заробітної плати невиплаченої у день звільнення та 135 300,00 грн. середнього заробітку за весь час затримки у проведенні розрахунку при звільненні тобто з 31.05.2021 до дня пред`явлення позову.

Позивач також просить стягнути з відповідача на користь позивача 1353,00 грн. сплаченого судового збору.

Крім того, позивач просить залучити до участі в справі в статусі третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, відособлену філію ПрАТ «Петроімпекс» Виробниче підприємство «Осники».

Ухвалою суду від 13.03.2023 позовну заяву залишено без руху та надано позивачу десятиденний строк для усунення недоліків зазначених у мотивувальній частині ухвали.

21.03.2023 до суду надійшла заява представника позивача про усунення недоліків позовної заяви по справі. Вказана заява передана до відділення поштового зв`язку м.Житомира 16.03.2023, про що свідчить відмітка на конверті.

Таким чином, у визначений судом строк позивач усунув недоліки, зазначені в ухвалі суду.

Суд встановив, що позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України, спір підсудний Черняхівському районному суду Житомирської області згідно ст.27-30 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у цивільній справі, встановлені ЦПК України, відсутні.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження, суд враховує положення ч.6ст.19, ч.ч.3, 4ст.274 ЦПК Українита вважає, що дана справа підпадає під ознаки малозначної справи і не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, а тому підлягає розгляду в порядку спрощеного провадження.

Відповідно до вимог ч.5ст.279 КПК Україниза клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Позивач у позовній заяві просить розгляд справи здійснювати у спрощену позовному провадженні.

Враховуючи зміст позовних вимог, клопотання позивача, суд дійшов висновку про необхідність призначення даної справи до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Відповідно до ч.3 статті 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч.5 ст.53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

В обґрунтування клопотання про залучення до участі в справі третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - відособленої філії ПрАТ «Петроімпекс» Виробниче підприємство «Осники» позивач вказав, що даний суб`єкт діє в складі відповідача, він був роботодавцем позивача і фактичне місце роботи позивача було за місцезнаходженням цього суб`єкта; нарахування заробітної плати та ведення документального обліку трудових відносин від імені ПрАТ «Петроімпекс» здійснювала саме відособлена філія ПрАТ «Петроімпекс» Виробниче підприємство «Осники».

Дане клопотання подано з додержанням вимог, викладених уч.4 ст.53 ЦПК України, у зв`язку з чим підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 23-30, 53, 178-180, 187, 274, 279, 352, 354, 355 ЦПК

ПОСТАНОВИВ :

Прийняти позовнузаяву дорозгляду тавідкрити провадженняу цивільнійсправі запозовомОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Петроімпекс про стягнення заборгованості із заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи.

Призначити перше судове засідання на 11 год. 00 хв. 19 квітня 2023 року у залі судових засідань №2 Черняхівського районного суду Житомирської області за адресою:12301, Житомирська область, смт Черняхів, вул.Слобідська,1.

Залучити доучасті всправі вякості третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету споруна сторонівідповідача Відособлену філію ПрАТ «Петроімпекс» Виробниче підприємство «Осники» (місцезнаходження: Житомирська область, Житомирський район, с.Осники).

Роз`яснити залученій третій особі право подати письмові пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Відповідач має право подати суду відзив на позов не пізніше 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі та зобов`язаний надіслати копію відзиву з доданими до нього документами іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив у порядку, передбаченому ст. ст. 178, 179, 278 ЦПК України.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання до суду заперечень в порядку, передбаченому ст.ст.180, 278 ЦПК України щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів.

Роз`яснити учасникам справи, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогам ст.183 ЦПК України. Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання зазначених вимог, повертає її заявнику без розгляду.

Копію ухвали направити сторонам по справі, а відповідачу та третій особі копію ухвали та позовні матеріали з додатками на адресу вказану у позовній заяві.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://cr.zt.court.gov.ua/sud0624/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Людмила ПРОЦЕНКО

СудЧерняхівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення22.03.2023
Оприлюднено23.03.2023
Номер документу109704813
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —293/357/23

Рішення від 11.05.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Рішення від 11.05.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 28.03.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Проценко Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні