Ухвала
від 20.03.2023 по справі 358/149/22
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

гСправа № 358/149/22 Провадження № 2/358/222/23 Категорія 304000000

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

20 березня 2023 року м. Богуслав

Суддя Богуславського районного суду Київської області Лебединець Г.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Аптечний Дім» про визнання незаконним нарахування оплати послуг за утримання будинку та прибудинкової території, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Богуславського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співласників багатоквартирного будинку «Аптечний Дім», про визнання незаконним нарахування оплати послуг за утримання будинку та прибудинкової території.

21 лютого 2022 року автоматизованою системою документообігу суду для розгляду даної справи було визначено суддю Тітова М.Б.

23 лютого 2022 року ухвалою Богуславського районного суду Київської області задоволено заяву судді Богуславського районного суду Київської області Тітова М.Б. про самовідвід.

Згідно розпорядження керівника апарату Богуславського районного суду від 04 березня 2022 року за № 40, здійснено 15 березня 2022 року повторний автоматизований розподіл судової справи між суддями Богуславського районного суду Київської області, і зазначена справа отримана головуючим суддею Кіхтенком С.О.

08 березня 2023 року ухвалою Богуславського районного суду Київської області задоволено заяву судді Богуславського районного суду Київської області Кіхтенка С.О. про самовідвід.

09 березня 2023 року здійснений повторний автоматизований розподіл судової справи між суддями Богуславського районного суду Київської області, і зазначена справа отримана головуючим суддею Лебединець Г.С.

Зміст та форма позовної заяви та доданих до неї документів відповідає вимогамст. 175 ЦПК України.

Позовна заява підсудна Богуславському районному суду Київської області.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви, відмови в відкритті провадження у справі, на даній стадії не має.

Відповідност. 274 ЦПК Україниу порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: малозначні справи; що виникають з трудових відносин, а також спори про стягнення аліментів та поділ майна подружжя.

З огляду на зазначене справу слід прийняти до свого провадження. Розгляд справи слід проводити у порядку спрощоного позовного провадження, призначивши справу до розгляду по суті.

Окрім того, позивачем заявлено клопотання про витребування доказів, а саме: витребувати від голови правління ОСББ «Аптечний Дім» належним чином завірені копії наступних документів:

- протоколу загальних зборів співвласників від 11.08.2021 р.;

- розрахунку тарифу для оплати послуг з утримання будинку і прибудинкової території з січня 2022 року в сумі 3,80 грн. за 1 кв.м загальної площі квартири.

Відповідно до ст.84 ч.1 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З урахуванням наведеного, та беручи до уваги, що зміст витребуваної інформації має суттєве зазначення для правильного вирішення справи по суті, суд вважає на необхідне заяву позивача задовольнити.

Також в позовній заяві позивачем заявлено клопотання про виклик свідків.

Відповідно до ст.91ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Враховуючи вищевикладене та з метою з`ясування фактичних обставин справи, а також той факт, що заява про виклик свідка подана з дотриманням нормст. 91 ЦПК, суд вважає за необхідне клопотання позивача про виклик свідків задовольнити.

Керуючись ст. ст.175,187,274 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співласників багатоквартирного будинку «Аптечний Дім», про визнання незаконним нарахування оплати послуг за утримання будинку та прибудинкової території.

Розгляд справи проводити у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Призначити судовийрозгляд вприміщенні Богуславського районного суду Київської області(м. Богуслав, вул.І.Франка, 29-А)на 13 квітня 2023 року о 10:30 год.

Витребувати уголови правлінняОСББ «АптечнийДім» належнимчином завіренікопії наступнихдокументів,які сліднадати до13.04.2023року,а саме:

- протоколу загальних зборів співвласників від 11.08.2021 р.;

- розрахунку тарифу для оплати послуг з утримання будинку і прибудинкової території з січня 2022 року в сумі 3,80 грн. за 1 кв.м загальної площі квартири.

Роз`яснити голові правління ОСББ "Аптечний Дім" норми ст. 84 ЦПК України, за якими будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами.

Викликати в судове засідання та допитати в якості свідків:

1. ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 );

2. ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 );

3. ОСОБА_4 ( АДРЕСА_1 );

4. ОСОБА_5 ( АДРЕСА_1 ).

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Роз`яснити свідкам, що вони зобов`язані з`явитися до суду за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі їм обставини. У разі неможливості прибуття до суду за викликом суду свідок зобов`язаний завчасно повідомити про це суд.

У судове засідання викликати учасників справи.

Не пізніше п`ятиденного строку відповідач має право подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, у разі неподання у встановлений судом строк яких, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, до початку розгляду справи по суті, відповідач має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення позивачу, іншому відповідачу та третій особі у справі копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзиви, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, та направити відповідачам, третій особі у справі та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу, іншому відповідачу, третій особі й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет: http://court.gov.ua/fair/sud1004/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя Г. С. Лебединець

СудБогуславський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.03.2023
Оприлюднено23.03.2023
Номер документу109704885
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000)

Судовий реєстр по справі —358/149/22

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Рішення від 14.04.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Рішення від 14.04.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Лебединець Г. С.

Ухвала від 08.03.2023

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні