Ухвала
від 21.03.2023 по справі 5019/2076/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

"21" березня 2023 р. м. РівнеСправа №5019/2076/12

Господарський суд Рівненської області у складі судді Н. Церковної, за участі секретаря судового засідання І.Гусевик, розглянувши клопотання арбітражного керуючого Ушача Юрія Володимировича про продовження строку ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Сарненський комбінат хлібопродуктів" та строку повноважень ліквідатора у справі за заявою Управління Пенсійного фонду України в Сарненському районі до Відкритого акціонерного товариства "Сарненський комбінат хлібопродуктів" про визнання банкрутом

учасники провадження у справі

від прокуратури Немкович А.І.

від Державної казначейської служби України Петровчук Н.М.

ВСТАНОВИВ:

На розгляді у судді Церковної Н.Ф., на стадії ліквідації перебуває справа за заявою Управління Пенсійного фонду України в Сарненському районі до Відкритого акціонерного товариства "Сарненський комбінат хлібопродуктів" про визнання банкрутом.

Ухвалою суду від 15 листопада 2022 року продовжено строк ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Сарненський комбінат хлібопродуктів" та строк повноважень ліквідатора Ушача Юрія Володимировича до 28.02.2023 року.

09 березня 2023 року від арбітражного керуючого Ушача Юрія Володимировича надійшло клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Сарненський комбінат хлібопродуктів" та строк повноважень ліквідатора Ушача Юрія Володимировича до закінчення строку ліквідаційної процедури. Вищезазначене клопотання призначене до розгляду в судовому засіданні на 21.03.2023 року.

20 березня 2023 року від ліквідатора боржника надійшло клопотання про розгляд справи за його відсутності та підтримання клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Сарненський комбінат хлібопродуктів" та строку повноважень ліквідатора Ушача Юрія Володимировича в повному обсязі.

Розглянувши в судовому засіданні клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури ВАТ "Сарненський комбінат хлібопродуктів" та строку повноважень ліквідатора, заслухавши присутніх учасників провадження суд встановив наступне.

Як вбачається з поданого звіту за даний період ліквідатором були вжиті заходи щодо продажу майна банкрута, а саме: залишків від залізничних колій та стрілочних переводів. Майно розташоване за адресою: Рівненська область, Сарненський район, м.Сарни, вул.Заводська,2 було виставлене на продаж за ціною, визначеною ліквідатором та погодженою комітетом кредиторів 52 150,00 грн. Окрім того, ліквідатором було проведено незалежну оцінку майна, яке виставлялось на продаж. Відповідно до висновків, вартість майна становить 59 462,00 грн. Вартість послуг з оцінки майна, відповідно до договору, становить 10 000,00 грн. Аукціон відбувся 28 листопада 2022 року. Ціна продажу 150 000,00 грн. Переможцем аукціону кошти сплачені в повному обсязі. На даний час, право власності на переможця аукціону не переоформлено.

Для отримання від правоохоронних органів інформації про хід досудового розслідування у кримінальному провадженні №42019181200000158, було направлено запит (№02-01/5019/2076/12/66 від 16.09.2022 року) до Сарненської окружної прокуратури та Сарненського ВП ГУ НП в Рівненський області. З отриманих відповідей встановлено, що досудове розслідування у кримінальному провадженні №42019181200000158 не завершене, буде проведено повторне вивчення матеріалів виконавчого провадження, за результатами проведення досудового розслідування буде прийнято законне та обґрунтоване процесуальне рішення у кримінальному провадженні, про що ліквідатора буде проінформовано згідно з вимогами кримінального процесуального законодавства.

У жовтні 2022 року від Регіонального відділення Фонду Державного майна України по Рівненській та Житомирській областях до господарського суду Рівненської області надійшла заява про стягнення з ВАТ «Сарненський комбінат хлібопродуктів» 25 661,23 грн. завданих збитків. Рішенням господарського суду Рівненської області від 15.02.2023 року у задоволенні позовних вимог Регіонального відділення Фонду Державного майна України по Рівненській та Житомирській областях відмовлено. Враховуючи подану Регіональним відділенням Фонду Державного майна України по Рівненській та Житомирській областях до суду заяви щодо нанесених Державі збитків у розмірі 154 000,00 грн., ліквідатором ВАТ «СКХП» направлено додаткову інформацію до Сарненського відділу поліції ТУ РІП в Рівненській області та Сарненської місцевої Прокуратури Рівненської області для долучення її до матеріалів кримінального провадження №42019181200000158.

Окрім того, ліквідатором на адресу ТОВ «Норвезько-українська група» було направлено копії заяви Регіонального відділення Фонду Державного майна України по Рівненській та Житомирській областях про нанесення збитків та копії листів направлених на адресу правоохоронних органів по даному факту.

В ході ліквідаційної процедури було отримано лист від Сарненського районного центру зайнятості щодо розбіжностей у датах (дата звільнення та дата формування наказу про звільнення) безробітного ОСОБА_1 . На адресу Сарненського РЦЗ було направлено відповідь з поясненнями щодо невідповідності дат, а також додані документи щодо виконавчого провадження № 53160880, 53161445, 53161093, 53161287, 53161634, відкритого Сарненським РВ ДВС, якими зобов`язано ліквідатора Тихончук Л.Х. зробити записи в трудових книжках звільнених працівників.

Ліквідатором ВАТ «СКХП» на виконання ст.61 та 65 Кодексу України з процедур банкрутства, продовжувались вживатись заходи щодо скасування свідоцтва про реєстрацію випуску акцій. З метою отримання документів та інформації щодо оригіналу свідоцтва про випуск акцій, ліквідатор звернувся до регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях та голови ліквідаційної комісії боржника Лашутина Е.І.

В подальшому, від представників голови ліквідаційної комісії було отримано копію свідоцтва про реєстрацію випуску акцій завірену нотаріально. В документах Регіонального відділення Фонду Державного майна України по Рівненській та Житомирській областях в наявності перебуває тільки копія свідоцтва. Встановити місцезнаходження оригіналу свідоцтва про випуск акцій не вдалось. На даний час готується чергова заява до НКЦПФР про скасування свідоцтва.

В зв`язку зі знищенням майна ВАТ «СКХП» факт якого було встановлено при проведенні інвентаризації у лютому 2021 року, ліквідатором готується перша позовна заява про стягнення з попереднього ліквідатора Тихончук Л.Х. коштів за майно, яке не було продане в попередній період, залишилось на території комбінату та в порушення Постанови Рівненського апеляційного господарського суду від 22.11.2017 року не було передане новому ліквідатору.

По результатам 2022 року ліквідатором було проведено аналіз фінансового стану підприємства. Зазначає, що фінансово-господарська діяльність боржника не ведеться, чистий дохід підприємства за 2022 рік становить 0,00 грн., задоволення вимог кредиторів можливе тільки після повернення майна з незаконного володіння та стягнення збитків з попереднього ліквідатора та ТОВ «Норвезько-Українська група».

Таким чином, ліквідатор продовжує вживати заходи, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства щодо пошуку, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, для подальшого формування ліквідаційної маси та задоволення вимог кредиторів, розрахунку збитків, нанесених діями попереднього ліквідатора Тихончук Л.Х. та новими власниками, щодо майна ТОВ «ОРТФ «ЕДЛАНД» та скасування реєстрації випуску акцій боржника.

Згідно ч. 2 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом. Відповідно ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню. Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури; подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури. Враховуючи, що необхідні заходи, які є обов`язковими для здійснення ліквідатором в межах строку ліквідаційної процедури в повному обсязі не виконані, а суду не представлений ліквідаційний звіт та баланс банкрута, суд доходить до висновку про необхідність продовжити строк ліквідаційної процедури відкритого акціонерного товариства "Сарненський комбінат хлібопродуктів" та повноважень ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Ушача Юрія Володимировича до 28.08.2023 року.

Керуючись ст. 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 234, 235 ГПК України суд -

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Сарненський комбінат хлібопродуктів" та строк повноважень ліквідатора Ушача Юрія Володимировича до 28.08.2023 року.

2. Ліквідатору по завершенні строку ліквідаційної процедури подати суду звіт про свою роботу та ліквідаційний баланс банкрута.

Ухвала набирає законної сили згідно ст.235 ГПК України негайно після її оголошення - 21.03.2023 року та може бути оскаржена в порядку та строки передбачені ст.255-257 ГПК України.

Копію ухвали надіслати всім учасникам провадження у справі.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

Суддя Н. Церковна

Дата ухвалення рішення21.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109743068
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом учасники провадження у справі від прокуратури Немкович А.І. від Державної казначейської служби України Петровчук Н.М

Судовий реєстр по справі —5019/2076/12

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 24.11.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 08.11.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Ухвала від 21.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

Постанова від 26.04.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 27.03.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Юрчук М.І.

Ухвала від 21.03.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Церковна Н.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні