Ухвала
від 21.03.2023 по справі 381/3520/22
ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУДКИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08500, м. Фастів, вул. Івана Ступака, 25, тел. (04565) 6-17-89, факс (04565) 6-16-76, inbox@fs.ko.court.gov.ua

1-кс/381/333/23

381/3520/22

У Х В А Л А

про надання тимчасового доступу до речей та документів

21 березня 2023 року слідчий суддя Фастівського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 ,

розглянув клопотання старшого слідчого слідчого відділу Фастівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів у кримінальному провадженні №12022116310000831 від 03.11.2022 за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 365-2 КК України, -

в с т а н о в и в:

15.03.2023 клопотання подано до слідчого судді Фастівського міськрайонного суду Київської області старшим слідчим слідчого відділу Фастівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 та відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань послужила письмова заява СТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щодо вчинення незаконних дій щодо реєстрації права власності земельних ділянок, які знаходилися в оренді зазначеного підприємства та належать громадянам на праві приватної власності.

Під час досудового розслідування зазначеного кримінального провадження встановлено, що Державним реєстратором ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 , 28.10.2022 прийнято заяву про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від ОСОБА_5 , яка є власником земельної ділянки. Зазначена заява внесена до автоматизованого Державного реєстру прав власності на нерухоме майно, та надана для підпису ОСОБА_5 27.10.2022, про що свідчить відповідний запис в зазначеній заяві, вилученій під час досудового розслідування. Зазначена заява, відповідно до чинного законодавства, складається у Державного реєстратора, який посвідчує особу, яка звернулася за вчиненням дій.

Однак, допитаний в якості свідка ОСОБА_5 пояснив, що до державного реєстратора ІНФОРМАЦІЯ_2 він не їздив, та будь-які документи не підписував.

Отримані під час слідства відомості потребують своєї перевірки, що можливо вчинити у єдиний спосіб встановлення місцезнаходження ОСОБА_5 на час подачі заяви, тобто станом на 27.10.2022, шляхом встановлення маршруту його пересування відповідно до базових станцій операторів мобільного зв`язку.

З цієюметою слідством встановлено,що ОСОБА_5 користуєтьсяномером мобільноготелефону НОМЕР_1 оператора " ІНФОРМАЦІЯ_3 ".

Зазначені обставини і стали підставою для звернення до слідчого судді з даним клопотанням.

В судове засідання слідчий не з`явилася, про день слухання справи повідомлена належним чином, електронною поштою направила письмову заяву про розгляд клопотання в її відсутності, клопотання просила задовольнити.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Судом встановлено, що слідчим відділом Фастівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування кримінального правопорушення (злочину) зареєстрованого 03.11.2022 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022116310000831, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу України.

Слідство вважає за доцільне отримати відомості від оператора мобільного зв`язку про вхідні та вихідні дзвінки з номеру мобільного телефона ОСОБА_5 , бо інформація,яка знаходитьсяу операторателекомунікаційних послугТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »(код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) про зв`язок абонента, надані телекомунікаційні послуги, у тому числі отримані послуги, їх тривалість, зміст, маршрут передавання, сама по собі та в сукупності з іншими речами і документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема встановлення фактичного місця перебування особи на час вчинення нею дій, які мали відбуватися на території Бишівської сільської ради.

Згідно вимогч.1ст.159КПК України,тимчасовий доступдо речейі документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до приписів ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Таким чином,під часдосудового розслідуваннявказаного кримінальногопровадження вбачаєтьсянеобхідним отриматитимчасовий доступй можливістьвилучення слідчиму операторателекомунікаційних послуг« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) інформації про зв`язок абонента, надані телекомунікаційні послуги, у тому числі отримані послуги, їх тривалість, зміст, маршрут передавання тощо, яка має важливе значення для встановлення винної особи, та буде використана в якості доказів причетності особи до скоєного кримінального правопорушення у даному кримінальному проваджені та відновлення прав постраждалих осіб.

На підставі вищевикладеного, враховуючи правове обґрунтування клопотання сторони обвинувачення, ту обставину, що документи мають значення для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування зазначеного кримінального провадження, самі по собі, так і в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню в рамках даного кримінального провадження, слідчий суддя приходить до переконання про необхідність задоволення клопотання сторони обвинувачення.

Керуючись ст. ст. 159, 160, 163, 164 КПК України, слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання задовольнити.

надати групі слідчих у кримінальному провадженні: слідчому СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області майору поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області капітану поліції ОСОБА_7 , слідчому СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_8 , слідчому СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_9 , слідчому СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_10 , слідчому СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_11 , старшому слідчому СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_12 , начальнику ВЗЗКС Фастівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_13 , слідчому СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_14 , слідчому СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_15 , старшому слідчому СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_16 , старшому слідчому СВ Фастівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_17 тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю та яка перебуває у володінні оператора мобільного телефонного зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 )який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

-Відомості щодо роздруківки (трафіку) щодо дати, часу і тривалості вхідних, вихідних та нульових телефонних з*єднань мобільного пристрою з абонентським номером НОМЕР_1 , з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій та їх адресу, адресу місцеперебування абонентів, які користувалися мобільними терміналами з наданням ії IMEI, із зазначенням телефонних номерів в момент кожного вхідного/вихідного телефонного з`єднання та вхідних/вихідних SMS та MMS повідомлень, сеансів переадресації, інформацію про GPRS з*єднання ( в діапазонах 2G, 3G та 4G) з відображенням ідентифікаторів базових станцій (LAC CID) та адрес їх розташування, які обслуговуються базовими станціями операторів рухомого мобільного зв`язку за вказаними координатами у період часуз 06годин 00хвилин 27.10.2022року по23годину 00хвилин 27.10.2022року,з можливістювилучення даноїінформації.

Зобов`язати володільця документів уповноважену посадову особу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) , надати доступ до оригіналів документів за вказаними вище даними, з можливістю вилучення їх копій.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Наслідки невиконання ухвали слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів передбачені статтею 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудФастівський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу109708337
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —381/3520/22

Ухвала від 21.02.2024

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 20.02.2024

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 17.11.2023

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 17.11.2023

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Ухвала від 28.09.2023

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 26.09.2023

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 12.07.2023

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Соловей Г. В.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

Ухвала від 21.03.2023

Кримінальне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні