Ухвала
від 09.02.2023 по справі 569/12798/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/12798/21

1-кс/569/769/23

09 лютого 2023 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання старшого слідчого СВ Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів (інформації),

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 за погодженням із прокурором Рівненської окружної прокуратури ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають в ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх оригінали (здійснити виїмку).

В обґрунтування клопотання вказав, що у провадженні слідчого відділу Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Рівненській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42021181110000009 від 11.05.2021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

З матеріалів клопотання вбачається, що 11.05.2021 Рівненською окружною прокуратурою за матеріалами УСБ України в Рівненській області зареєстроване кримінальне провадження №42021181110000009, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, за фактом привласнення бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем при проведенні робіт по об`єкту Реконструкція приймального відділення Терапевтичний корпус КНП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " Рокитнівської районної ради Рівненської області, зокрема посадовими особами ПП « ОСОБА_5 » вносилися завідомо недостовірні дані щодо обсягів виконаних робіт, вартості матеріалів та суми сплаченого податку на додану вартість, що призвело до неправомірного заволодіння бюджетними коштами.

Крім того встановлено, що посадовими особами ПП « ОСОБА_5 » до актів виконаних робіт по об`єкту «Капітальний ремонт приміщень пологового відділення №1 стаціонарного корпусу пологового будинку ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_2 » вносяться завідомо недостовірні дані щодо обсягів виконаних робіт, вартості використаних матеріалів та суми сплаченого податку на додану вартість, що у подальшому призводить до неправомірного привласнення бюджетних коштів.

ІНФОРМАЦІЯ_3 проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Рівненської міської ради.

В ході зустрічної звірки у Приватному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_5 » щодо документального та фактичного підтвердження виду, обсягу і якості операцій та розрахунків, для з`ясування їх реальності та повноти відображення в обліку Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Рівненської міської ради за період з 01.01.2019 по 31.03.2022 року встановлено, що ПП « ОСОБА_5 » при виконанні робіт по об`єкту «Капітальний ремонт приміщень пологового відділення №1 стаціонарного корпус пологового будинку ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_2 » в розділу Монтаж СПС виконано робіт на загальну суму 201 086,13 грн з ПДВ, акт №5 за грудень-3 2019 року на суму 144 870,11 грн, акт № 6 за квітень 2020 року на суму 51 626,98 грн, акт № 11 за листопад 2020 року на суму 4 589,04 грн, однак згідно представлених актів наданих послуг ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » виконано робіт для ПП « ОСОБА_5 » по монтажу системи пожежної сигналізації та керування експлуатацією на об`єкті «КНП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » на загальну суму 133 000,00 грн (в тому числі акт від 31.12.2019 №1471 на суму 90 000,00 грн, акт від 30.09.2020 № 968 на суму 28 000,0 грн, акт від 30.06.2021 № 611 на суму 15000,0 гривень).

Таким чином, різниця між включеними ПП « ОСОБА_5 » в розділ Монтаж СПС до акту №5 за грудень-3 2019 року, акту № 6 за квітень 2020 року та акту № 11 за листопад 2020 року із виконаними роботами Товариством з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_6 » для ПП « ОСОБА_5 » по монтажу системи пожежної сигналізації та керування експлуатацією на об`єкті «КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Рівненської міської ради становить 68086,13 грн.

Крім того, проведеним вибірковим співставленням кількості та вартості матеріалів на суму 1 940 135,14 грн, відображених в підсумкових відомостях ресурсів до актів форми КБ-2в, з даними наявних та представлених ПП « ОСОБА_5 » видаткових накладних на придбання матеріальних цінностей встановлено розбіжність у вартості матеріалів внесених до актів форми КБ-2в з наданими для зустрічної звірки видатковими накладними на загальну суму 41 295,63 гривень

Правова кваліфікація кримінальних правопорушень ч. 3 ст. 191 КК України, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені повторно та за попередньою змовою групою осіб.

Документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати договорів (в тому числі додаткових угод) укладених з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що знаходиться за адресою АДРЕСА_3 щодо монтажу системи пожежної сигналізації та керування експлуатацією на об`єкті «КНП « ІНФОРМАЦІЯ_7 », актів виконаних робіт №5 за грудень-3 2019 року, № 6 за квітень 2020 року, № 11 за листопад 2020 року на суму 4 589,04 грн. та інших документів що стосуються монтажу системи пожежної сигналізації та керування експлуатацією на об`єкті «КНП « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Підстави, що документи перебувають в ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 - відповідно до матеріалів кримінального провадження.

Значення документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні дані документи мають істотне значення у даному кримінальному провадження, оскільки в них містяться відомості, що підтверджують або спростовують вчинення кримінального правопорушення.

Можливість використання як доказів відомостей, що містяться в документах можуть бути використані під час досудового розслідування та судового розгляду, підтверджуватимуть факт вчинення кримінального правопорушення. Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 91 КПК України доказуванню у кримінальному провадженню підлягають подія злочину, в тому числі обставини вчинення кримінального правопорушення. Відповідно до ч. 2 ст. 91 КПК України доказування полягає, зокрема, у збиранні доказів. Відповідно до ч. 1 ст. 92 КПК України, обов`язок доказування вказаних обставин, покладається на слідчого. Відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України збирання доказів здійснюється, зокрема, шляхом витребування від установ та органів державної влади документів.

Обґрунтування необхідності вилучення документів з метою всебічного, повного і об`єктивного дослідження обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення істини по кримінальному провадженню, проведення огляду документів та призначення судових експертиз.

Старший слідчий СВ Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітан поліції ОСОБА_3 подав суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність, просив задовольнити.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення із наступних підстав.

Відповідно доч.1ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи,що слідчимдоведено наявністьдостатніх підставвважати,що вказанідокументи знаходятьсяв ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ( АДРЕСА_1 ) слідчий суддя прийшов до висновку, що документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, що містяться в даних документах можуть бути використані як докази, також використання якдоказів відомостей,що містятьсяв цихречах ідокументах танеможливість іншимиспособами довестиобставини,які передбачаєтьсядовести задопомогою цихречей ідокументів шляхом ознайомлення та вилучення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. ст. 131, 132, 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділу Рівненського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до речей та документів, що перебувають в ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , а саме договорів (в тому числі додаткових угод) укладених з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що знаходиться за адресою АДРЕСА_3 щодо монтажу системи пожежної сигналізації та керування експлуатацією на об`єкті «КНП « ІНФОРМАЦІЯ_7 », актів виконаних робіт №5 за грудень-3 2019 року, № 6 за квітень 2020 року, № 11 за листопад 2020 року на суму 4 589,04 грн. та інших документів що стосуються монтажу системи пожежної сигналізації та керування експлуатацією на об`єкті «КНП « ІНФОРМАЦІЯ_7 » з можливістю ознайомитися з ними та вилучити їх оригінали (здійснити виїмку).

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення09.02.2023
Оприлюднено09.05.2024
Номер документу109078547
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/12798/21

Ухвала від 20.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 10.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 10.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 10.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 09.02.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 09.02.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 16.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 16.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 29.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 08.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні