Ухвала
від 23.03.2023 по справі 207/3471/20
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/3440/23 Справа № 207/3471/20 Суддя у 1-й інстанції - Івченко Т. П. Суддя у 2-й інстанції - Городнича В. С.

УХВАЛА

про розгляд справи в режимі відеоконференції

23 березня 2023 року м. Дніпро

Дніпровський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої судді - Городничої В.С.,

суддів: Лаченкової О.В., Петешенкової М.Ю.,

розглянувши заяву представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом Товариства з додатковою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «Спецремтехнологія» до ОСОБА_1 , третя особа - ОСОБА_3 , про припинення договору оренду нерухомого майна та відшкодування вартості витрат на поліпшення орендованого нерухомого майна, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпровського апеляційного суду перебуває апеляційна скарга ОСОБА_3 на ухвалу Заводського районного суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 28 листопада 2022 року про залишення позову без розгляду у вищевказаній справі.

Від представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 надійшла заява про участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів.

Так, ч.ч.1, 2 ст.212 ЦПК України передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.3 ст.212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon»; з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, судова колегія вважає за необхідне провести розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням представником власних технічних засобів за допомогою Системи відеоконференц-прийому «EasyCon».

Додатково повідомляємо, з Інструкцією користувача Системи відеоконференц-прийому «EasyCon» можна ознайомитись за посиланням https://vkz.court.gov.ua/site/manual.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції задовольнити.

Розгляд апеляційної скарги ОСОБА_3 на ухвалу Заводського районного суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області від 28 листопада 2022 року про залишення без розгляду позову Товариства з додатковою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «Спецремтехнологія» до ОСОБА_1 , третя особа - ОСОБА_3 , про припинення договору оренду нерухомого майна та відшкодування вартості витрат на поліпшення орендованого нерухомого майна, який відбудеться о 12 годині 20 хвилин 05 квітня 2023 року, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою Системи відеоконференц-прийому «EasyCon» (Система) з представником ОСОБА_1 ОСОБА_2 .

Зобов`язати сторону подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання.

Відеоконференція буде проведена за допомогою Системи, яка може бути встановлена за веб-посиланням https://easycon.com.ua/site/login.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити сторону, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити сторону про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали негайно надіслати стороні - до виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: В.С. Городнича

Судді: О.В. Лаченкова

М.Ю. Петешенкова

Дата ухвалення рішення23.03.2023
Оприлюднено27.03.2023
Номер документу109789010
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення договору оренду нерухомого майна та відшкодування вартості витрат на поліпшення орендованого нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —207/3471/20

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Івченко Т. П.

Постанова від 05.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 23.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні