Ухвала
від 26.01.2023 по справі 488/3773/20
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МИКОЛАЄВА

Справа № 488/3773/20

Провадження № 2/488/188/23

У Х В А Л А

Іменем України

26.01.2023 року м. Миколаїв

Корабельний районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючої по справі судді - Чернявської Я.А.,

при секретарі судового засідання Кралі В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України про стягнення компенсації за невикористану відпустку та стягнення моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Корабельного районного суду міста Миколаєва перебуває цивільна справа позовом ОСОБА_2 до Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України про стягнення компенсації за невикористану відпустку та стягнення моральної шкоди.

В судове засідання позивач не з`явилася, через канцелярію суду надала клопотання про витребування доказів, а саме: 1) документи нарахування заробітної плати та табелів відпрацьованого часу по посаді головного бухгалтера Червоного Хреста та бухгалтера Проєкта який був наданий МООТЧХ Глобальним Фондом «Програма соціально-психологічного супроводу пацієнт- орієнтованої медичної допомоги хворим на туберкульоз у Миколаївської області за програмним напрямком «Забезпечення медико-соціального супроводу пацієнтів з ТБ/МРТБ. Формування прихильності пацієнтів до лікування туберкульозу» В рамках Запиту України до Глобального Фонду для боротьби зі Снідом, туберкульозом та малярією на фінансування програми з протидії туберкульозу та Віл-інфекції Сніду у 2018-2020 рр. з 02.01.2019 року по 31.12.2019 року. А саме витребувати остаточні докази нарахувань по формі (місяць, рік, нарахування з/п, утримання податків, сума на руки) окремо по посаді головного бухгалтера Червоного хреста та посаді бухгалтера Проєкта; 2) копію договору між відповідачем (Миколаївська обласнаорганізація ТоваристваЧервоного ХрестаУкраїни) та Глобальним Фондом для боротьби зі Снідом, туберкульозом та малярією на фінансування програми з протидії туберкульозу та Віл-інфекції Сніду у 2018-2020 рр.; 3) розрахунок посади головного бухгалтера в вересні 2019 року.

Представник відповідача адвокат Гриненко І.І. в судове засідання не з`явився, в матеріалах справи наявна заява представника відповідача про проведення розгляду справи без участі представника, позовні вимоги не визнав та просив відмовити у їх задоволенні.

Вивчивши письмові матеріали справи, зваживши доводи клопотання та врахувавши те, що необхідність витребування обґрунтована неможливістю самостійного зібрання означених доказів для доведення обставин справи, якими сторони обґрунтовують позовні вимоги, суд дійшов наступного.

Згідно з п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 4 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Відповідно до положень ч. 4 ст. 83 ЦПК України якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Положеннями ст. 95 ЦПК України передбачено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Вивчивши письмові матеріали справи, врахувавши те, що необхідність витребування обґрунтована неможливістю самостійного зібрання означених доказів для доведення обставин справи, якими сторони обґрунтовують вимоги, враховуючи характер правовідносин, які виникли між сторонами, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 5,12,83,84,95 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 доМиколаївської обласноїорганізації ТоваристваЧервоного ХрестаУкраїни простягнення компенсаціїза невикористанувідпустку тастягнення моральноїшкоди - задовольнити.

Витребувати у Миколаївської обласноїорганізації ТоваристваЧервоного ХрестаУкраїни (адреса: 54010, м. Миколаїв, пр. Центральний, 21) наступні документи:

1) документи нарахування заробітної плати С ОСОБА_3 та табелів відпрацьованого часу по посаді головного бухгалтера Червоного Хреста та бухгалтера Проєкта який був наданий МООТЧХ Глобальним Фондом «Програма соціально-психологічного супроводу пацієн т- орієнтованої медичної допомоги хворим на туберкульоз у Миколаївської області за програмним напрямком «Забезпечення медико-соціального супроводу пацієнтів з ТБ/МРТБ. Формування прихильності пацієнтів до лікування туберкульозу» В рамках Запиту України до Глобального Фонду для боротьби зі Снідом, туберкульозом та малярією на фінансування програми з протидії туберкульозу та Віл-інфекції Сніду у 2018-2020 рр. з 02.01.2019 року по 31.12.2019 року. А саме витребувати остаточні докази нарахувань по формі (місяць, рік, нарахування з/п, утримання податків, сума на руки) окремо по посаді головного бухгалтера Червоного хреста та посаді бухгалтера Проєкта;

2) копію договору між Миколаївською обласноюорганізацією ТоваристваЧервоного ХрестаУкраїни та Глобальним Фондом для боротьби зі Снідом, туберкульозом та малярією на фінансування програми з протидії туберкульозу та Віл-інфекції Сніду у 2018-2020 рр.;

3)розрахунок посадиголовного бухгалтерав вересні2019року.

Витребувані судом документи надати в строк 10 днів від дня отримання ухвали суду.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя: Я. А. Чернявська

СудКорабельний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення26.01.2023
Оприлюднено24.03.2023
Номер документу109739756
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —488/3773/20

Рішення від 29.09.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 15.12.2020

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 17.11.2020

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні