Ухвала
від 21.03.2023 по справі 628/3671/21
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 628/3671/21

№ 2/183/1490/23

У Х В А Л А

21 березня 2023 року м. Новомосковськ

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Парфьонова Д. О., за участі секретаря судового засідання Моісєєва К. А., розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м.Новомосковськ Дніпропетровської області, у порядку загального позовного провадження, цивільну справу за позовом Садівничого товариства «Вишневий сад» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Сільськогосподарське підприємство «Ягідне», Петропавлівської сільської ради Куп`янського району Харківської області про скасування рішень та витребування земельних ділянок з чужого володіння, -

В С Т А Н О В И В:

21 листопада 2022 року до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла вищевказана цивільна справа, провадження у якій відкрито ухвалою судді Куп`янського міськрайонного суду Харківської області від 08 грудня 2021 року.

Ухвалою судді Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 23 листопада 2022 року цивільну справу прийнято до свого провадження, продовжено розгляд справи за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

Ухвалою суду від 25 січня 2023 року закрито підготовче провадження у справі та призначено справу до судового розгляду.

15 березня 2023 року від імені представника відповідача-8 Товариства з обмеженою відповідальністю «Сільськогосподарське підприємство «Ягідне» - Данко Василя Васильовича, на електронну пошту суду, надійшли: відзив на позовну заяву, клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, клопотання про зупинення провадження у справі. Також, 20 березня 2023 року від імені представника відповідача-8, на електронну пошту суду подано клопотання про відкладення розгляду справи.

Представник позивача у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлений належним чином.

Відповідачі у судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлені належним чином.

У зв`язку з неявкою осіб, які приймають участь у справі, суд розглядає справу у відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до такого висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 42 ЦПК України у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи. Сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава (ст. 48 ЦПК України).

Згідно з ч. 8 ст. 43 ЦПК України якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Відповідно до п. 12 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про електронні довірчі послуги» електронний підпис - електронні дані, які додаються підписувачем до інших електронних даних або логічно з ними пов`язуються і використовуються ним як підпис.

Згідно зі ст. 6 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» для ідентифікації автора електронного документа може використовуватися електронний підпис. Накладанням електронного підпису завершується створення електронного документа.

Відповідно до ч. 2 ст. 183 ЦПК України письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

Згідно з ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Судом установлено, що подані від імені представника відповідача-8 ТОВ «СП «Ягідне» - Данко В. В. документи: відзив на позовну заяву, клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, клопотання про зупинення провадження у справі та клопотання про відкладення розгляду справи, не скріплені електронним підписом заявника, тобто вони не відповідають вимогам ч. 8 ст. 43, ч. 2 ст. 183 ЦПК України, Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг», а тому, на підставі ч. 4 ст. 183 ЦПК України, належить постановити про повернення поданих документів заявникові без розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 257, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

подані від імені представника відповідача-8 Товариства з обмеженою відповідальністю «Сільськогосподарське підприємство «Ягідне» Данко Василя Васильовича, документи: відзив на позовну заяву, клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, клопотання про зупинення провадження у справі та клопотання про відкладення розгляду справи, у справі за позовом Садівничого товариства «Вишневий сад» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Сільськогосподарське підприємство «Ягідне», Петропавлівської сільської ради Куп`янського району Харківської області про скасування рішень та витребування земельних ділянок з чужого володіння повернути заявникові без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду. Апеляційна скарга подається протягом 15 днів, починаючи з наступного за днем складення ухвали суду.

Ухвала суду складена і підписана 21 березня 2023 року.

Суддя Д. О. Парфьонов

Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено24.03.2023
Номер документу109724050
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —628/3671/21

Рішення від 25.10.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 23.11.2022

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 28.01.2022

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 08.12.2021

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 04.11.2021

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Куп'янський міськрайонний суд Харківської області

Коваленко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні