Ухвала
від 20.03.2023 по справі 569/12798/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/12798/21

1-кс/569/1863/23

20 березня 2023 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянув клопотання старшого слідчого СВ Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_4 про проведення огляду,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_4 за погодженням із прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення огляду нежитлових приміщень будівлі клінічного будинку №2 комунального некомерційного підприємства «Пологовий будинок» Рівненської міської ради (код ЄДРПОУ 21084107), що за адресою Україна, 33018, Рівненська обл., Рівненський р-н, місто Рівне, вул. Медична, будинок 7, які на праві комунальної власності належать територіальній громаді м. Рівного в особі Рівненської міської ради в яких ПП «Модена» виконувала роботи зазначені в проектно-кошторисній документації з можливістю залучення в разі необхідності спеціалістів за вимогою органу досудового розслідування, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

В обґрунтування клопотання зазначив, що СВ Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42021181110000009 від 11.05.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Із матеріалів клопотання убачається, що посадовими особами ПП «Модена» до актів виконаних робіт по об`єкту «Капітальний ремонт приміщень пологового відділення №1 стаціонарного корпусу пологового будинку Рівненської міської ради за адресою: м. Рівне вул. Медична, 7» вносяться завідомо недостовірні дані щодо обсягів виконаних робіт, вартості використаних матеріалів та суми сплаченого податку на додану вартість,що у подальшому призводить до неправомірного привласнення бюджетних коштів. Управлінням західного офісу Держаудитслужбив Рівненській області проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Комунального некомерційного підприємства «Пологовий будинок» Рівненської міської ради. В ході зустрічної звірки у Приватному підприємстві «Модена» щодо документального та фактичного підтвердження виду, обсягу і якості операцій та розрахунків, для з`ясування їх реальності та повноти відображення в обліку Комунального некомерційного підприємства «Пологовий будинок» Рівненської міської ради за період з 01.01.2019 по 31.03.2022 року встановлено, що ПП «Модена» при виконанні робіт по об`єкту «Капітальний ремонт приміщень пологового відділення No1 стаціонарного корпус пологового будинку Рівненської міської ради за адресою: м. Рівне,

вул. Медична 7» в розділу Монтаж СПС виконано робіт на загальну суму 201 086,13 грн з ПДВ, акт №5 за грудень-3 2019 року на суму 144 870,11 грн, акт №6 за квітень 2020 року на суму 51 626,98 грн, акт №11 за листопад 2020 року на суму 4 589,04 грн,однак згідно представлених актів наданих послуг ТОВ «С.П.А.С» виконано робіт для ПП «Модена» по монтажу системи пожежної сигналізації та керування експлуатацією на об`єкті «КНП «Пологовий будинок» Рівненської міської ради» на загальну суму 133000,00 грн (в тому числі акт від 31.12.2019 No1471 на суму 90 000,00 грн, акт від 30.09.2020 №968 на суму 28 000,0 грн, акт від30.06.2021 №611 на суму 15000,0 гривень).

Таким чином, різниця між включеними ПП «Модена» в розділ Монтаж СПС до акту No5

за грудень-3 2019 року, акту №6 за квітень 2020 року та акту №11 за листопад 2020 року із виконаними роботами Товариством з обмеженою відповідальністю «С.П.А.С» для ПП «Модена» по монтажу системи пожежної сигналізації та керування експлуатацією на об`єкті «КНП «Пологовий будинок» Рівненської міської ради становить 68 086,13 грн.

Згідно актів приймання виконаних будівельних робіт форми № КБ-2в за 2019-2021 роки Підрядником ПП «Модена» виконано будівельно-монтажних робіт на загальну суму 8492648,00 гривень.

Вибірковим контрольним обміром виконаних робіт, що проводився за участю представників Підрядника представником ПП «Модена» ОСОБА_5 , Замовника заступником головного лікаря з адміністративно-господарської частини КНП «Пологовий будинок» РМР ОСОБА_6 , інженером з технічного нагляду ОСОБА_7 , в присутності заступника начальника відділу контролю у сфері будівництва ОСОБА_8 , встановлено, що площа шпаклювання і фарбування стель та шпаклювання стін не відповідає даним зазначеним в актах приймання виконаних будівельних робіт форми №КБ-2в за липень серпень 2020 року.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 3 ст. 191 КК України, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені повторно та за попередньою змовою групою осіб.

Підстави проведення огляду: згідно зі ст.223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Необхідність проведення у вказаному випадку саме огляду обґрунтовується вищевикладеним та тим, що мета досудового розслідування даного кримінального провадження, в даному випадку може бути досягнута лише шляхом проведення слідчих дій на території об`єктів нерухомості, які перебувають у приватній власності.

Місце де планується провести огляд: нежитлові приміщення будівлі клінічного будинку №2 комунального некомерційного підприємства «Пологовий будинок» Рівненської міської ради (код ЄДРПОУ 21084107), що за адресою Україна, 33018, Рівненська обл., Рівненський р-н, місто Рівне, вул. Медична, будинок 7.

Особа, якій належить володіння, де планується провести огляд та особа, у власності/фактичному володінні якої воно знаходиться: нежитлові приміщення будівлі клінічного будинку №2 комунального некомерційного підприємства «Пологовий будинок» Рівненської міської ради (код ЄДРПОУ 21084107), що за адресою Україна, 33018, Рівненська обл., Рівненський р-н, місто Рівне, вул. Медична, будинок 7 на праві комунальної власності належать територіальній громаді м. Рівного в особі Рівненської міської ради.

На підставі викладеного, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав.

Заслухавши прокурора, дослідив клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання слід задоволити із наступних підстав.

Відповідно доч.ч.1,2ст.237КПК Україниз метоювиявлення тафіксації відомостейщодо обставинвчинення кримінальногоправопорушення слідчий,прокурор проводятьогляд місцевості,приміщення,речей тадокументів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч.1ст.234КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Згідно ч. 3 ст. 237 КПК України, з метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Відповідно до ст. 71 КПК України, спеціалістом у кримінальному провадженні є особа, яка володіє спеціальними знаннями та навичками застосування технічних або інших засобів і може надавати консультації під час досудового розслідування і судового розгляду з питань, що потребують відповідних спеціальних знань і навичок.

Спеціаліст може бути залучений для надання безпосередньої технічної допомоги (фотографування, складення схем, планів, креслень, відбір зразків для проведення експертизи тощо) сторонами кримінального провадження під час досудового розслідування і судом під час судового розгляду.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, заслухавши прокурора, слідчий суддя вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення огляду нежитлових приміщень будівлі клінічного будинку №2 комунального некомерційного підприємства «Пологовий будинок» Рівненської міської ради (код ЄДРПОУ 21084107), що за адресою Україна, 33018, Рівненська обл., Рівненський р-н, місто Рівне, вул. Медична, будинок 7, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235, 237 КПК України, слідчий суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення огляду нежитлових приміщень будівлі клінічного будинку №2 комунального некомерційного підприємства «Пологовий будинок» Рівненської міської ради (код ЄДРПОУ 21084107), що за адресою Україна, 33018, Рівненська обл., Рівненський р-н, місто Рівне, вул. Медична, будинок 7, які на праві комунальної власності належать територіальній громаді м. Рівного в особі Рівненської міської ради в яких ПП «Модена» виконувала роботи зазначені в проектно-кошторисній документації з можливістю залучення в разі необхідності спеціалістів за вимогою органу досудового розслідування, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_9

Дата ухвалення рішення20.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109770794
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —569/12798/21

Ухвала від 20.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 10.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 10.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 10.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 09.02.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 09.02.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 16.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 16.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні