Ухвала
від 20.03.2023 по справі 140/2477/16-ц
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 140/2477/16-ц

Провадження № 2/930/4/23

У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

20.03.2023 року Немирівський районний суд

Вінницької області

у складі: головуючого судді - Науменка С.М.

за участю: секретаря судового засідання Андрущак Л.П.

розглянувши в відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Немирів, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного територіального управління Держгеокадастру у Вінницькій області, Комунального підприємства «Тульчинське міжрайонне бюро технічної інвентаризації», третя особа ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області виданих 24.05.2016 року,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні судді Немирівського районного суду Вінницької області Науменка С.М., перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою від 21.11.2016 відкрито провадження у справі.

Ухвалою від 31.07.2018 провадження у справі зупинено.

Ухвалою від 18.01.2022 поновлено провадження у справі.

В судові засідання призначені на: 23.02.2022 позивачка не з`явилася, надала суду заяву про відкладення розгляду справи у зв`язку з хворобою її адвоката; 29.03.2022 позивачка не з`явилася, надала суду заяву про відкладення розгляду справи у зв`язку з запровадженням в країні військового стану; 25.05.2022 позивачка не з`явилася, про причини неявки суду не повідомила, рекомендоване повідомлення повернулося з відміткою «адресат відсутній за вказаною адресою»; 29.06.2022 позивачка не з`явилася, надала суду заяву про відкладення розгляду справи у зв`язку з пошуками нового адвоката; 04.11.2022, 08.12.2022, 31.01.2023, 20.03.2022, рекомендовані поштові повідомлення направлені на адреси позивачки, вказані нею в позовній заяві,та заявах поданих під час розгляду, поверталися без вручення з відмітками поштового зв`язку: «адресат відсутній за вказаною адресою» та «за закінченням терміну зберігання».

Представник Головного територіального управління Держгеокадастру у Вінницькій області, до зали судового засідання повторно не з`явилася, надав суду заяву про розгляд справи у його відсутність.

Представник Комунального підприємства «Тульчинське міжрайонне бюро технічної інвентаризації», до зали судового засідання повторно не з`явилася, рекомендовані поштові повідомлення, поверталися без вручення з відмітками поштового зв`язку: «адресат відсутній за вказаною адресою».

Третя особа ОСОБА_2 , до зали судового засідання повторно не з`явилася, про причини неявки суду не повідомила, хоча вчасно та належним чином була повідомлена про дату, час та місце розгляду справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 ЦПК України учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи. У разі відсутності заяви про зміну місця проживання або місцезнаходження судова повістка надсилається учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, що забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, на останню відому судові адресу і вважається доставленою, навіть якщо учасник судового процесу за цією адресою більше не проживає або не знаходиться.

Відповідно до п.3 ч.8 ст.128 ЦПК України, днем вручення судової повістки є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати судову повістку чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 223 ЦПК України, у разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Відповідно до частини першоїстатті 44 ЦПК Україниучасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

На осіб, які беруть участь у справі, покладається загальний обов`язок - добросовісно здійснювати свої процесуальні права і виконувати процесуальні обов`язки. При цьому під добросовісністю необхідно розуміти таку реалізацію прав і виконання обов`язків, що передбачають користування правами за призначенням, здійснення обов`язків у межах, визначених законом, недопустимість посягання на права інших учасників цивільного процесу, заборона зловживати наданими правами.

Згідно з п. 3 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його не з`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Як встановлено в судовому засіданні позивачка ОСОБА_1 , повторно не з`явилася в судове засідання, заяв про розгляд справи у її відсутність до суду не надходило, заяв про відкладення розгляду справи до суду також не надходило.

Таким чином, згідно ст. 257 ЦПК України, дану позовну заяву належить залишити без розгляду.

Керуючись 257, 352-354 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Головного територіального управління Держгеокадастру у Вінницькій області, Комунального підприємства «Тульчинське міжрайонне бюро технічної інвентаризації», третя особа ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області виданих 24.05.2016 року залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Вінницького апеляційного суду, шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення їй копії ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили в порядкуст. 261 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://nm.vn.court.gov.ua/sud0217/.

Суддя: С.М. Науменко

СудНемирівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення20.03.2023
Оприлюднено24.03.2023
Номер документу109739206
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —140/2477/16-ц

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 18.01.2022

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 31.07.2018

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 25.04.2017

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 21.11.2016

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 10.11.2016

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Алєксєєнко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні