Ухвала
від 27.03.2023 по справі 749/248/23
ЩОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 749/248/23

Номер провадження 2/749/105/23

У ХВ АЛ А

27 березня 2023 року м. Сновськ

Суддя Щорського районного суду Чернігівської області Кравчук М. В., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами» (08205, Київська область, місто Ірпінь, вулиця Стельмаха, будинок 9А, офіс 203), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Солонець Тамара Миколаївна ( АДРЕСА_2 ) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,-

В С Т А Н О В И В:

21.03.2023р. ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ТОВ «Фінансова компанія управління активами», про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню. Справу передано судді-доповідачу 21.03.2023 р.

Відповідно до ч. 12 ст. 28 ЦПК України позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

Позовна заява подана з додержанням вимогстатей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Враховуючи складність справи, обсяг та характер доказів у справі, в тому числі необхідність витребування доказів, її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог, передбачених ч. 1ст. 189 ЦПК України, розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

Крім того, разом із позовною заявою позивачем подано клопотання про витребування від приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Солонець Тамари Миколаївни та від відповідача копії документів, на підставі яких приватним нотаріусом було вчинено виконавчий напис № 16737 від 20.12.2021 р. Вказане клопотання відповідає вимогам ст. 84 ЦПК України та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.19, 84, 187 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Солонець Тамара Миколаївна про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Проведення підготовчого засідання призначити на 20квітня 2023 року о 12 годині 00 хвилин в приміщенні Щорського районного суду Чернігівської області (15200, Чернігівська область, місто Сновськ, вулиця 30 років Перемоги, 37-б).

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Солонець Тамари Миколаївни копії документів, на підставі яких було вчинено виконавчий напис № 16737 від 20 грудня 2021 року про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості у розмірі 5088, 44 гривень.

Витребувати від товариства з обмеженою відповідальністю «управління активами» копії документів, на підставі яких було вчинено виконавчий напис № 16737 від 20 грудня 2021 року про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості у розмірі 5088, 44 гривень.

Витребувані докази направити (подати) до Щорського районного суду Чернігівської області (місцезнаходження: 15200, Чернігівська область, місто Сновськ, вулиця 30 років Перемоги, 37-б) до 14квітня 2023 року.

Попередити осіб, від яких витребовуються докази, що у разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, у встановлені в ухвалі строки, такі особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Попередити осіб, від яких витребовуються докази, про можливість застосування заходів процесуального примусу у випадку невиконання вимог даної ухвали, передбачених статтею 144 Цивільного процесуального кодексу України.

Учасникам справи та особам, яких дана ухвала стосується в частині витребування доказів, надіслати копії ухвали (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення.

Відповідачу та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, разом з копією ухвали надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати до суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамстатті 178 Цивільного процесуального кодексу України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог частини 4статті 178 Цивільного процесуального кодексу України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина 8статті 178 Цивільного процесуального кодексу України).

Відповідно до частини 1статті 193 Цивільного процесуального кодексу України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин третьої, п`ятої статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин третьої, п`ятої статті 178 Цивільного процесуального кодексу України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали для подання письмових пояснень щодо позову та п`ятиденний строк щодо відзиву - з дня отримання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: https://court.gov.ua/sud2524/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя М. В. Кравчук

Дата ухвалення рішення27.03.2023
Оприлюднено28.03.2023
Номер документу109799584
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —749/248/23

Рішення від 15.05.2023

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Кравчук М. В.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Кравчук М. В.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Кравчук М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні